DRUMURI BLOCATE în judeţele Iaşi, Suceava şi Botoşani din cauza viscolului. DN2F este închis

Mai multe drumuri judeţene din Iaşi, Suceava şi Botoşani sunt blocate din cauza zăpezii viscolite. Drumarii încearcă să cureţe şoselele, însă vântul suflă cu putere, iar zăpada din câmp este adusă pe carosabil. În plus, DN2F Vaslui - Bacău a fost închis circulaţiei, luni seară, din cauza viscolului puternic care a afectat o porţiune de drum dintre cele două municipii.
Iulian Tudor
07 ian. 2013, 13:02
DRUMURI BLOCATE în judeţele Iaşi, Suceava şi Botoşani din cauza viscolului. DN2F este închis

Se circulă îngreunat pe mai multe drumuri judeţene din Moldova. Mai multe tiruri au rămas blocate în trafic. Drumarii din Iaşi, Suceava şi Botoşani s-au mobilizat pentru a deszăpezi drumurile.

Potrivit Prefecturii Vaslui, traficul rutier dintre Vaslui şi Bacău este închis circulaţiei până la încetarea viscolului, astfel încât utilajele de deszăpezire să poată interveni în zona comunei vasluiene Dragomireşti, situată la graniţa cu judeţul Bacău.

În aceste condiţii, echipaje de Poliţie se află la ieşirea din municipiul Vaslui, care îndrumă conducătorii auto să se întoarcă din drum pentru a nu risca să rămână înzăpeziţi.

„Chiar dacă traficul rutier a fost închis nu există maşini care să fi rămas blocate în trafic sau persoane izolate. Recomandăm conducătorilor auto să nu plece la drum fără a fi informaţi asupra situaţiei drumurilor din judeţ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Maria Costea, potrivit Mediafax.

Traficul rutier se desfăşoară îngreunat şi pe celelalte drumuri naţionale din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului care spulberă zăpada formând suluri pe şosea.

Luni după-amiază, societatea de deszăpezire care acţionează pe drumurile judeţene din Vaslui a anunţat că retrage toate utilajele aflate în teren din cauza viscolului puternic, urmând să intervină doar la situaţiile de urgenţă.

Reluarea activităţii de deszăpezire se va face doar pe acele sectoare unde, pe parcursul serii şi a nopţii de luni, vor exista urgenţe ale Ambulanţei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, şoferii sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă la volan, să nu efectueze manevre riscante în trafic şi să respecte limitele legale de viteză pe toate categoriile de drumuri publice.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de vânt. Până marţi, 8 ianuarie, ora 14.00, vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice, unde vitezele la rafală vor fi de 55-70 km/h. La munte rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În Moldova vor fi ninsori în general slabe, dar temporar viscolite, îndeosebi în noaptea de sâmbată spre duminică şi pe parcursul zilei de luni.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Mirosul stresului influențează comportamentul câinilor, arată un studiu
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!