Peste 1.000 de persoane s-au adunat joi în Piața Unirii din centrul municipiului Cluj-Napoca pentru a continua protestele începute în urmă cu două zile ca urmare a tragediei de la clubul Colectiv din Capitală.
Oamenii s-au adunat lângă sutele de lumânări aprinse pentru victimele incendiului din clubul bucureștean. Printre lumânări au fost așezate bucăți de hârtie cu mesaje de condoleanțe pentru tinerii morți. Protestatarii strânși în piață au scandat mesaje de solidaritate cu manifestațiile din București, dar și foarte multe împotriva corupției și a partidelor politice, scrie Agerpres.
Oamenii, în marea marea lor majoritate studenți și tineri, au cerut bani mai mulți pentru Educație și pentru Sănătate, au adus cu ei bannere și pancarte cu diferite mesaje și au fluturat steagul României.
Printre protestatari s-a aflat joi și o femeie mai în vârstă, care avea un tricolor înfășurat în jurul gâtului, și care a spus că a venit la proteste pentru memoria fratelui său, fost jandarm, mort la Revoluție. Unii protestatari au avut mesaje pro-monarhie, scandând numele regelui Mihai.
De asemenea, mai mulți tineri de la gruparea Anonymous, purtând specificele măști albe, au fost prezenți la proteste. Aceștia au explicat că pentru ei manifestarea are o dublă semnificație, întrucât prin evenimentul de joi s-au alăturat și mișcării ‘Million mask march’, care are loc în data de 5 noiembrie în toată lumea.
Acţiunea Grupării ”Anonymus”, anunţată pe Facebook, este organizată, simultan, în mai multe oraşe din lume, cu scopul promovării conceptelor de solidaritate umană, egalitate şi unitate. În apelul postat pe reţelele de socializare se arată: ”Suntem Anonymus. Suntem legiunea. Nu iertăm. Nu uităm. Cluj-Napoca, România, aşteaptă-ne!”.
Protestatarii adunaţi în Piaţa Unirii, joi seară, au asupra lor steaguri tricolore şi monarhice, dar şi bannere cu mesaje precum’: ”Strada nu are culoare politică”, ”Vrem la putere profesionişti şi tehnocraţi”, ”Vrem confiscarea averilor nejustificate ale oamenilor politici”, ”Nefericitul securist Daniel, dă-ţi demisia” sau ”Nu mai vrem păcălici în instituţiile statului”.
Aproximativ 1.000 de persoane s-au adunat din nou în Piața Victoriei din Timișoara, scandând împotriva politicienilor și cerând o nouă clasă politică. Majoritatea celor prezenți sunt tineri și liceeni, cu vârste maxime de până la 25 de ani.
Ei au formulat şi revendicări după căderea Guvernului Ponta, pe care le-au citit în faţa manifestanţilor, printre acestea numărându-se: Parlament unicameral, ridicarea imunităii parlamentarilor şi demnitarilor, schimbarea lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului, dizolvarea CNA şi refacerea instituţiei cu ”oameni credibili”, închiderea TVR, dar şi formarea unui guvern de tehnocraţi sau anchetarea marilor averi.
Grupul a pornit în marș spre Catedrală și Complexul Studențesc, urmând să se întoarcă în Piața Victoriei. Manifestanții au scandat lozinci prin care cer schimbarea clasei politice și împotriva corupției. Manifestarea se desfășoară fără incidente, sub supravegherea jandarmilor.
Aproximativ 1.000 de persoane au venit, pentru a treia seară consecutiv, în Piața Unirii din Iași, pentru a-și arăta nemulțumirea față de clasa politică actuală.
După o oră și jumătate petrecute în fața statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, protestatarii au pornit în marș pe străzile centrale ale municipiului. Ei au scandat lozinci împotriva clasei politice.
Ca și în zilele precedente, mobilizarea a fost făcută pe site-urile de socializare în semn de solidaritate față de victimele incendiului din Clubul Colectiv din București.
Constănțenii protestează, joi, pentru a treia seară consecutiv, circa o mie de persoane plecând într-un marș pe bulevardele din zona centrală a municipiului Constanța, după ce, inițial, oamenii s-au strâns în fața sediului Prefecturii.
