„Care sunt obiectivele pentru Tarom? Aş putea spune foarte pe scurt – să crească numărul curselor interne, deci să întărim Tarom pe cursele interne şi pe cursele regionale şi să schimbe flota, într-o primă fază. Pentru asta sigur că va trebui să avem discuţii cu toate companiile care au făcut deja oferte. Toţi au făcut oferte. Airbus, Boeing, ATR, Bombardier, Embraer. Se va face o analiză de către managementul executiv şi de către CA (…) Toată lumea a fost de acord că trebuie unificată flota. Sunt prea multe tipuri de avioane, care creează costuri foarte mari şi profit aproape deloc”, a declarat Ramona Mănescu.
Ea a adăugat că odată cu schimbarea flotei vor fi îmbunătăţite şi cursele interne şi regionale.
Prezent la eveniment, George Marin, vicepreşedinte business strategy la Tarom, a explicat că există două variante pentru acest obiectiv, închirierea şi vânzarea-cumpărarea.
„Analizele pe care le-am efectuat până în momentul de faţă evidenţiază două posibile soluţii pentru optimizarea flotei. O soluţie ar fi de tipul lease-in, lease-out, respectiv închirierea unei părţi a flotei existente către terţi, şi introducerea tipurilor de aeronave pe cre noi considerăm că ar trebui să le avem pentru a creşte eficienţa economică (…) A doua variantă pentru optimizarea flotei, care este un pic mai problematică, ar putea fi reprezentată de achiziţia de avioane odată cu înstrăinarea celor existente în flotă”, a spus Marin.
El a adăugat că prima variantă ar putea avea câştig de cauză, iar operaţiunea s-ar putea finaliza într-un interval de 2-4 ani, în funcţie de complexitatea procedurilor.
Citeşte şi Ministerul Transporturilor a revocat întreg Consiliul de Administraţie al Tarom