Astfel, prin OUG 171/2020, publicată în Monitorul Oficial din 15 octombrie, valoarea tichetului educaţional, pentru anul școlar 2020-2021 și pentru 2021-2022, a fost stabilită la suma de 200 de lei pe lună. Suma a fost înjumătățită, după ce în aveastă vară, Parlamentul a stabilit prin lege ca valoarea tichetului destinat elevilor să fie de 400 de lei.
Totodată, prin actul normativ emis de Executiv, au fost restrânse și categoriile de beneficiari care ar fi avut acces la aceste vouchere.
Programul „Şcoală după şcoală” se adresează elevilor aparţinând grupurilor vulnerabile, care sunt cei mai predispuşi la a renunţa la şcoală. Este vorba, cu precădere, despre elevi aparţinând comunităţilor rome, elevi din mediul rural, elevi cu dizabilități sau care provin din familii sărace. Scopul programului este acela ca elevii beneficiari să aprofundeze cunoştinţele dobândite la şcoală, să-şi facă temele sub supravegherea cadrelor didactice, pe perioada în care părinţii lor sunt la muncă.
Citeste si ZILE LIBERE pentru părinţi când şcolile sunt închise. Cine şi cum le poate obţine
Persoanele interesate de aceste vouchere trebuie să-şi depună solicitările până la data de 14 decembrie 2020. Criteriile de eligibilitate și documentele necesare pe care vor trebui să le depună solicitanții urmează să fie stabilite prin ordin de ministru. Acesta va fi emis în 30 de zile de la data publicării actului normativ în Monitorul Oficial.
Totodată, Ministerul Educației va propune lista şcolilor din care provin elevii care vor putea beneficia de acest program, aceasta urmând să fie aprobată printr-o hotărâre de Guvern, în termen de 90 zile de la intrarea în vigoarea a OUG, respectiv până pe 13 februarie 2021.
Voucherele pentru elevi vor fi emise pe suport electronic.