Protestatarii vor schimbarea întregii clase politice. Pe pancartele pe care unii dintre aceștia aceștia le poartă scrie, printre altele, „Corupția ucide”, „Curajul e la noi, frica e la ei”, „Bunicii la război, părinții la revoluție, acum e rândul nostru”, „Rețeta dezastrului: guvern corupt, presă controlată, populație indiferentă”.
Aproape o mie de sibieni iau parte joi seara, la protestul care a pornit din Piața Mare, din centrul istoric al orașului și continuă pe Bulevardul „Nicolae Bălcescu”. Încolonați, manifestanții cu steaguri și pancarte, solicită schimbarea întregului sistem politic românesc. Printre lozincile care se aud se numără: „Nu vă fie frică, poporul se ridică”, „Corupția ucide”, „Hoții”.
Manifestanții intenționează să meargă pe principalele bulevarde ale orașului, și anume pe Calea Dumbrăvii și „Mihai Viteazu”.
Printre participanții la protestul de joi seara, pot fi văzuți și tineri liberali, dar și un consilier municipal conservator, Dragoș Floarea. „Am ieșit în stradă și la Revoluție și nu numai”, a spus consilierul municipal.
Peste 500 de persoane au participat, joi seară, la un miting în Piața Revoluției din municipiul Botoșani, urmat de un marș pe principalele străzi ale localității. Manifestanții și-au manifestat solidaritatea cu victimele incendiului petrecut în urmă cu șase zile din Clubul „Colectiv” din București, însă au scandat și lozinci anti-guvernamentale și anti-parlamentare.
De asemenea, participanții la acțiune au cerut reformarea clasei politice din România. Pentru a arăta că acțiunea nu are substrat politic, liderii manifestanților au cerut persoanelor care sunt membre ale unei formațiuni politice să nu participe nici la miting, nici la marș.
„Un popor care votează corupți, hoți, impostori și trădători nu este victimă. Este complice ! Trezirea!”, este mesajul transmis de manifestanți prin intermediul unui banner.
Pentru prima dată, participanții la acțiune au primit ceai cald din partea Primăriei Botoșani.
Peste 600 de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat în fața Primăriei Suceava pentru a comemora victimele tragediei din clubul Colectiv din București. Este a doua seară, consecutiv când tinerii, mobilizați pe rețele de socializare, se manifestă în acest fel, însă joi s-au adunat în număr mult mai mare.
Cei care manifestă joi seara la Suceava poartă pancarte pe care scrie ‘‘Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă”, Cine nu sare, nu vrea schimbare”, ”Nu vrem stat condus de popi, securiști și interlopi” și au strigat ”București, nu uita, Suceava-i de partea ta”, ”Singura soluție, înc-o revoluție” și ”Nu stați la balcoane, că muriți de foame”.
Polițiști și jandarmi sunt mobilizați în zonă pentru a asigura liniștea și ordinea publică. Până la această oră participanții s-au manifestat pașnic, fără a se înregistra incidente.
roximativ 300 de persoane – majoritatea tineri și adolescenți – au pornit, joi seara, în marș pe principalele artere ale orașului spre sediul Prefecturii Galați, nemulțumiți de clasa politică și de existența corupției din sistem.
Câteva sute de oameni, majoritatea tineri, au participat joi seară, în centrul municipiului Pitești, la o acțiune de protest față de actuala clasă politică și de solidaritate cu victimele incendiului din clubul „Colectiv”.
Participanții la acțiunea inițiată prin intermediul rețelelor de socializare s-au strâns în Piața „Vasile Milea” din centrul orașului, de unde au pornit în marș către sediul Primăriei Pitești. Manifestanții au scandat „Hoții! Hoții!”, „Jos corupții!” și „Vrem lideri, nu hoți!”, iar unii au purtat pancarte prin care cereau dreptate și acuzau de corupție întreaga clasă politică.
Aceasta a fost a doua acțiune de acest gen desfășurată la Pitești, unde și miercuri seară câteva sute de persoane au participat la un miting și un marș de protest.
