„Au fost discuţii punctuale dacă, în cazul doamnei Bica, s-a implicat domnia sa sau Serviciul. A spus că în cazul doamnei Bica existau nişte informaţii la nivelul serviciului, că, din câte îşi aminteşte, la iniţiativa SRI a fost informat preşedintele României, domnul Traian Băsescu, cu motivele pentru care ar trebuie să fie respinsă propunerea doamnei Bica ca niominalizare la DIICOT”, a declarat Claudiu Manda, potrivit news.ro.
De asemenea, Manda a mai afirmat că Maior a fost întrebat şi despre implicarea sa sau a Serviciului în numiri în funcţii sau respingeri în diferite funcţii atât în Guvern, cât şi în unităţile de parchet sau instanţe, acesta negând orice implicare.
„A spus că nu s-a implicat SRI, nu s-a implicat domnia sa, iar dacă s-a întâmplat vreodată să-şi exprime opinia, şi-a exprimat un punct de vedere, dar acesta nu a fost în calitate de director al SRI, ci un punct de vedere al domniei sale, conform percepţiilor domniei sale”, a mai spus Manda.
În septembrie 2015, fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată pentru luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită, pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acuzat de dare de mită.
„La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunţător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Şerban. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri în tranşe, pe parcursul a opt luni, în cursul anului 2014, inculpatului Pop Şerban, pentru ca acesta să o remită în scopul menţionat mai sus”, au arătat procurorii în rechizitoriu.
Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor primiţi, Alina Bica ar fi determinat înlocuirea procurorului de caz şi ar fi făcut presiuni asupra unui alt subordonat de-al său, pentru a fi pronunţată o soluţie de clasare în dosarul în care Horia Simu era urmărit penal.