Managerul Nottara despre scoaterea bulinei roşii de pe clădire: În cazul unui răspuns negativ al ISC, dăm în judecată instituţia

Clădirea care găzduiește Teatrul Nottara are expertiză tehnică, dar este necesar un aviz din partea Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) București - Ilfov pentru a fi scoasă de pe lista clădirilor cu "bulină roşie", a afirmat managerul Teatrului Nottara, Marinela Țepuș, într-o conferință de presă, marţi. Ea a precizat că în cazul unui răspuns negativ din partea ISC, va da în judecată această instituţie. 
Ionela Marcu
13 sept. 2016, 14:32
Managerul Nottara despre scoaterea bulinei roşii de pe clădire: În cazul unui răspuns negativ al ISC, dăm în judecată instituţia

Ea a explicat că această clădire are expertiză tehnică făcută după Legea nr. 282/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 806 din 19 noiembrie 2015, de completare și modificare a Ordonanței Guvernului nr. 20/1994, privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente, conform căreia clasa de risc seismic nu este de gradul I, ci II.

„Ceea ce înseamnă că în această clipă ieșim de sub incidența legii. (…) Numai că Inspectoratul de Stat în Construcții București — Ilfov ar trebui să dea un aviz astfel încât Primăria să ne scoată de pe lista cu buline. Atât”, a precizat, marți, managerul Teatrului Nottara.

Potrivit acesteia, un risc seismic de grad II înseamnă că teatrul poate intra în reabilitare.

„Și o vom face. Am spus tuturor. Această clădire n-are nimic la structură. Să fiu bine înțeleasă. Expertiza și bulina nu ne ajută nici să fim mai șubrezi, nici să fim mai puternici. Clădirea e aceeași. Singura problemă care există e o formalitate, încât să ne putem continua activitate până la reabilitare”, a spus Țepuș.

CITEŞTE ŞI Actorii de la Teatrul Nottara se întorc pe scena din Bd. Magheru. Clădirea cu risc seismic, reevaluată

Ea a susținut că „acea bulină din 1996 a fost fals pusă din cauza unor interese imobiliare”.

„Știm cu toții că se vindeau apartamentele în asemenea imobile cu 30% mai ieftin. Așa se face că în 1996, respectiv în 1997 s-au făcut două expertize. Nici asta n-ar fi fost voie, pentru că aici este este un complex format din trei obiective, ele luându-se separat, iar complexul important numit Sală n-a fost expertizat. (…) Nimeni, 20 de ani, n-a făcut nimic. Nici să vadă dacă e adevărată, nici să vadă dacă nu e adevărată”, a menționat managerul de la Nottara, conform Agerpres.

Marinela Țepuș a subliniat că, în cazul unui răspuns negativ din partea ISC, conducerea de la Nottara va acționa această instituție în judecată.

„Inspectoratul în Construcții, acum, nu ne dă un răspuns. După două luni și jumătate nu ne dă niciun răspuns. Noi nu putem să-i dăm în judecată fără un răspuns. Și am spus: să scrie ce vor, dar să dea un răspuns, ca să știm dacă vom fi clasificați sau dacă-i dăm în judecată. Noi suntem în legalitate. Repet, problema noastră este că oamenii mai au dubii văzând această bulină pe clădire și cumpără mai puține bilete. Dacă-și permit pur și simplu să obstrucționeze activitatea unei instituții, înseamnă că suntem în România și normalitate nu există”, a mai spus Țepuș.

Începe consolidarea clădirilor cu bulină roşie. Pe listă, un bloc vechi de 100 de ani de lângă Intercontinental

Prezent la conferința de presă, expertul Paul Ioan a arătat că în clădire se pot desfășura activitățile Teatrului Nottara, în cazul unui cutremur major, aceasta putând suferi doar avarii.

Începând din noiembrie 2015, Teatrul Nottara și-a suspendat toate spectacolele de la sediul din bulevardul Magheru, decizia fiind luată în urma aplicării Legii nr. 282/2015, prin care este interzisă orice activitate în clădiri cu risc seismic mare.

Vezi aici LISTA actualizată a clădirilor PERICOL PUBLIC din Bucureşti. Ce imobile sunt în clasa I de risc seismic

DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Spynews
Antena 1 anunță concurenții sezonului 21 Te cunosc de undeva! Artiștii cunoscuți și cei aflați la început de drum promit un show de neratat
Bzi.ro
Cu ce se ocupă iubita lui Cuza de la Neatza! Alexandra a fost inițiată de Ema Uta!
Fanatik.ro
Construcția uriașă a primit undă verde, iar România dă lovitura într-un domeniu cheie. Se investește 1,4 miliarde de euro pentru realizarea ei
Capital.ro
Se înregistrează obligatoriu în document. Anunț pentru proprietarii de locuințe din România. Lege în 2025
Playtech.ro
Laura Vicol, gest disperat înainte de a fi arestată. Ce a făcut de faţă cu toată lumea, nu se mai...
DailyBusiness
Truc genial! Cum să fierbi pasărea de țară perfect în timp record!
Adevarul
Canadian prins la furat în România. Urmărire ca în filme într-un centru comercial din Oradea
wowbiz.ro
Larisa Iordache, pierdere uriașă cu puțin timp înainte să nască! Fosta gimnastă suferă cumplit: „Rămas bun, suflet drag. Am simțit, după multe vizite la medici...”
Spynews
Ramona de la Mireasa, sezonul 10, imagini înduioșătoare alături de fiica ei! Cum s-a afișat fosta concurentă împreună cu Rebeca: „O iubesc” / FOTO
Spynews
Cum încearcă Vlad Pascu să scape de condamnarea de 10 ani de închisoare, după accidentul din 2 Mai. Urmează un nou proces
Evz.ro
Prietenul canibal al lui Nicolae Ceaușescu. Își spunea "președintele Soare”
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Ajutoare sociale care rămân neschimbate în 2025: Guvernul României a decis să plafoneze valoarea ISR la 660 de lei
Cancan.ro
Ce au găsit procurorii în casa soților Vladimir Ciorbă și Laura Vicol. Mascații au stat ore bune la inventariat
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Decizia luată de Călin Georgescu. A stabilit data finală, 10 februarie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Două surori gemene, dispărute fără urmă de acasă, au fost găsite în apele reci ale unui râu. Ce s-a întâmplat
substantial.ro
Pensionarul român cu cea mai mare pensie bazată pe contributivitate încasează peste 108.000 de lei lunar
MediaFlux
Vin BANI în PLUS pentru PENSIONARI! RECALCULAREA pensiilor după ADEVERINȚELE din dosare
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Coiful de la Coțofenești: replica tricotată devine protest cultural și exponat la Art Safari