Laurenţiu Cazan, la ieşirea de la Parchetul General: Dacă mâine ar fi 10 august, aş lua aceleaşi măsuri

Directorul general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Laurenţiu Cazan, s-a prezentat, miercuri, la Parchetul General pentru a fi audiat în ancheta care vizează violenţele din 10 august. La ieşire, Cazan a spus că ar lua aceleaşi măsuri dacă ”mâine ar fi 10 august”.
Romania TV
26 sept. 2018, 10:37
Laurenţiu Cazan, la ieşirea de la Parchetul General: Dacă mâine ar fi 10 august, aş lua aceleaşi măsuri

UPDATE. Laurenţiu Cazann s-a prezentat, miercuri, în faţa procurorilor de la Parchetul General care anchetează Dosarul ”Diaspora”, deschis după protestul din 10 august.

Întrebat dacă ar lua aceleaşi măsuri, Cazan a spus: ”Categoric. Dacă mâine ar fi 10 august aş lua aceleaşi măsuri”.

El a declarat că ”s-a respectat legea ad-literam”.

”Modul de restabilire a ordinii publice s-a făcut în concordanţă cu legea specială”, a mai spus Cazan.

Acesta a afirmat că nu poate face alte precizări cu privire la ancheta în curs, dar a cerut să nu se mai folosească termenul de ”a gaza”.

”Am văzut că se foloseşte în spaţiul public termenul a gaza. V-aş ruga să consultaţi un DEX să vedeţi ce înseamnă cuvântul a gaza”, a mai spus Cazan, citat de News.ro.

Mai devreme în cursul zilei s-a aflat la Parchet şi comisarul şef de poliţie Mihai Chirică, cercetat şi el în dosar. Acesta nu a făcut declaraţii presei.

Săptămâna trecută, Laurenţiu Cazan a fost pus sub acuzare de procurorii militari, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals.

Citeşte şi: Secretarul de stat Dan Chirică, audiat la Parchetul General în dosarul protestelor

În acelaşi dosar, sunt cercetaţi penal colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, şeful Jandarmeriei Române; colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române; Mihai Dan Chirică, secretar de stat în MAI. Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. Peste 770 de plângeri penale au fost înregistrate la Secţia Parchetelor Militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protest.

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români care au mers în Grecia. Se întâmplă din ce în ce mai des: “Poliția nu a luat nicio măsură”
Capital.ro
Decizie pentru cei cu mașini pe motorină. Vor fi taxați mai puțin. Se aplică din 31 iulie
Playtech.ro
Iubita lui David Popovici, apariție de SENZAȚIE! I-a lăsat pe toți cu gura căscată, ipostaze îndrăznețe
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Un august fierbinte. Abia acum vine marea caniculă. Avem cifrele
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Primele declarații ale lui David Popovici după calificarea în finala de 100 metri liber. Cum se simte înotătorul înainte de ultima lui cursă de la JO 2024: „Nu voi putea să intru fără trac”
Capital.ro
Decizie ISTORICĂ luată de Mircea LUCESCU. Vestea pe care toată România o aștepta
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Avertizare cod galben de caniculă pentru joi: temperaturi de până la 36 de grade în Bucureşti şi jumătate din ţară
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?