Mai aproape de prinderea atacatorului cu Kalaşnikov. Vezi PORTRETUL ROBOT al suspectului

Poliţiştii şi anchetatorii au reuşit să realizeze un portret robot al autorului atacului armat produs luni seară în Sectorul 3 al Capitalei, informează România TV.
Romania TV
29 nov. 2012, 11:00
Mai aproape de prinderea atacatorului cu Kalaşnikov. Vezi PORTRETUL ROBOT al suspectului

Informaţiile oferite de mai mulţi martori la incidentul armat petrecut luni seară, în Capitală, i-au ajutat pe anchetatori să realizeze un portret robot au autorului atacului.

Acesta era un bărbat cu constituţie normală, înălţime medie, în vârstă de 30-40 de ani, cu o uşoară formă de alopecie. S-a mai stabilit că atacatorul a părăsit locul faptei cu o maşină străină, tip berlină, posibil Audi A4 sau Audi A6.

Audiat de anchetatori, tânărul împuşcat, Răzvan Isăilă, spune că nu ştie de ce a fost atacat, ceea ce întăreşte ipoteza ca el să fi fost confundat de atacatori cu altcineva.

Cu toate că a fost atacat cu un pistol mitralieră de calibru 7,62 milimetri şi un pistol Makarov de calibru 9 milimetri, Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani a scăpat cu viaţă, deşi a fost rănit o dată la cap şi de alte patru ori la nivelul bustului.

Bărbatul a fost conştient tot timpul şi a putut fi audiat la spital, însă declaraţia acestuia nu i-a ajutat pe poliţişti şi procurori.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, tânărul a spus că nu îşi explică de ce ar vrea cineva să-l omoare şi nici nu îi cunoaşte pe cei care au tras asupra lui.

Poliţiştii au trimis la laborator cele două arme de foc, unde au fost prelevate de specialişti urme biologice lăsate de cei doi suspecţi, pentru a se stabili ADN-un suspecţilor. Rezultatele vor fi comparate cu datele existente deja în baza de date, pentru a se stabili dacă persoane care au acelaşi ADN au mai fost implicate în fapte penale, ceea ce ar duce, implicit, la identificarea celor doi trăgători.

În plus, gloanţele şi tuburile de cartuş sunt expertizate balistic, pentru a se verifica dacă au fost trase cu armele găsite la faţa locului şi, de asemenea, pentru a vedea dacă armele în cauză au fost folosite la alte asemenea fapte.

În anchetă a fost implicat şi Serviciul Român de Informaţii (SRI), care deţine aparatură performantă ce nu există şi în dotarea Poliţiei.

Reprezentanţii Spitalului Floreasca din Capitală, unde este internat tânărul împuşcat, spun că starea acestuia este stabilă, fiind internat în continuare la Secţia de terapie intensivă. Aceleaşi surse au declarat pentru MEDIAFAX că deocamdată nu se pune problema unei noi intervenţii chirurgicale, după ce tânărul a fost operat luni noapte, el fiind adus la spital cu răni grave la abdomen şi la membre, dar şi cu răni mai uşoare la nivelul capului.

Poliţiştii şi procurorii care investighează atacul armat produs, luni seară, în cartierul Vitan din Bucureşti au stabilit că agresorii au tras peste zece gloanţe asupra victimei, mai întâi în rafale, iar apoi foc cu foc, susţin surse judiciare.

Conform surselor citate, incidentul a fost văzut de mai multe persoane, însă cea mai completă declaraţie aparţine persoanei care a sunat prima la numărul de urgenţă 112 şi care a anunţat autorităţile că un om a fost împuşcat, precizând locul în care s-a produs incidentul.

Martorii au afirmat că, în momentul atacului, victima se afla în maşină.

Potrivit martorilor, la un moment dat, lângă maşina bărbatului a oprit un autoturism de lux de culoare gri, care avea numere de Bulgaria. Din maşină au coborât doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru, care au început să tragă.

Agresorii ar fi tras mai întâi o rafală, după care asupra victimei s-a tras foc cu foc, de câteva ori. Cele două persoane înarmate s-au urcat apoi în autoturism şi au fugit, au precizat sursele citate.

Spynews
Fiica lui Tzancă Uraganu și a Alinei Marymar a împlinit un an. Cum a arătat petrecerea organizată pentru micuță | FOTO
Bzi.ro
Câte kilograme are Inna: S-a urcat pe cântar și și-a uimit fanii!
Fanatik.ro
Ce se află pe insula misterioasă pe care oamenii nu au voie să se ducă. Se află lângă un mare oraș, milioane de persoane au văzut-o, dar foarte puțini știu ce e acolo
Capital.ro
ADIO, DAN! România a pierdut vocea sa de aur: A plecat azi dintre noi
Playtech.ro
Uluitor ce schimbare! Păpușa de la Glina s-a transformat TOTAL acum. E de nerecunoscut la 18 ani
DailyBusiness
Chiriile ating noi recorduri în septembrie! Mulți chiriași vor să recurgă la înțelegerea fără contract, din disperare
Adevarul
Cel mai șocant caz de iubire obsesivă din istorie. De ce a fost în stare un medic pentru a trăi alături de dragostea vieții sale
Spynews
Radu Vâlcan și-a descoperit noi pasiuni, după botezul fiicei Laurei Cosoi! Prezentatorul TV s-a apucat de olărit! | VIDEO
Spynews
Cristi Tănase și soția lui se întâlnesc, din nou, în instanță! Dodel, acuzat că nu s-ar implica în creșterea fiicei lor | FOTO
Evz.ro
Consumul cărnii de pui. Pro și contra
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
wowbiz.ro
Gheorghe Dincă aruncă bomba, la 5 ani de la cazul Caracal! Ce i-a făcut, de fapt, Alexandrei Măceșanu
Cancan.ro
Diandra se dă designer, dar adevărul este cu totul altul. Cum face bani femeia care i-a spart casa lui Andrei Rotaru
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Se zice sau nu „La mulți ani!” la data de 8 septembrie 2024? Este celebrată Nașterea Maicii Domnului
Capital.ro
A murit cea mai iubită actriță. Românii o iubeau. Odihnește-te în pace!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
stirilekanald.ro
Te trec fiorii! Gheorghe Dincă, detalii cutremurătoare la 5 ani de la cazul Caracal. Ce a povestit despre fetele care au dispărut din curtea sa: „Cu ce sunt monstru?”
substantial.ro
Adolescentă din Yokohama provoacă o tragedie: două vieți pierdute în urma unui gest sinucigaș
MediaFlux
Începe O NOUĂ ETAPĂ de recalculare A PENSIILOR. BANI IN PLUS pentru un milion de oameni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...