Magda Catone și-a descoperit, după vârsta de 60 de ani, o altă înclinație. În prezent, este studentă la master, la Teologie, la Doctrină și Cultură Creștină. În 2019, ea a mai făcut un master, unde i-a avut colegi pe colegii fiului ei.
În ce privește lumea teatrului, artista are parte de o perioadă înfloritoare.
„Am o premieră la Teatrul Național cu piesa „Craii de Curtea Veche, în regia lui Dragoș Galgoțiu, unde sunt alături de prietenul meu vechi, Marian Râlea, și de tânărul actor Carol Ionescu, care mi-e fiu, și alături de mulți colegi care-mi sunt foarte dragi și care sper să fi făcut o echipă bună… În sensul în care mă gândesc că vom mai lucra împreună în formula aceasta.
Echipele și „coagulările de trupe sunt destul de rarisime în vremurile acestea și puterea de a cultiva și de a avea o astfel de familie artistică este un ideal și un lucru greu de susținut; ceea ce totdeauna mi-am dorit și la ce am pus totdeauna umărul. Sper să reușim și acum să fim o echipă, să ne întoarcem, cei de la „Craii de Curtea Veche, să facem și alt spectacol”, a declarat Magda Catone, pentru viva.ro.
Acum, Magda Catone este studentă la Teologie, unde are și colegi mai tineri, dar și de vârsta sa.
„Nu îmi e greu. Sunt la masterat, se numește Doctrină și Cultură Creștină. Am colegi tineri, dar nu mai este o surpriză faptul că, din 20, 7 sunt de vârsta mea. Unul este inginer, altul este medic – specialist cu multe premii –, alții sunt preoți care au parohii și care, în timpul zilei, își fac serviciul și la biserică. Unii dintre ei fac facultatea online, pentru că trăiesc în Italia și comunitățile de acolo le cer o activitate intensă în parohie.
Și unul dintre ei spunea că, atunci când merge cu botezul, străbate kilometri întregi, pentru că parohia cuprinde câteva case, nu cum sunt în București apartamente multe într-un bloc… Și, prin comparație, colegul meu student la masterat, și el preot într-o parohie din zona de sud a Italiei, zicea că face zeci de kilometri să ajungă până la niște case de români și apoi să se întoarcă. Și te gândești dacă mai există așa ceva în zilele noastre: să vii cu botezul în casa unui om la 100 de kilometri de tine, doar pentru că e român și e ortodox și poate are nevoie de tine. Sunt oameni deosebiți, dar nu sunt numai tineri”, a mai spus Magda Catone.
Citește și: Mihai Mălaimare, după ce şi-a anunţat retragerea: „Vreau să-mi iau o mașină și să umblu prin prin țară”
În 2019, actrița a mai avut o experiență similară, la masteratul în regie, unde colegii erau cu mult mai tineri.
„Cu tinerii am mai exersat masteratul în regie, pe care l-am terminat în 2019. I-am avut colegi la master pe toți colegii fiului meu; eu la 60, ei la 25 de ani și iarăși a fost o experiență frumoasă. Acolo, eram decan de vârstă, dar armonia și felul în care am comunicat – l-am avut profesor pe Alexandru Darie – a fost deosebit și m-a hrănit.
Zici că poate nu mai ai de învățat. La un moment dat, o să intri într-o bibliotecă să îți alegi cărțile care știi că te ajută, te hrănesc și nu mai ai nevoie să te școlești. Dar nu este chiar așa. Această întâlnire față către față este foarte hrănitoare, cel puțin la Teologie”, a adăugat actrița.