Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Capitalei şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii (SRI), au desfăşurat o acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 11 persoane, cetăţeni israelieni si români, specializat în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie şi şantaj, se precizează într-un comunicat remis de DIICOT.
Mihai Mila, despre care surse judiciare susţin că este vizat în dosarul DIICOT privind recuperări de bani şi violenţe, nu este nepotul lui Gigi Becali şi nu are niciun grad de rudenie cu acesta, a declarat marţi seară, pentru Mediafax, avocatul Giuseppe Buxar. Iniţial, anumite surse judiciare precizaseră că Mihai Mila este nepotul lui Gigi Becali.
„Nu există niciun grad de rudenie între familiile Mila şi Becali, iar Mihai Mila nu este nepotul lui Gigi Becali. Cel mult, îi leagă etnia, ambii fiind machedoni, şi locul de reşedinţă, respectiv Pipera”, a spus avocatul lui Mihai Mila.
Tolea Ciumac şi Mihai Mila, condamnat în dosarul de sechestrare al finanţatorului Stelei, sunt vizaţi în ancheta de fapte cu violenţă a procurorilor DIICOT, una dintre victime fiind un medic estetician israelian, au declarat anterior, pentru Mediafax, surse judiciare. Cei doi se numără printre persoanele aduse la audieri.
În martie 2009, Tolea Ciumac, fost rugbist, de origine moldoveană, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, de magistraţii instanţei supreme, în dosarul în care a fost acuzat de tentativă de omor în urma unui scandal la un bar de noapte din Braşov.
În februarie 2013, Mihai Mila a primit trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane al lui Gigi Becali.
Aceleaşi surse au declarat că, în dosarul instrumentat de DIICOT, patru israelieni au organizat o grupare care urmărea recuperarea de sume de bani, totul făcându-se prin fapte cu violenţă. În unele cazuri, israelienii cooptau, pentru recuperări de bani, şi români.
În acest dosar vor fi audiaţi şi doi medici esteticieni originari din Israel, unul fiind victimă, iar celălalt, instigator la fapte cu violenţă, au mai spus sursele citate. Astfel, unul dintre cei doi medici ar fi angajat gruparea pentru a recupera o sumă de bani de la colegul său, context în care acesta a fost victima unor violenţe.
Sursele citate susţin că gruparea folosea, la acţiunile de recuperare, puşti, pistoale şi alte arme şi îşi ameninţau victimele cu moartea.
Cu titlu de exemplu, arată DIICOT, în 4 iunie, una dintre victime a fost obligată să se deplaseze împreună cu învinuiţii la sediul unui cabinet de avocatură şi obligată să semneze un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de euro şi să le vireze membrilor grupării în baza acestuia suma de 93.000 de euro.
18 percheziţiile au fost făcute la locuinţele membrilor grupării, precum şi la sediul unui cabinet de avocatură.
La sediul DIICOT – Structura Centrală au fost duse 15 persoane pentru a fi audiate. Ulterior vor fi dispuse măsurile legale în cauză faţă de învinuiţi.
Citeşte şi Percheziţii în Bucureşti şi Prahova la evazionişti şi hoţi de produse petroliere