„Mamă, tată, vă iubesc!”. Mesajul viral transmis de un soldat ucrainean de pe front. VIDEO

Un soldat ucrainean aflat pe front le-a transmis un mesaj video emoționant părinților. Înregistrarea a devenit virală pe rețelele de socializare
Filip Stan
26 feb. 2022, 17:44

Ucraina încearcă de mai bine de 48 de ore să reziste pe front atacurilor Rusiei. Până acum, sute de ucraineni au fost ucişi de la declanşarea invaziei ruseşti, iar 316 au fost răniţi, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.

Trupele trimise de Vladimir Putin au atacat Ucraina din trei direcții, iar până acum au pus stăpânire pe mai multe teritorii. Vineri, la primele ore ale dimineții, armata rusă se afla la aproape 30 de kilometri de capitala Kiev, potrivit informațiilor transmise de Washington.

Un soldat ucrainean aflat pe front le-a transmis un mesaj video emoționant părinților. Înregistrarea a devenit virală pe rețelele de socializare. „Suntem bombardați intens. Mamă, tată, vă iubesc”, a spus tânărul soldat.

Și nu este singurul. Mai mulți militari din Ucraina au venit cu mesaje video din regiunile în care sunt antrenați.

Soldaţi ruşi, foarte tineri, luaţi prizonieri în Ucraina, izbucnesc în plâns VIDEO
Cea mai mare parte a trupelor ruse angajate în ofensiva către Kiev sunt la circa 30 de kilometri de centrul oraşului, a anunţat sâmbătă Ministerul britanic al Apărării, care a făcut referire la rapoarte ale serviciile de informaţii, confirmând totodată că armata ucraineană opune o rezistenţă puternică în faţa trupelor ruse, relatează Reuters şi EFE.

”Forţele armate ucrainene continuă să opună o rezistenţă îndârjită în toată ţara. Probabil că pierderile ruse vor fi numeroase şi mai mari decât anticipa sau va recunoaşte Kremlinul”, se arată într-o notă a Ministerului Apărării britanic.

Mai mult, ”Rusia nu a reuşit să câştige controlul asupra spaţiului aerian deasupra Ucrainei, ceea ce reduce eficacitatea (atacurilor) forţelor aeriene ruse”, adaugă acesta.

Un mesaj asemănător a venit din partea unui responsabil militar american, care afirmă că trupele ruse sunt tot mai mult puse în dificultate de rezistenţa ”viabilă” pe care o opun trupele ucrainene. ”Ştim că (trupele ruse) nu au făcut progresele pe care le aşteptau, mai ales în nord. Ele sunt frustrate de ceea ce au văzut că este o rezistenţă foarte hotărâtă”, a spus acesta, remarcând de asemenea faptul că trupele ruse ”au fost încetinite” în ofensiva lor.

Război în Ucraina. Vladimir Putin ar putea să-și folosească armele termobarice Buratino: pot ‘topi’ o armată adversă
Trupele ruse atacă pe mai multe direcţii, dar asaltul aşteptat asupra capitalei Kiev încă nu a avut loc, fiind însă înregistrate în timpul nopţii atacuri cu rachete asupra oraşului şi schimburi de focuri, relatează agenţia DPA.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îşi avertizase vineri seara conaţionalii că probabil trupele ruse vor ataca oraşul în cursul nopţii şi i-a îndemnat să ”oprească inamicul oriunde pot”. El a asigurat sâmbătă cu trupele ucrainene rezistă în faţa ofensivei ruse şi menţin controlul asupra Kievului şi marilor oraşe din împrejurimi, iar pe ansamblu armata ucraineană a reuşit să ”deraieze” planul invaziei ruse.

”Peste 100.000 de invadatori sunt pe pământul nostru. Ei trag insidios asupra clădirilor rezidenţiale”, a scris Zelenski sâmbătă pe Twitter, cerând comunităţii internaţionale ”să oprească agresorul”.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'