Migdalele sunt foarte bune pentru sănătatea intestinală, explică oamenii de știință. Cercetările au arătat că dieta noastră occidentală standard, extrem de procesată, nu este favorabilă sănătății intestinale, care poate fi afectată nu doar de ceea ce mâncăm, ci și de modul în care mâncăm.
Dar a avea un intestin sănătos este vital. A fost asociat cu scăderea anxietății și un risc mai mic de diabet și inflamație.
De aceea, este important să consumăm alimente bogate în grăsimi, cum ar fi avocado, dar și bacterii sănătoase (din alimente precum iaurtul) și fibre, din fructe și legume.
Acum poți adăuga și migdalele pe lista ta de alimente zilnice pe care le consumi.
Studiul publicat în ‘American Journal of Clinical Nutrition’ luna trecută a concluzionat că o mână de migdale pe are grijă de sănătatea ta intestinală.
Acest lucru se datorează faptului că migdalele, care conțin lipide, fibre și polifenoli, cresc producția de butirat, un acid gras care favorizează sănătatea intestinală prin menținerea colonului integrat, îmbunătățind timpul de tranzit și susținând funcția imunitară.
Studiul a fost realizat de cercetătorii de la King’s College din Londra și finanțat de California Almond Growers Council. Au fost implicați 87 de adulți sănătoși, care au consumat cantități mici de fibre și au gustat alimente procesate, precum ciocolata și chipsurile.
Au fost împărțiți în trei grupuri: unul și-a înlocuit gustările zilnice cu 56 de grame de migdale întregi, altul a mâncat 56 de grame de migdale măcinate, iar grupul de control a mâncat brioșe cu un anumit număr de calorii.
Cei care au mâncat migdale aveau un nivel mai mare de butirați în intestin și mai mult potasiu.
Citește și Dieta miraculoasă. Cum să slăbeşti zece kilograme consumând cu preponderenţă un singur aliment