Circa 2.000 de protestatari s-au instalat pe această axă strategică, cerând demisia ministrului justiției ca urmare a unei controverse asupra unui amendament, în cele din urmă abandonat, la controversata lege privind blasfemia.
Instalați pe un pod rutier la granița dintre Islamabad și orașul vecin Rawalpindi, ei împiedică zeci de mii de pakistanezi să meargă în capitală, unde mulți dintre ei muncesc. Unii militanți, înarmați cu bâte, verifică fiecare persoană care se apropie și blochează trecerea mașinilor, aruncând cu pietre în cele care încearcă să se apropie, informează Agerpres.
Citeşte şi Tudorel Toader, întrebat dacă se fac dosare politice: Nu am făcut evaluarea din această perspectivă
Protestatarii aparțin unui grup religios, Tehreek-i-Labaik Yah Rasool Allah Pakistan (TLYRAP), și demonstrează ca urmare a unui amendament la legea care reprimă blasfemia. Amendamentul nu a avut drept scop modificarea conținutului acestei legi controversate, care prevede în unele cazuri pedeapsa cu moartea, însă includea o ușoară modificare a textului jurământului depus de candidații la alegeri, în care aceștia trebuie să-l recunoască pe Mohamed drept ultimul profet. Guvernul a anulat însă rapid modificarea printr-un nou amendament, potrivit Agerpres.
Însă fundamentaliștii mișcării religoase au considerat-o o încercare de modificare a legii pentru a le permite membrilor ahmadi, cea mai persecutată sectă din Pakistan, să depună jurământ. Membrii ahmadi au fost declarați nemulsumani în urmă cu zeci de ani pentru credința lor potrivit căreia mai există un alt profet după Mohamed. Conservatorii îi consideră pe aceștia eretici, cu credințe blasfemiatoare, un subiect ultrasensibil în Pakistanul extrem de conservator.