Mămăliga nu doar că este înlocuitorul perfect pentru pâine, dar reprezintă un aliment extrem de gustos, pe care mulți îl apreciază. În România, străinii adoră să comande sarmale cu mămăligă la restaurante și mulți spun că n-au mâncat niciodată ceva asemănător.
Un nou model de fast food a fost lansat în Italia. dar fără hamburgeri şi cartofi prăjiţi, ci având mămăliga ca aliment principal. Gătită însă într-un sistem inovativ, nu în tradiţionalul ceaun, ci folosind un aparat care o prepară şi o dozează. Un fel de distribuitor de mamaligă sau mămăligă la dozator, pe sistemul celor pentru lichide, scrie Profit.ro.
Practic, o cuvă în care se adaugă apa, mălaiul şi sarea, care amestecă şi apoi găteşte autonom mămăliga, fără nicio contribuţie din partea personalului. Iar mămăliga iese de o consistenţă mai moale, adică exact cum este mai recomandat. Fapt care permite apoi ca ea să ajungă în farfurie direct dintr-un dozator încorporat.
Practic, o cuvă în care se adaugă apa, mălaiul şi sarea, care amestecă şi apoi găteşte autonom mămăliga, fără nicio contribuţie din partea personalului. Iar mămăliga iese de o consistenţă mai moale, adică exact cum este mai recomandat. Fapt care permite apoi ca ea să ajungă în farfurie direct dintr-un dozator încorporat.
Acum, mămăliga poate fi încercată direct de la dozator, o invenție care își propune să dinamiteze piața HoReCa. Nu vorbim, însă, de România, o asemenea experiență poate fi trăită în altă țară.
Conceptul de mămăligă vândută la dozator a fost dezvoltat într-o țară importantă din Europa, iar acolo turiștii se declară chiar încântați de această invenție.
Mămăliga conține doar apă, mălai și puțină sare, așa că nu este un preparat dificil de făcut. Fiind sățioasă, poate fi servită la numeroase feluri principale, unde înlocuiește cu succes pâinea.
Ca să evite orice risc și situație neplăcută, când poate preparatul nu a ieșit așa cum trebuie, în Italia s-a inventat un aparat – dozator – care servește mămăligă.
Dar, cât de bună este mămăliga la dozator? Chiar dacă nu-i preparată la ceaun, tot are un gust de neuitat, spun ce-i care au mâncat. Aparatul special care o prepară nu doar că știe cum să dozeze cantitățile, dar niciodată nu dă greș, iar rezultatul face toți banii.
Experții în bucătărie dau asigurări că mămăliga la dozator este de-a dreptul perfectă.
Turiștii care comandă de la un fast food stradal primesc la caserole mâncare caldă, iar de la dozator își iau câte o porție de mămăligă, acolo unde combinația o cere. Mulți se bucură că au găsit o o alternativă mai rapidă de a lua masa în oraș.
Spre exemplu, banala mămăligă e un bun remediu pentru tuse, bronşite, gripă şi eliminarea pietrelor de la bilă.
Trebuie doar să pui pe o tablă încinsă două linguri cu mălai și să faci inhalații cu fumul produs. Apoi, seara, înainte să te culci, trebuie să bei o cană cu terci, mămăligă foarte subțire, care curge, și în care pui o jumătate de linguriță de unt.
Prepari mămăliga ca în mod obișnuit, o lași să se răcească, iar apoi o întinzi pe piept, într-un strat de doi centimetri. O lași acolo timp de 15 minute, apoi o dai la o parte și ștergi locul cu spirt camforat. E foarte eficientă și în zona renală, împotriva nefritelor, dar și în zona subabdominală, împotriva cistitelor.
O aplici dimineața, la două ore după micul dejun, în zona bilei, cu un prosop înmuiat în ceai fierbinte de mușețel. Compresa trebuie schimbată de 3 – 4 ori, la intervale de 15 minute. După ce ai mâncat o farfurie de griș cu lapte cât mai fierbinte, peste 20 de minute e nevoie să pui o mămăligă fierbinte mare, învelită într-un prosop moale, în zona ficatului. După 15 minute, bea 100 ml de ulei de măsline sau de floarea soarelui, la 37 de grade, și apoi sucul de la o lămâie. Pe timpul nopții se elimină pietrele.
Ai nevoie de
Mod de preparare