Mâncăruri sănătoase care pot deveni toxice, consumate în exces

Mâncarea trebuie consumată cu moderaţie, iar acest lucru nu este valabil numai în cazul deserturilor delicioase, a pâinii, a pastelor făinoase sau a vinului roşu, ci şi în cazul altor mâncăruri, considerate sănătoase. Iată despre ce este vorba!
Alina Costache
09 iun. 2016, 09:22
Mâncăruri sănătoase care pot deveni toxice, consumate în exces

Nucile braziliene

Aceste nuci sunt cunoscute pentru că au o cantitate importantă de seleniu, un element care joacă un rol esențial în reproducere și ajută organismul să lupte cu infecţiile. O nucă de Brazilia poate să asigure aproape de două ori mai mult seleniu decât ai nevoie într -o zi.

Este indicat consumul moderat de nuci de Brazilia, în cazul în care exagerezi putând să apară o intoxicaţie cu seleniu, ceea ce poate duce la apariția problemelor gastrointestinale, căderea părului, chiar şi tulburări cardiovasculare.

Spanacul

Spanacul şi sfecla roşie sunt legume bogate în oxalaţi, care au şi rolul de a alimenta bacteriile sănătoase din intestin. Dar, dacă eşti predispus la pietre la rinichi, consumul prea multor alimente bogate în aceste substanţe poate fi dănător. Oxalaţii pot favoriza formarea de pietre la rinichi.

Tonul

Este uşor de pregătit şi gustos, mai ales datorită conţinutului de acizi graşi Omega-3. Însă tonul consumat în exces poate fi dăunător, din cauza mercurului. Iar intoxicaţia cu mercur este una dintre cele mai periculoase, pentru că poate duce la simptome precum pierderi de memorie, dureri de cap, probleme cu vedere, cât şi afecţiuni ale sistemului nervos.

Cantitatea de ton pe care o poate consuma o persoană depinde şi de greutate. Astfel, o persoană care are mai puţin de 49 de kg nu ar trebui să depăşească 120 de grame de ton pe săptămână.

Carnea roşie, stridiile şi fasolea

Toate cele trei sunt surse importante de fier, mineral care joaca un rol esenţial în furnizarea de oxigen către muşchi, dar şi pentru prevenierea anemiei.

Și, în timp ce lipsa de fier e poate face să te simţi slab şi obosit, fierul în exces poate duce la insuficienţă hepatică. De aceea, este important să nu consumi aceste măncăruri în exces şi, de asemenea, să nu iei suplimente cu fier fără să îţi recomande un medic acest tratament.

Află cum să prepari sănătos icrele de pește AICI

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri, case sau mașini. S-a dat ordin: Trebuie să plătească!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Hezbollah a lansat zeci de rachete în nordul Israelului ca răspuns la un atac israelian
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?