Fraţii Tate rămân în arest. Curtea de Apel Bucureşti le-a respins contestaţia, iar decizia este definitivă. Ştirea a făcut înconjurul lumii, marile tabloide din Marea Britanie dând Breaking News la câteva minute după sentinţa judecătorilor. Mama milionarilor l-a renegat pe Andrew, iar sora lor, avocată de succes în SUA, a șters toate documentele publice care făceau conexiuni cu ei, scrie www.dnamedia.ro. Eileen Tate, care locuiește în Marea Britanie, l-a șters, recent, de la „prieteni”, pe fiul ei Andrew, pe Facebook.
Femeia nu a vrut să își asocieze imaginea cu cel care a ajuns după gratii. Sora celor doi acuzați de crimă organizată, răpire și viol a șters toate probele care făceau legătura între ea și aceștia, pentru ca reputația sa să nu fie afectată. Janine Tate este o avocată cunoscută în Statele Unite ale Americii.
Andrew și Tristan Tate au dublă cetățenie, americană și britanică. Frații Tate s-au născut dintr-un tată american, ilustru șahist de talie mondială, și o mamă britanică și au crescut parțial în ambele țări, scrie Daily Mail. Andrew Tate, al cărui nume complet este Emory Andrew Tate III, a fost catalogat drept „regele masculinității toxice” pentru diatribele sale online împotriva femeilor – care i-au adus notorietate și milioane de adepți.
Născut în Chicago, Illinois, dar crescut în Luton, Anglia, Tate a dobândit o reputație dubioasă din cauza diverselor sale activități de afaceri. Împreună cu fratele său, Tristan, în România, ar fi înființat o afacere de videochat. În ciuda faptului că a declarat că site-ul era „o înșelătorie totală”, Tate a susținut ulterior că a câștigat milioane de euro de pe urma acestuia.
Andrew Tate este fost kickboxer profesionist, campion mondial. El a ieșit în evidență când a apărut în reality show-ul Big Brother în 2016. Și a fost eliminat din emisiune după ce a apărut online un videoclip în care părea să lovească o femeie cu o centură.
Mama lor, Eileen Tate, trăiește în Luton, lânga Londra, în același cartier unde i-a crescut și pe Andrew și Tristan și în același loc unde aceștia au deschis, acum aproape 10 ani, primul studio de videochat. Ea are doar studii liceale și a lucrat în bucătăria școlii unde au învățat și băieții ei, Cardinal Newman Catholic School, ca și ajutor de bucătar. În prezent este divorțată. Ea a divorțat de tatăl copiilor ei în 1997. Cei doi au avut împreună trei copii: Andrew, Tristan și sora lor, Janine. Cei trei au fost crescuți de către mama lor în Marea Britanie. Potrivit presei internaționale, Eileen ar fi vorbit cu o prietenă despre cât de dezamăgită e de arestarea băieților, de faptele lor și mai ales de misoginismul lui Andrew care a trecut la Islam. De altfel, ieri, în fața instanței Curții de Apel București, Andrew a jurat pe Cornan și avea în mână niște mătănii specifice.
Janine, spre deosebire de fratele ei Andrew, preferă să ducă o viață liniștită, departe de ochii curioși ai presei. În prezent, ea locuiește în Kentucky și, asemenea fraților ei, deține dublă cetățenie, britanică și americană. Janine e singura fiică și al treilea copil al regretatului mare maestru de șah american Emory Andrew Tate Jr. Tânăra are 30 de ani și nu se știe dacă e căsătorită. Se știe că lucrează ca avocat.
Fraţii Tate s-au referit anterior la sora lor Janine ca fiind o feministă. Într-o discuție pe YouTube, Andrew a continuat prin a o menționa pe sora sa Janine și a declarat: „Am o soră. Eu și sora mea nu prea vorbim. Eu o iubesc. Nu am nimic rău de spus despre sora mea, doar că ea nu vorbește cu mine. Nu am mai vorbit cu ea cum trebuie de ani de zile. Îi doresc toate cele bune. Nu știu, dar locuiește în nenorocitul de Kentucky sau pe undeva”.
Stenograme din dosarul fraților Tate
Între timp, au devenit publice și primele stenograme din dosarul fraților Andrew și Tristan Tate. Victemele au povestit autorităților că au fost întâmpinate de paznici înarmați când au ajuns prima dată la vila celor doi. De asemenea, aceștia le-ar fi obligat pe tinere să-și facă tatuaje cu „owned by Tate” (N.r. – proprietatea lui Tate). Avocatul celor doi, Ioan Gliga, susține că fetele s-au tatuat de bună voie. „Eu aș înțelege acest gest făcut de persoanele respective ca fiind un gest destinat a se face cât mai plăcute de către frații Tate și niciun moment nu s-a pus problema condiționării sau constrângerii pentru a face un asemenea gest și a fost voința lor liberă”, a declarat avocatul.
