„Se va face un triaj al pacienților în așa fel încât cazurile care nu mai sunt cu risc infecțios să treacă în secția de Pediatrie, să scurtăm perioada de internare pentru cazurile care nu impun o internare prelungită și, în modul acesta, să nu ajungem în situația în care să supra-aglomerăm o secție de boli infecțioase. Modificările vor permite internarea mamei până la vârsta de 14 ani, acolo unde mama solicită acest lucru, iar pentru categoria de vârstă 14-18 ani, internarea va fi condiționată de acordul medicului șef de secție. Toate solicitările, fără restricții„, a anunțat vineri, directorul medical Corina Cazan, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.
Aceasta a recunoscut că existau saloane în care s-ar fi putut permite, și până la intervenția Ministerului Sănătății, internarea mamelor cu copii, dar fosta șefă de secție de la Infecțioase nu a permis asta. Dr. Ofelia Criștiu, șefa de la Infecțioase, și-a dat demisia după ce spitalul a fost avertizat că nu respectă legea. După demisia acesteia, două asistente medicale și-au dat și ele demisia. Practic, Secția de Infecțioase a rămas cu 13 asistente și 4 medici.
Mamele cu copiii bolnavi care se internează la Infecțioase pot să aibă la ele, de acum, telefoane mobile, lucru interzis de fosta șefă de secție.
În prezent există șapte paturi pentru mamele care vor să se interneze cu copiii bolnavi la Secția Infecțioase a Spitalului de Pediatrie din Sibiu. Înainte de acest scandal erau trei locuri pentru mame. Până în august, când se termină mansardarea Secției de Infecțioase și vor fi locuri mai multe, conducerea spitalului promite zece paturi pentru mame.
În mod curent nu există mai mult de cinci solicitări din partea mamelor de a sta cu copiii.
Medicii recunosc că au comunicat greșit cu părinții copiilor bolnavi și interzicându-le mamelor dreptul de a sta cu pruncii în spital. Pentru a evita noi scandaluri la Pediatrie, primarul Sibiului i-a cerut demisia directorului acestui spital, Alexandru Mihuț, în urmă cu câteva zile. Noul director interimar, dr. Vasile Banciu, spune că după terminarea interimatului el nu vrea să rămână în această funcție, ci să își vadă de pacienți.
La Spitalul de Pediatrie din Sibiu vor fi angajați trei psihologi și vor fi atrași voluntari, care să-i ajute atât pe pacienții copiilor bolnavi, dar și pe medici să comunice fără a se mai isca conflicte.
Spitalul de Pediatrie din Municipiul Sibiu este un spital regional de urgență, unde sunt aduși copii bolnavi și din județele limitrofe.