Magia animalelor: Află cum a schimbat viaţa unui copil autist un căţel cu „inimă mare” VIDEO

Diagnosticat cu autism la vârsta de 2 ani, Murray Whooley avea probleme mari în comunicarea cu ceilalţi. Pentru el, mediul, societatea, deveniseră ceva înspăimântător. Dar când Clive, căţelul isteţ, cu "studii de specialitate" în terapii pentru oamenii cu handicap a apărut în viaţa lui, universul lui Murray s-a schimbat cu totul.
Romania TV
28 oct. 2012, 16:44
Magia animalelor: Află cum a schimbat viaţa unui copil autist un căţel cu

Murray şi căţelul Clive, de rasă încrucişată între Golden Retriever şi Caniche, nu numai că au deveit cei mai buni prieteni, dar Clive a avut un efect miraculos asupra băiatului şi a familiei lui din Dublin, Irlanda,  scrie Daily Mail.

Clive i-a transformat, literalmente, viaţa copilului care, înainte, pînă şi o incursiune în supermarket de pildă, îi provoca oroare, furie, plâns, ţipete şi chiar vomă dacă era într-o dispoziţie proastă.

Băiatul şi câinele s-au cunoscut datorită Fionei, mama lui Murray, care a citi într-o publicaţie despre câinii special dresaţi să îi asiste pe autişti.  Programul-pilot fusese importat de Irlanda din Canada. Cu timpul, acesta a fost dezvoltat şi extins la mai multe tipuri de handicap.

După ce a citit articolul, Fiona a avut un sentiment bun, ştiind că fiului ei îi plac foarte mult animalele. Călărea de la vârsta de 4 ani, adoptase o pisică maidaneză şi petrecea ore în şir, calm şi relaxat în faţa acvariului cu peşti. Clive era tot ce îi lipsea.

Dragoste la prima vedere

Murray avea 6 ani când mma lui i l-a adus acasă pe Clive. De când a intrat pe uşă în casa familiei Whooley, Clive s-a repezit pe scări şi a intrat direct în camera băiatului. A fost „dragoste la prima vedere” între băiat şi căţel. Parcă s-ar fi cunoscut de-o viaţă. Fiona îl luase pentru o zi, de probă, să vadă cum se înţelege cu fiul ei, iar acum, Clive a devenit membru cu drepturi depline al familiei.

După ziua de probă, a urmat săptămâna de probă, când lui Clive i s-a făcut antrenament specializat pentru Murray, dar şi cum să asculte ordinele Fionei.

Când căţelul îmbracă jacheta lui de lucru, ştie că este „în timpul programului” şi se ocupă în mod special de Murray, aşa cum a fost antrenat. La rândul lui, Murray este legat fizic de Clive când iese pe stradă, pentru că persoanele autiste nu au reprezentarea pericolelor, aşa că, dacă Murray încearcă, de pildă, să treacă strada când trec maşini, Clive se opreşte, pentru ca băiatul să nu o ia razna şi să sufere vreun accident.

Murray are acum 15 ani, iar Clive şi familia băiatului au petrecut deja vacanţe întregi împreună chiar şi în străinătate, în Spania, dar şi la New York, unul dintre cele mai aglomerate oraşe din lume şi nu a mai resimţit senzaţiile de panică, furia sau spaima de care suferea în trecut când era în aglomeraţie. Clive i-a transformat total lumea de care băiatul avea oroare înainte.

Vedetă între vedete

La rândul lui, şi căţelul şi-a schimbat universul lui. De fapt, şi l-a lărgit. Este mare amator de fotografii şi pozează ca fotomodelele. Este vedetă între vedete. Starul muzicii pop, Ronan Keating, fostul fotbalist Roy Keane, membrul formaţiei Boy Zone, Keith  Duffy şi chiar premierul irlandez Enda Kenny au vrut neapărat să apară în fotografii alături de Clive.

„Îi place enorm să fie fotografiat. Când îi spun ‘Clive, uită-te la mine!’, se ridică şi se uită exact  în obiectivul aparatului de fotografiat. E nemaipomenit, deosebit, nu e ca alţi câini”, îl laudă Fiona.

Povestea lui Murray şi a lui Clive a vrăjit inimile a sute de mii de oameni, datorită Fionei, care a povestit-o pas cu pas şi a popularizat-o pe Internet, pe reţelele de socializare. Ea scrie acum o carte despre fiul ei Murray şi despre cel mai bun prieten al lui, Clive. Fiona spune că vrea ca ultimul capitol al cărţii să fie „un happy-end pentru Murray”…

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele PSD Marcel Ciolacu anunță candidatura la un nou mandat
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'