Mama unui marinar de pe nava amiral Moscova, scufundată de armata ucraineană, povesteşte ce i-a spus fiul său: „M-a sunat şi plângea din cauza a ceea ce a văzut. A fost terifiant”

Publicaţia independentă rusă "Novaia Gazeta. Europa" susţine că a vorbit cu mama unui marinar aflat pe nava amiral a marinei ruse, Moscova, atunci când aceasta a fost scufundată în urma unui atac cu rachete din partea armatei ucrainene.
Filip Stan
18 apr. 2022, 19:05
Mama unui marinar de pe nava amiral Moscova, scufundată de armata ucraineană, povesteşte ce i-a spus fiul său:

Potrivitg informaţiilor publicaţiei ruseşti, mai mult de 40 de marinari ruşi şi-au pierdut viaţa în atacul asupra navei Moscova, alte zeci fiind daţi dispăruţi şi răniţi.

Mama citată de „Novaia Gazeta. Europa” a declarat că fiul ei i-a spus într-un apel telefonic că nava „Moskva” a fost lovită de trei rachete venite dinspre uscat, de pe teritoriul ucrainean, relatează BBC.

„M-a sunat și plângea din cauza a ceea ce a văzut. A fost terifiant”, a povestit ea, adăugând că ea însăși a așteptat îngrozită vești despre fiul ei.

El i-a spus că nu vrea să îi dea detalii, pentru că ceea ce a văzut a fost oribil. Mulți dintre răniți și-au pierdut membrele din cauza exploziilor.

„Novaia Gazeta” nu menționează numele marinarului sau al mamei sale, pentru a-i proteja, dar spune că are dovezi că marinarul a servit într-adevăr pe „Moskva”.

Citeşte şi: SURSE Ofiţeri ai trupelor de elită britanice SAS ar fi antrenat militari ucraineni în folosirea armamentului de ultimă generaţie

Autoritățile ruse nu recunosc că nava-amiral a Flotei ruse la Marea Neagră ar fi fost lovită de rachete ucrainene, așa cum susține Kievul, și spun că la  bord a avut loc un incendiu accidental, care a dus apoi la detonarea unor muniții aflate la bord, ceea ce a provocat avarii ale fuselajului. În cele din urmă, nava s-a scufundat în timp ce era tractată către portul Sevastopol din Crimeea, iar autoritățile ruse spun că asta s-a întâmplat din cauza unei furtuni pe mare, deși aplicațiile de monitorizare a vântului nu au indicat astfel de condiții meteo în momentul scufundării navei.

Moscova susține, de asemenea, că nu a înregistrat victime în rândul echipajului și că toți marinarii de la bord – al căror număr nu este cunoscut – au fost evacuați la timp. Ca să convingă, Ministerul rus al Apărării a publicat sâmbătă imagini cu zeci de bărbați îmbrăcați în uniforme de marină, despre care a spus că ar fi chiar echipajul crucișătorului „Moskva”. Ei s-au întâlnit la Sevastopol cu șeful Marinei ruse, care le-a spus că vor servi în continuare în cadrul forțelor navale, deși nu mai au un vas.

Citeşte şi: Rusia acuză direct România că a trimis mercenari în Ucraina

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...