Mâncărică de cartofi de post! Rețeta specială pe care numai măicuțele din Moldova știu să o prepare. Dacă și tu ții acest post și ești în pană de idei în privința mâncării, noi îți venim în ajutor cu o rețetă de mâncărică de cartofi mănăstirească de post, cum doar măicuțele din Moldova știu să o facă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început, încinge uleiul de măsline la foc mediu într-o oală mai mare. Apoi, adaugă ceapa tocată și călește-o până devine transparentă.
Apoi, adaugă morcovii rași și ardeii grași tăiați cubulețe și călește amestecul timp de 5-7 minute. După, adaugă cartofii tăiați cuburi și amestecă totul bine. Toarnă apoi roșiile date prin răzătoare și amestecă din nou.
Adaugă condimentele, pune și usturoiul mărunțit, boiaua dulce, cimbrul, sarea și piperul și pune ciupercile feliate pentru un plus de textură și gust.
Toarnă apa sau supa de legume peste amestec și amestecă bine. După, acoperă oala cu un capac și lasă mâncarea să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când cartofii sunt moi și mâncarea capătă o consistență groasă.
Gustă și ajustează condimentele dacă este necesar, iar la final, mâncărica poate fi servită ca atare sau alături de o porție murături.
Postul Crăciunului este primul post din anul bisericesc care început pe data de 1 septembrie și ultimul din anul civil, potrivit crestinortodox.ro.
Creștinii țin 40 de zile de post în amintirea postului lui Moise de pe Muntele Sinai, când acesta aștepta să primească cuvintele lui Dumnezeu scrise pe lespezile de piatră ale Tablelor Legii. Preoții spun că prin post, enoriașii se învrednicesc să primească pe Cuvântul lui Dumnezeu întrupat și născut din Fecioara Maria.
Dacă și tu vrei să ții acest post și nu știi ce mâncăruri să pregătești, noi ne-am gândit ca pe tot parcursul Postului Crăciunului să îți oferim diverse idei de rețete simple și delicioase cu care să îți bucuri papilele gustative. Rămâi pe România TV.net pentru a descoperi cele mai bune rețete de post.
Citește și Rețeta de post pe care o adora Arsenie Boca. Era mâncarea preferată a duhovnicului