Peste 1.500 de manifestanţi, majoritatea tineri și adolescenți, au pornit, joi seara, în marș pe principalele artere ale orașului spre sediul Prefecturii Galați, nemulțumiți de clasa politică și de existența corupției din sistem.
Gălățenii s-au mobilizat din nou pe Facebook ca și în seara precedentă, când la marș au participat peste 2.000 de persoane. Organizatorii protestului, o comunitate de pe Facebook intitulată „Galațiul nostru”, a denumit marșul de joi seara „Tăcerea ucide! Vino în stradă!”.
„Noi cât mai avem de gând să îndurăm? Să ridicăm capul și să ne salvăm comunitatea. Galațiul merită mai mult decât îi poate oferi actuala clasă politică. Nu ne mai dorim să fim sfidați sau umiliți. O tragedie s-a produs din cauza indolenței, iresponsabilității și corupției. Nu e nici prima, nici ultima oară când nepăsarea și abuzul de putere fac victime. Răbdarea noastră a ajuns la capăt. Tristețea și revolta nu ne mai lasă să închidem ochii”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a protestului.
Protestarii s-au strâns în două grupuri, ca și în seara precedentă, în două puncte ale orașului, după care s-au unit și au plecat în marș prin centrul localității pe strada Brăilei până la Primărie și Prefectura Galați.
Manifestanții sunt pașnici și nu au blocat traficul rutier. Mașinile circulă pe lângă ei și șoferii claxonează în semn de solidaritate.
Peste 500 de persoane au protestat, joi seara, pe străzile municipiului Baia Mare, în semn de solidaritate cu manifestările din București și din alte orașe.
Majoritatea participanților au fost tineri care s-au mobilizat pe rețelele de socializare, ei traversând cartierele din zona centrală a orașului pentru a se opri în fața Prefecturii Maramureș și a primăriei municipiului Baia Mare.
Protestatarii au afirmat că e nevoie de schimbarea clasei politice, precum și de o administrație locală mai suplă care să răspundă nevoilor cetățenești. Ei au scandat lozinci și împotriva finanțării cultelor religioase și în favoarea reducerii numărului de parlamentari.
Inițiatorul protestului, Mihai Țăranu, a declarat că tinerii doresc și schimbarea legii electorale și a Constituției.
„Ce vrem acum ? Să se modifice Legea electorală și Constituția. Degeaba avem alegeri anticipate și Constituția nu ne lasă. Acolo e un joc. Avem nevoie de două schimbări: Constituția și Legea electorală, iar după, încercăm să înjumătățim Parlamentul. N-avem nevoie de 600 de omuleți grăsani care să sforăie acolo (…), cam toată clasă politică trebuie schimbată”, a spus Mihai Țăranu.
Cei aproximativ 100 de protestatari vâlceni adunați joi seară au considerat o victorie a străzii retragerea susținerii PNL pentru candidatura lui Mircia Gutău la primăria Râmnicului, ei spunând că vor cere organizațiilor județene ale partidelor să pregătească pentru alegerile locale și generale liste cu candidați ”nepătați”.
Mai mulți participanți au decis să realizeze o fundație „Vâlcea curată”, fundație care va colabora voluntar cu partidele politice pentru a le ajuta în alegerea unor candidați „nepătați” la alegerile locale și generale.
Protestarii au cerut numirile în conducerile instituțiilor deconcentrate pe baza criteriilor de competență și nu pe bază de carnet de partid. Aceștia au aprins lumânări la monumentul eroilor vâlceni ai Revoluției din decembrie 1989 dar s-au rugat și pentru victimele de la Clubul Colectiv.
Mitingul s-a încheiat fără incidente, iar organizatorii au anunțat că și vineri seară va fi reluată acțiunea.