STENOGRAME cu fraţii Tate:
R. L.: Aveți liber în seara asta să dormiți. Nu frecați menta!
R. L: Ca să fiți odihnite mâine, sâmbăta.
R. L: Și duminica pentru weekend.
N.G.: Deci clar nu se mai pune problema de recuperat.
P. I.: Adică?
P. I.: Dar nu am zis că nu intru azi deloc.
N.G.: Păi cât mai aveai tu de recuperat până acum?
N.G.: I. Nu mă lua cu vrăjeala, că azi nu ai făcut nimic.
ANDREW TATE: I-ai spus târfei celei noi că faci o grămadă de bani?
Psihologul clinician care a evaluat o victimă a constatat că înainte de a trece la exploatare, aceștia au făcut-o să se îndrăgostească de ei. Se foloseau de averile lor și câștigau încrederea persoanelor vulnerabile.
Stenograme noi:
R. L: Vezi ca ne-am împărțit pe Only.
R. L: G. o ia pe O.
R. L: Eu pe tine.
R. L: Poate nu asculți, că te omor.
R. L: Dacă nu facem bani.
N.G.: Să îți dai un pumn în gură până ajung eu că după îți mai dau eu 10, leneșă incurabilă ce ești.
N.G.: Te rup când ajung acolo.
P. I.: Ce am făcut?
N.G.: Ai o oră și 10 minute la dispoziție să dispari.
P. I.: Dar ce am făcut??
N.G.: Mai bine zis ce nu ai făcut ieri decât o oră.
N.G.: Ai 20% scăzut, ai patru zile de când nu ai postat.
R. L: Aștept banii pe ieri.
N.G.: Păi dacă se uită Andrew să vadă dacă ai postat TikTokuri nu vei avea timp nici să îți faci bagajul, zbori de la balcon direct.
Frații Andrew și Tristan Tate sunt arestați, alături de iubita celui dintâi și de o fostă polițistă, într-un dosar DIICOT care vizează fapte grave: răpire, exploatare sexuală și viol. „La data de 29.12.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2021, 4 suspecți (doi cetățeni britanici și doi cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.
Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii).
Au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializarede material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.
Până în prezent au fost identificate 6 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracțional organizat. Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihologice să întrețină relații sexuale”, au precizat procurorii DIICOT.
“Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Tate Emory Andrew, Tate Tristan, Radu Alexandra Luana şi Naghel Georgiana impotriva incheierii din camera de consiliu din data de 30.12.2022 a judecătorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Bucureşti-Secţia I Penală pronunţată în dosarul nr. 37100/3/2022. În baza art. 275 alin. 2 şi 4 C.proc.pen, obligà contestatorii inculpaţi la plata sumei de 500 de lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, a transmis Curtea de Apel Bucureşti.
Fraţii Andrew şi Tristan Tate au fost aduşi, marţi dimineaţă, la Curtea de Apel Bucureşti. Cei doi fraţi şi complicele lor au părăsit sediul Curţii de Apel după aproximativ cinci ore, fiind preluaţi de o dubă pentru a fi duşi înapoi în detenţie.
Cei doi fraţi au fost aduşi împreună cu cele două complice ale lor. Fraţii Tate au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în 30 decembrie 2022, fiind acuzaţi de trafic de persoane şi viol. alături de ei au mai fost arestate două femei, una dintre ele fostă poliţistă.
Avocatul fraţilor Tate, Eugen Vidineac a precizat după momentul arestării că ei „neagă cu vehemenţă săvârşirea acestor fapte reprobabile”, încearcă să îşi demonstreze nevinovăţia şi vor ajuta organele de anchetă cu tot ceea ce vor putea pentru aflarea adevărului.
„Ei nu merg pe o atitudine de recunoaştere, neagă cu vehemenţă săvârşirea acestor fapte reprobabile aduse în sarcina lor şi, bineînţeles, împreună cu noi, avocaţii apărării, încearcă să îşi demonstreze nevinovăţia şi vor ajuta organele de anchetă cu tot ce le stă la îndemână pentru aflarea adevărului în cauză”, a declarat Eugen Vidineac.
Andrew şi Tristan Tate, cunoscuţi la nivel internaţional drept vedete în social media, le racolau pe femeile pe care le exploatau promiţându-le acestora relaţii stabile. „Nevoia de atenţie şi stabilitate” a femeilor aflate în stare de vulnerabilitate era speculată pentru a le câştiga încrederea. Una dintre victime, care a venit din altă ţară pentru a locui cu Tate, a fost minţită cu privire la locul în care va sta, fiind apoi dusă într-o casă alături de alte femei pe care cei doi le exploatau.
Atitudinea pe care inculpatul Andrew Tate o are faţă de femei este aceea că „le percepe doar ca pe un mijloc de a obţine câştiguri în mod facil”, reiese din documentele aflate la dosarul în care britanicul, fratele său şi cele două complice ale acestora au fost arestaţi preventiv de către autorităţile din România. Instanţa de judecată face de asemenea referire la consecinţele pe termen lung asupra persoanelor traficate.