Mai multe zile libere pentru români de Sărbători. Vacanţă pentru bugetari între Crăciun şi Revelion – PROIECT

ZILE LIBERE DECEMBRIE. Pentru salariaţii din sectorul public, zilele de 27, 28 și 29 decembrie 2017 se stabilesc ca zile libere, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern citat de prolex.ro. Biroul de presă al Ministerului Muncii a precizat că deocamdată nu a fost transmis SGG-ului niciun document privind alte zilele libere între Crăciun şi Revelion, în afară de cele prevăzute în Codul Muncii.
Romania TV
18 dec. 2017, 13:53
Mai multe zile libere pentru români de Sărbători. Vacanţă pentru bugetari între Crăciun şi Revelion - PROIECT

LIBERE DECEMBRIE 2017. Anul acesta românii vor beneficia de vacanţă prelungită de Sărbători. Pe lângă liberele de Crăciun şi Revelion, adică 25 – 26 decembrie şi 1 şi 2 ianuarie, bugetarii ar putea beneficia de alte trei zile libere. Potrivit unui proiect de HG citat de Prolex, 27, 28 şi 29 decembrie ar putea fi declarate zile libere. 

Pentru zilele stabilite ca zile libere instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în zilele de 6, 13 și 20 ianuarie 2018 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 31 ianuarie 2018, potrivit unui proiect de HG citat de prolex.ro.

Biroul de presă al Ministerului Muncii a precizat pentru RomaniaTV.net că deocamdată nu a fost transmis SGG-ului niciun document privind acordarea altor zile libere între Crăciun şi Revelion, în afară de cele prevăzute în Codul Muncii.

Contactaţi de RomaniaTV.net, şi reprezentanţii SGG au declarat că deocamdată nu au cunoştinţă de un asemenea proiect pentru viitoarea şedinţă de Guvern. 

ZILE LIBERE 2018: Dacă îți plac foarte mult vacanțele și îți place să ți le planifici din timp, atunci ar trebui să știi cum arată calendarul liberelor legale pe anul care vine. În 2018, vom avea parte de 12 zile libere legale, iar din fericire, multe dintre acestea cad în cursul săptămânii.

Liberele legale de Crăciun (25 și 26 decembrie) pică anul acesta luni și marți. La fel și liberele cu ocazia Revelionului (de pe 1 și 2 ianuarie, 2018).

Românii se vor bucura astfel de opt zile libere legale, în perioada sărbătorilor de iarnă. De pe 27 decembrie, românii se vor întoarce la muncă, dar doar pentru trei zile.

În România există 14 zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, iar acestea sunt prevăzute exclusiv în Codul muncii. Cu toate acestea, numărul maxim de zile libere care pot fi în timpul săptămânii este de 12, având în vedere că prima zi de Paște și prima zi de Rusalii pică mereu duminica.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității. Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. S-a dat ordin de la UE. Ce se pregătește chiar acum
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Codul Rutier 2024. Obstacolul de care se tem toți șoferii. Sancțiunile sunt drastice
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'