Mircia Gutău a anunțat că va părăsi organizația județeană PNL Vâlcea, el motivându-și decizia că nu poate sta într-o stare de provizorat, în condițiile în care copreședintele formațiuni, Alina Gorghiu, a declarat joi că acesta nu are susți
Aproximativ 300 de protestatari, în majoritate elevi de la liceele din municipiul Buzău, au manifestat joi seara, timp de circa două ore, mărșăluind prin centrul orașului. Tinerii au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor tragediei din Capitală, au aprins lumânări la troița de lângă Monumentul Revoluției din decembrie 1989 și au rostit ‘Tatăl nostru’.
În timpul marșului tinerii au strigat ‘Hoții!’, ‘Jos mafia locală!’, ‘Jos corupția!’, ‘Colectiv’. Protestul s-a încheiat fără incidente în jurul orei 21,30. Printre cei internați cu răni grave în urma tragediei de vineri seara din Capitală se numără și fotograful buzoian Cătălin Ilnițchi.
Aproximativ 200 de persoane manifestă pașnic, joi seara, în Piața Drapelului din centrul municipiului Drobeta Turnu Severin.
„În zonă se află câțiva jandarmi și cinci echipaje de poliție care veghează pentru ca manifestarea să nu degenereze. Până la această oră nu există nici o revendicare”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, Nicolae Lohon.
Câteva sute de persoane, majoritatea tineri, au protestat joi seara în municipiul Târgu-Jiu, pentru a doua zi consecutiv, în memoria victimelor incendiului din clubul „Colectiv”, dar și împotriva actualei clase politice.
Manifestanții s-au adunat inițial în centrul municipiului, în Piața Prefecturii și au plecat apoi în marș către mai multe zone din oraș, îngreunând traficul pe mai multe artere de circulație. Ei au ajuns și la sediul Primăriei orașului unde au scandat lozinci împotriva conducerii instituției, cerându-le demisia autorităților locale.
Protestatarii au purtat pancarte și bannere pe care erau scrise mesaje precum „Afară cu hoții din țară”, „Nepăsarea ucide”, „Toate partidele, aceeași mizerie!”, „Vrem spitale, nu catedrale”. După ce au mărșăluit pe mai multe străzi din municipiu, manifestanții s-au întors în Piața Prefecturii unde s-au așezat în genunchi și au rostit „Tatăl nostru” în memoria victimelor tragediei din clubul „Colectiv”.
Aproximativ 100 de tineri din Tulcea au protestat joi seara pe străzile orașului, mesajul principal al acestora fiind ‘Corupția ucide’. „Ideea de a organiza această acțiune îmi aparține. Cred că dacă suntem uniți putem face o schimbare. S-a văzut în țară că lumea este revoltată, iar cei de la putere au demisionat. Dacă stăm în casă și ne uităm la televizor, nu rezolvăm nimic”, a declarat Marian Vavilov, în vârstă de 17 ani, elev la Seminarul teologic din municipiul Tulcea.
El a mai spus că va ieși în stradă ‘până când va fi nevoie’. ‘Vrem doar libertate, respect și unitate’, a menționat Vavilov. Pe străzile orașului, tinerii i-au îndemnat pe tulceni să iasă din case, singurul mesaj vizibil fiind ‘Corupția ucide’.
Peste 500 de tineri au ieșit în stradă la Brăila joi, pentru a protesta împotriva ‘sistemului corupt’ și a clasei politice, în a treia seară consecutivă de manifestații. Protestatarii au venit în Piața Independenței, locul unde s-au întâlnit și în ultimele două seri, iar de aici au plecat pe Calea Călărașilor, principala arteră din Brăila, spre Centrul Istoric, pe drum intonând Imnul Național.
Manifestanții au mers și în fața sediului Inspectoratului pentru Situații de Urgență, unde au aplaudat și au scandat ‘Cinste lor, cinste lor, cinste pompierilor!’.
Platoul din Piața Independenței din Brăila s-a transformat, de duminică seara, într-un altar în jurul fotografiei brăileanului Andrei Petru Bucă, de 29 de ani, de profesie arhitect, decedat în incendiul din clubul bucureștean.
Aproape două sute de persoane s-au adunat joi, pentru a doua seară consecutiv, în fața Palatului Administrativ din Alba Iulia, acestea scandând lozinci antiguvernamentale și împotriva partidelor politice, dar și de solidaritate cu victimele incendiului produs în clubul „Colectiv”.
