Mănescu a afirmat că adunarea acţionarilor, programată marţi, nu a avut loc din cauza neprezentării reprezentanţilor SIF Muntenia, potrivit Mediafax.
„Am înţeles că săptămâna viitoare este o şedinţă a CA (…) Probabil că vor fi cooptaţi cei doi noi membri, ca urmare a locurilor lăsate libere”, a afirmat ministrul, aflat în vizită la şantierul metroului din Drumul Taberei.
Întrebată cine sunt noii administratori, Mănescu l-a nominalizat doar pe reprezentantul Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Manuel Donescu.
„Sunt mai multe CV-uri date consultanţilor, cei care fac selecţia, vom vedea, la momentul şedinţei CA se vor alege cele două persoane. Sigur, îl ştiu pe cel de la Ministerul Transporturilor, deocamdată”, a spus ministrul.
Mănescu a adăugat că şi revenirea mandatului CEO-ului Christian Heinzmann la perioada stabilită iniţial, de patru ani, va fi discutată de CA.
„Dacă săptămâna viitoare CA va decide prelungirea mandatului domnului Heinzmann el va rămâne şi atunci nu mai avem niciun conflict. Domnul Pascariu (Dan Pascariu, preşedintele CA, n.r.) este deocamdată în CA”, a spus ministrul.
VEZI ŞI Mănescu: Nu se poate ca managerul Tarom să tragă într-o direcţie, iar CA în alta
În cazul în care nu va fi prelungit, mandatul lui Heinzmann se va încheia la 19 noiembrie.
Întrebat dacă Dan Pascariu va rămâne în funcţie după întrunirea CA, ministrul a evitat un răspuns concret.
„Întrebaţi Consiliul de Administraţie, de ce mă întrebaţi pe mine?”, a spus Mănescu.
Potrivit unor surse apropiate situaţiei, în adunarea acţionarilor programată marţi Pascariu urma să fie revocat din poziţia de preşedinte CA, iar mandatul belgianului Christian Heinzmann să revină la durata de patru ani.
CA-ul Tarom a hotărât la 22 iunie să urgenteze aplicarea măsurilor din planul de management prin numirea lui Nicolae Demetriade în funcţia de administrator-director executiv, pe fondul unor conflicte între Heinzmann şi administratori care au avut ca efect şi scurtarea mandatului CEO-ului, în iunie, de la 4 ani la 1 an.