Manifestaţie la Londra pentru un nou referendum asupra Brexit

Britanicii din întreg Regatul Unit intenţionează să manifesteze zgomotos sâmbătă la Londra pentru a cere un nou referendum asupra acordului final în legătură cu Brexit-ul rezultat din negocierile dintre Londra şi Bruxelles, relatează France Presse şi dpa, preluate de Agerpres.
Romania TV
20 oct. 2018, 10:33
Manifestaţie la Londra pentru un nou referendum asupra Brexit

Manifestanţii vor mărşălui în centrul capitalei către parlament, la apelul People’s Vote, o mişcare militantă pentru un „vot popular”. Chiar şi câinii vor fi bineveniţi.

La ultima demonstraţie de acest gen din iunie, aproximativ 100.000 de persoane s-au adunat şi organizatorii speră să depăşească acest număr, cu „cea mai mare” şi mai „zgomotoasă” manifestaţie ţinută vreodată în favoarea unui astfel de vot.

Dar este puţin probabil că îl va convinge pe prim-ministrul Theresa May, care se opune ferm acestei idei.

„Nu va exista un al doilea referendum. Oamenii au votat” în proporţie de 52% la 23 iunie 2016 în favoarea ieşirii din UE, a declarat şefa guvernului miercuri, hotărâtă „să pună în aplicare” rezultatul acestui vot.

La rândul lor, organizatorii subliniază că în câteva luni până la Brexit, programat pentru 29 martie 2019, negocierile dintre Londra şi Bruxelles continuă să fie blocate, în special în ceea ce priveşte chestiunea frontierei pe Insula Irlanda, şi că incertitudinea rămâne cu privire la modul în care Marea Britanie va părăsi UE.

„Cele mai importante probleme încă trebuie negociate, multe consecinţe rămân ascunse”, a estimat Carmen Smith, susţinătoare a mişcării For Our Future, citată într-un comunicat. „Timpul se scurge. Acesta este un subiect urgent. +Elita Brexit-ului+ a arătat că nu poate rezolva problema. Dar voi puteţi, cerând un vot al oamenilor”, a adăugat ea.

Ideea unui nou referendum a câştigat popularitate în ultimele luni în Regatul Unit şi personalităţi politice de toate culorile o susţin, precum fostul prim-ministru laburist Tony Blair.

Printre vorbitorii aşteptaţi sâmbătă în centrul Londrei se numără primarul laburist al capitalei, Sadiq Khan, precum şi membri ai partidelor conservator, laburist, liberal-democrat, Verde din Anglia şi Ţara Galilor, precum şi SNP (partidul separatist scoţian).

Marşul People’s Vote este sprijinit de asemenea de ziarul The Independent, a cărui petiţie online pentru un al doilea referendum a fost semnată de aproximativ 900.000 de persoane.

Excluzând un al doilea referendum în parlament în această săptămână, Theresa May le-a amintit criticilor săi pro-UE că „17 milioane de oameni au votat să iasă din Uniunea Europeană”.

O majoritate de 52% dintre britanici au votat să părăsească Uniunea Europeană în iunie 2016, cu o participare de 72% din cele 46,5 milioane de votanţi eligibili.

Sondajele de opinie sugerează că ţara a rămas puternic divizată asupra Brexit.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cum îți dai seama dacă telefonul tău este urmărit. Codurile secrete care te ajută să îți protejezi informațiile importante
Capital.ro
Simona Halep a făcut anunțul despre copil: Acesta este viitorul pe care mi-l doresc!
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Manelistul Jador, gest controversat la un concert. S-a filmat când dădea bani publicului. „Dacă îi muncea, nu îi mai arunca” VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Pedeapsa Simonei Bucura-Oprescu pentru femei. Puține sunt cele ce vor scăpa
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Ungurii lovesc chiar în inima Transilvaniei. Ungaria acuză România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Nigel Farage, cel mai bine plătit parlamentar britanic, depășește 1 milion de lire sterline anual
MediaFlux
A VENIT DECIZIA! Cu CÂT CRESC PENSIILE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...