Protestatarii au pornit în marș, ca și în seara precedentă, spre cartierul Cetate, pe un traseu anunțat pe o pagină de socializare special creată pentru această acțiune. Potrivit celor postate pe pagina respectivă, inițiatorii protestului au recomandat participanților să urmeze traseul respectiv și să nu se mai abată de la el, așa cum s-a întâmplat miercuri, când o parte dintre ei au ajuns și în fața casei primarului Mircea Hava.
„Fiți civilizați și disciplinați fără alte acte de violență, cum a fost aseară, un limbaj cât de cât decent, deoarece este vorba de bunul simț și respectul oferit celor din jur, au fost și copii de vârste mici și vor fi, nu trebuie să audă tâmpenii nimeni din partea noastră! CEI CARE SUNT RĂUVOITORI NU ÎI BĂGAȚI ÎN SEAMĂ, NU PARTICIPAȚI LA ACTELE LOR, dacă vedeți ceva neînregulă din partea lor vă rog vorbiți cu personalul din cadrul Poliției și Jandarmeriei.
Poliția și Jandarmeria încearcă tot posibilul să își facă datoria și obligația față de noi, le mulțumim și întelegem că nu vă este ușor!”, este mesajul transmis, pe rețeaua de socializare, participanților la protest.
Aproximativ 250 de persoane au participat, joi seara, la Ceasul cu Flori și în fața Prefecturii Mureș, la un nou protest împotriva corupției, cerând resetarea clasei politice românești.
Printre tinerii care au aprins o lumânare în memoria victimelor de la Clubul Colectiv din București și au luat parte la protest se regăsește și George Ștefan, care s-a arătat indignat că unele personaje doresc să câștige la capitolul imagine folosindu-se de evenimentul tragic, dar și din cauza lipsei spiritului civic care se manifestă la Târgu Mureș.
„Am vrut să le reamintesc oamenilor că lumea a ieșit în stradă din cauza unui eveniment care oarecum pare uitat din cauza răsturnării guvernului. Foarte multe persoane vor să capitalizeze, să ia ceva de pe urma acestei manifestări, pentru mine e dureros, ca om care a trăit evenimentele de săptămâna trecută, de la București, iar acum văd hienele trăgând. Îi chem mâine să aprindem o lumânare, să nu uităm ce s-a întâmplat și să nu se mai repete. În Târgu Mureș nu există spirit civic, de aceea vin puțini, am fost printre inițiatorii protestelor pentru Roșia Montană sau a celor când s-a încălcat dreptul la vot. Dar în Târgu Mureș nu există spirit civic, acesta a fost distrus, probabil în martie 90. Altfel nu reușesc să înțeleg cum de, într-un oraș studențesc, unde energiile se întâlnesc, nu reușim să deprindem acest spirit civic”, a arătat George Ștefan, care a subliniat că se impune o resetare a clasei politice.
Aproximativ 200 de tineri s-au adunat, joi seara, în Piața Centrului Civic din Vaslui, pentru a doua zi consecutiv, în semn de solidaritate cu protestatarii care au ieșit în stradă la București și în alte orașe din țară.
Protestatarii, în marea lor majoritate elevi, au arborat steaguri tricolore și au scandat lozinci ca: ‘Vrem spitale!’, ‘Vrem schimbare!’, ‘România, trezește-te!’ sau ‘Ieșiți din casă, dacă vă pasă!’. Totodată, au fost aprinse lumânări în memoria victimelor care au murit în incendiul de la clubul ‘Colectiv’ din Capitală.
Aproximativ 200 de persoane, majoritatea tineri, au protestat, joi seara, la Slatina, pe platoul din fața Prefecturii Olt, unde au aprins și lumânări în memoria victimelor din clubul „Colectiv” din Capitală.
Protestatarii au scandat „Corupția ucide”, „Solidaritate”, „România”, „Jos Mafia” și au rămas pe platoul din fața Prefecturii Olt timp de aproape două ore, după care au plecat în marș pe bulevardul AI Cuza, arteră rutieră din centrul municipiului Slatina.
