Mâncare de urzici cu usturoi! Nu trebuie să fii as în bucătărie ca să prepari această rețetă. Tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile de mai jos, iar la final vei obține cea mai delicioasă mâncare de urzici pe care ai pregătit-o și mâncat-o vreodată.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început, pune-ți o pereche de mănuși în mâini pentru a evita înțepăturile urzicilor și spală-le bine. După ce le-ai curățat bine de orice impurități, opărește-le într-un vas cu apă care a dat în clocot cu sare.
Apoi, lasă urzicile la fiert pentru cinci minute, iar între timp toacă ceapa și cățeii de usturoi.
Atunci când urzicile au fiert, scurge-le de apă și toacă-le mărunt cu ajutorul unui cuțit, a unui blender sau a unui robot de bucătărie.
Atenție, păstrează o cană de apa în care au fiert urzicile!
În același timp, într-o tigaie, călește ceapa în ulei până devine translucidă și apoi adaugă urzicile tocate. Peste ele adaugă lingura de făină și usturoiul tocat și amestecă totul.
Pune sare după gust și cana cu apă în care au fiert urzicile și amestecă în continuu ca să nu se prindă mâncare a de fundul tigării.
Mâncarea de urzici cu usturoi este gata atunci când compoziția se îngroașă. Aceasta se servește caldă altătrui de mămăliguță sau în funcție de preferință cu ou, orez sau carne de pui.
Specialiștii subliniază că urzicile sunt pline de vitamine, minerale, fier, magneziu, calciu, siliciu şi spun că pot fi folosite atât în scop terapeutic, cât şi la prepararea mai multor feluri de mâncare extrem de delicioase.
Atunci când bunicii spuneau că urzicile schimbă sângele știau ei ceva, ceva. După o iarnă în care mâncărurile grase nu au lipsit din alimentație, o cură cu aceaste plante face adevărate mnuni pentru sănătate.
Un antidot natural extrem de puternic pe care îl recomandă specialiștii în această perioadă este infuzia de urzici care poate fi preparată dintr-o lingură de frunze proaspete spălate, tocate şi amestecate cu o cană de apă clocotită.
Acestea se lasă la infuzat timp de un sfert de oră, după care se bea. Atenție! Cantitatea indicată este de 2-3 căni pe zi, timp de o lună.
Un alt antidot care face minuni este sucul de urzici. Acesta poate fi preparat din frunze date prin maşina de tocat şi consumate ca atare câte două linguri pe zi sau, pentru cei care nu agreează gustul, combinate cu suc de legume sau ceai de mentă.
Nutriționiștii spun că acest amestec se bea cu un sfert de oră înainte de masă pentru a întări imunitatea și a combate anemia. De altfel, acesta este unul cele mai vechi şi mai cunoscute benefici ale plantei.
Mai mult, urzica scade glicemia și este un antidot natural împotriva diabetului.