Mamele se pot interna cu copiii bolnavi la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, după intervenţia Ministerului Sănătăţii

Mamele se pot interna la cerere, cu copiii bolnavi, în Secția de Infecțioase a Spitalului de Pediatrie din Sibiu, ca urmare a avertizării emise de Ministerul Sănătății către acest spital, în urma numeroaselor plângeri înregistrate de părinți.
Marius Neagu
13 mai 2016, 15:00
Mamele se pot interna cu copiii bolnavi la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, după intervenţia Ministerului Sănătăţii

Se va face un triaj al pacienților în așa fel încât cazurile care nu mai sunt cu risc infecțios să treacă în secția de Pediatrie, să scurtăm perioada de internare pentru cazurile care nu impun o internare prelungită și, în modul acesta, să nu ajungem în situația în care să supra-aglomerăm o secție de boli infecțioase. Modificările vor permite internarea mamei până la vârsta de 14 ani, acolo unde mama solicită acest lucru, iar pentru categoria de vârstă 14-18 ani, internarea va fi condiționată de acordul medicului șef de secție. Toate solicitările, fără restricții„, a anunțat vineri, directorul medical Corina Cazan, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Aceasta a recunoscut că existau saloane în care s-ar fi putut permite, și până la intervenția Ministerului Sănătății, internarea mamelor cu copii, dar fosta șefă de secție de la Infecțioase nu a permis asta. Dr. Ofelia Criștiu, șefa de la Infecțioase, și-a dat demisia după ce spitalul a fost avertizat că nu respectă legea. După demisia acesteia, două asistente medicale și-au dat și ele demisia. Practic, Secția de Infecțioase a rămas cu 13 asistente și 4 medici.

Mamele cu copiii bolnavi care se internează la Infecțioase pot să aibă la ele, de acum, telefoane mobile, lucru interzis de fosta șefă de secție.

În prezent există șapte paturi pentru mamele care vor să se interneze cu copiii bolnavi la Secția Infecțioase a Spitalului de Pediatrie din Sibiu. Înainte de acest scandal erau trei locuri pentru mame. Până în august, când se termină mansardarea Secției de Infecțioase și vor fi locuri mai multe, conducerea spitalului promite zece paturi pentru mame.

În mod curent nu există mai mult de cinci solicitări din partea mamelor de a sta cu copiii.

Medicii recunosc că au comunicat greșit cu părinții copiilor bolnavi și interzicându-le mamelor dreptul de a sta cu pruncii în spital. Pentru a evita noi scandaluri la Pediatrie, primarul Sibiului i-a cerut demisia directorului acestui spital, Alexandru Mihuț, în urmă cu câteva zile. Noul director interimar, dr. Vasile Banciu, spune că după terminarea interimatului el nu vrea să rămână în această funcție, ci să își vadă de pacienți.

La Spitalul de Pediatrie din Sibiu vor fi angajați trei psihologi și vor fi atrași voluntari, care să-i ajute atât pe pacienții copiilor bolnavi, dar și pe medici să comunice fără a se mai isca conflicte.

Spitalul de Pediatrie din Municipiul Sibiu este un spital regional de urgență, unde sunt aduși copii bolnavi și din județele limitrofe.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
România, lovită de furtuni. După o lună de caniculă, ANM anunță temperaturi scăzute, vijelie și grindină
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!