Mama fetiţei plimbate prin spitale: Mi-a spus „mami meu, mă doare rău” şi a murit în câteva secunde

"Copilul meu a murit cu zile, de la o injecţie". Sunt vorbele pline de durere ale unei mame sfâşiate după ce fetiţa de 4 ani i-a murit în braţe, după ce a fost plimbată prin trei spitale. În urma ei rămân multe semne de întrebare şi o durere nemărginită, iar părinţii nu ştiu cui să ceară socoteală. Le-au rămas amintire doar fotografiile şi ultimele cuvinte ale copilei: "Mami meu, mă doare rău". Necropsia nu a scos la iveală cauza morţii, care va fi cunoscută abia peste cel puţin 30-45 de zile.
Romania TV
23 mai 2012, 19:41
Mama fetiţei plimbate prin spitale: Mi-a spus

Comuna Bolintin Deal este îndoliată în urma cumplitei tragedii a familiei Şerban: moartea „îngeraşului” lor, Ioana. Fetiţa, în vârstă de 4 ani, a murit după ce a fost plimbată timp de câteva zile între spitale. De la Spitalul Grigore Alexandrescu a fost trimisă la Institutul Matei Balş, însă nu a fost internată din lipsă de locuri. Aşa a ajuns la Spitalul Alfred Rusescu, spitalul care trebuia să o ajute, dar care i-a curmat viaţa. Acolo, fetiţa a primit un tratament cu antibiotice însă, pe neaşteptate, a intrat în stop cardio-respirator.

„Fetiţa mea a murit din cauza neglijenţei medicilor care nu i-au administrat ceva ca fetiţa mea să trăiască. Avea doar patru anişori. I-au luat viaţa. De ce? Din neglijenţă”, spune deznădăjduit tatăl, Marian Şerban.

Mama fetiţei susţine însă că asistenta a plecat din cameră, în loc să îi ajute fetiţa şi să îi acorde primul ajutor. Disperată, femeia, ramasă singură, şi-a luat fetiţa în braţe şi a încercat să ajungă la Terapie Intensivă, dar era deja mult prea târziu… inima copilei nu mai bătea.

„Cu zile a murit! De la o injecţie! Atât! După câteva secunde, fata mea a murit. Atât a durat… câteva secunde. Eu deja o dusesem la terapie intensivă, dar era moartă”, sunt cuvintele sfâşietoare pe care mama, Mădălina, le rosteşte privind în gol, undeva departe, unde e acum fetiţa ei.

Cu faţa împietrită de durere, tatăl copilei abia îşi mai găseşte cuvintele şi, printre lacrimi, spune că nu mai vrea decât să se facă dreptate.

„Ioana era un copil foarte cuminte, o iubea toată lumea… Dacă aşa a vrut, aşa s-a întâmplat. Nu poate să mi-o mai aducă nimeni… Măcar să se facă dreptate… Cine a greşit să plătească”, spune bărbatul, care a fost plecat la muncă în Germania pentru a-şi putea întreţine familia.

Părinţii micuţei Ioana vor afla abia peste cel puţin 30-45 de zile cauza morţii îngeraşului lor. A spus-o la România TV, în emisiunea Ultima oră, prof. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România:  „S-a demarat o anchetă, dar înainte trebuie stabilit diagnosticul. Este un caz dificil pentru că necropsia iniţială nu a stabilit cauza morţii. Urmează analizele în detaliu. La investigaţiile care trebuie făcute, examenele mai durează cel puţin 30-45 de zile. Există astfel de cazuri dificile, în care dacă medicina medico-legală nu poate să identifice cauza morţii, vă daţi seama cât de greu este pentru medicul curant să pună un diagnostic„.

Astărăstoae a comentat şi faptul că timp de trei zile în niciunul dintre spitalele în care a fost internată Ioana, nu i s-au făcut analize de sânge amănunţite pentru stabilirea diagnosticului, care a oscilat între otită şi roşu în gât: „În sistemul sanitar românesc sunt spitale care pot să facă doar analize uzuale – nu ştiu ce s-a întâmplat aici -, care nu puteau să stabilească diagnosticul”.

Preşedintele Colegiului Medicilor spune că este puţin probabil ca medicamentul administrat Ioanei, Prefalgan, pe bază de paracetamol, să fi provocat decesul, cu toate că este de acord că acesta ar trebui retras de pe piaţă.

„Am mari îndoieli, foarte mari îndoieli că acel medicament a declanşat această reacţie, judecând după elementele de la necropsie. Acest medicament trebuie să fie retras de pe piaţă. La cazul în speţă nu s-au descoperit reacţiile produse de acest medicament la necropsie. Modul cum a fost administrat medicamentul va face obiectul anchetei privind activitatea medicului”, a explicat Vasile Astărăstoae.

Până la stabilirea exactă a cauzei morţii, asistenta pe care părinţii o consideră vinovată de cele întâmplate va continua să profeseze, în baza prezumţiei de nevinovăţie. O decizie în privina ei poate lua doar Ordinul Asistentelor.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Stațiunea perfectă pentru tineri în luna august. Există activități zi și noapte în acest loc, iar oricine își poate reîncărca bateriile
Capital.ro
Adio, doamnă! S-a stins marea actriță. Toată lumea a iubit-o pe legendara regină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Renault, ofertă pentru soții care divorțează. Își pot primii banii pe mașină înapoi
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
CrowdStrike vs. Windows 3.1: cum a câștigat Southwest Airlines
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!