„Am avut întâlniri cu reprezentanţii ambasadei Chinei, cu reprezentanţi ai mediului economic din China. Există într-adevăr un interes foarte mare al chinezilor de a investi în România, dar eu spun că interesul cel mai mare este al nostru. Nevoia de dezvoltare şi investiţii în infrastructura de transport din România este uriaşă şi nu o putem acoperi nici cu bugetul de stat nici cu fonduri europene, dar putem găsi alte surse financiare prin care să susţinem această nevoie de dezvoltare. Investiţiile pe care chinezii le pot face sunt o astfel de sursă prin care noi putem să dezvoltăm infrastructura acolo unde nu avem proiecte europene: linii de cale ferată ce trebuie reabilitate, autostrăzi şi poduri ce trebuie construite şi nu pot fi făcute toate cu fonduri europene pentru că şi acelea sunt limitate. Eu zic că sunt binevenite aceste colaborări şi aceste investiţii şi am prezentat părţii chineze o serie de proiecte pe care am putea să le facem împreună, cu investiţie chineză, în infrastructura de transport„, a spus ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, potrivit Agerpres.
Pe 26 noiembrie 2013, se va desfăşura la Bucureşti cea de-a doua reuniune la nivel de prim-miniştri din Europa Centrală şi de Est şi China. Alături de premierul României, Victor Ponta, şi de premierul Consiliului de Stat al RP Chineze, Li Keqiang, la reuniunea la nivel înalt vor participa şefii de Guvern ai Albaniei, Bosniei-Hertegovina, Bulgariei, Cehiei, Croaţiei, Estoniei, Lituaniei, Macedoniei, Muntenegrului, Poloniei, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei şi Ungariei şi ministrul de externe din Letonia.
În cadrul evenimentului, Ramona Mănescu va susţine un discurs despre transportul integrat multimodal – abordare strategică, surse de finanţare – şi despre poziţia strategică geografică a ţării, care transformă România într-o punte de legatură Europa-Asia.