Mama pilotului mort după prăbuşirea MIG-ului, acuzaţii grave. Femeia susţine că niciun reprezentant al Armatei Române nu a anunţat-o de accidentul în urma căruia fiul său a murit. Familia pilotului Costinel-Iosif Niţă ar fi aflat de tragedie de la televizor.
Femeia acuză Armata Română că a transmis informaţii false privind moartea fiului său. Mai mult, mama pilotului MIG-ului afirmă că după tragedie, Armata Română le-a întors spatele.
”Ne-au minţit, ne-au minţit că băiatul s-a catapultat. Am avut soţul cadrul militar la Deveselu. Ne-au minţit, ne-au minţit şi nora! A servit armata şi acum armata îi dă cu şutul”, a spus mama lui Iosif, potrivit Antena 3.
Iosif avea 31 de ani şi din 2014 era pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 Lance.
Iosif va fi înmormântat duminică, în cimitirul Ghencea Militar din Bucureşti.
Reamintim că miercuri, 2 martie, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03, a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19.50.
Un elicopter IAR-330 Puma a decolat în jurul orei 20.21 spre zona posibilului impact pentru o misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei. Din păcare, şi elicopterul a pierdut legătura radio cu turnul de control şi a dispărut de pe radar în jurul orei 20.44.
Membrii echipajului elicopterului IAR 330-Puma au fost găsiţi decedaţi în zona localităţii Gura Dobrogei. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului, urcaseră la bord şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române.
Cine sunt cei 7 militari morți în accidentul aviatic de la Constanța
Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.
Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.
Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.
Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii.
Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.
Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.
Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005.