Şi în Arad, aproximativ 200 de persoane s-au adunat, la fel ca miercuri seară, în Piaţa Revoluţiei, pe platoul din faţa Palatului Administrativ, cu steaguri tricolore şi mesaje anticorupţie.
Circa 150 de persoane, majoritatea tineri, au protestat joi seara în centrul municipiului Satu Mare, scandând lozinci împotriva partidelor politice. Câțiva protestatari au aprins lumânări în memoria victimelor din clubul Colectiv din București.
La protestul desfășurat cu o zi înainte au participat circa 1.000 de persoane, acestea deplasându-se la statuia lui Vasile Lucaciu unde au cântat Imnul Național, au rostit o rugăciune și au aprins lumânări.
Peste 100 de tineri protestează, joi seară, în centrul municipiului Ploiești, aceștia cerând ca populația să iasă din casă pentru a li se alătura. Tinerii s-au strâns, ca și în serile precedente, în fața Palatului Administrativ situat în centrul orașului, și cer ‘dreptate până la capăt’, dar și demisia Parlamentului.
Manifestanții, care au aprins lumânări în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, scandează ‘Jos mafia’, ‘Colectiv’ și îi îndeamnă și pe alții să se alăture demersului lor pentru a demonstra astfel că le pasă de România.
De asemenea, ei afișează pancarte și bannere cu mesaje precum ‘Dreptate până la capăt’, și ‘Noi suntem generația care nu tace’, dar și antiprezidențiale.
Peste 100 de persoane au participat, joi seara, la un protest în centrul municipiului Târgoviște, iar timp de două ore au scandat și au mărșăluit pe arterele principale din municipiu.
‘‘Uniți salvăm toată România!”, ”Colectiv”, ”Ieșiți din casă dacă vă pasă!”, ”Nu plecăm acasă, morții nu ne lasă!”, ”Basarabia e România!” au fost câteva dintre scandările tinerilor prezenți în piață.
Manifestanții au mers în Piața Mihai Viteazul, apoi au mărșăluit pe Bulevardul Independenței, blocând temporar artera de circulație.
Câteva zeci de persoane au protestat la Miercurea Ciuc față de corupția din România și au spus că își doresc ca sistemul să se schimbe pentru a le putea oferi un viitor mai bun copiilor lor.
Peste o sută de persoane, majoritatea adolescenți, s-au adunat joi seară în parcul central din municipiul Sfântu Gheorghe, pentru a-și exprima solidaritatea cu victimele incendiului petrecut săptămâna trecută în clubul bucureștean ‘Colectiv’.
Tinerii, care s-au organizat pe o rețea de socializare, au aprins lumânări în memoria celor care și-au pierdut viețile, au afișat mesaje și au scandat lozinci, precum ‘Corupția ucide’, ‘Solidaritate’, ‘Respect’, ‘Ultima soluție încă o revoluție’, ‘Uniți salvăm țara!, ‘Jos corupții din putere’ și ‘Jos Parlamentul’, ‘Colectiv’, ‘Sufletele voastre în inimile noastre’, ‘Ne mișcăm ca să salvăm’, etc.
„M-a adus aici atmosfera pe care o simt în România și furia, pentru că simt că lucrurile merg foarte, foarte prost în țara asta. Dar și sentimentul că trebuie să fiu un cetățean responsabil și nu aș vrea ca peste 10 sau 15 ani o generație nouă să-mi reproșeze că nu am făcut pașii care ar fi trebuit. Chiar azi am avut o discuție cu mama mea și i-am spus că generația sa este responsabilă pentru situația și criza asta, pentru că în ultimii 15 ani nu ați făcut nimic (…) Prin prezența mea aici aș vrea să demonstrez că nu sunt de acord cu lucrurile care se petrec în România de ani de zile’, a declarat, unul dintre manifestanți.
Câteva zeci de persoane au protestat la Miercurea Ciuc față de corupția din România și au spus că își doresc ca sistemul să se schimbe pentru a le putea oferi un viitor mai bun copiilor lor.
Protestatarii, în special tineri, atât români cât și maghiari, s-au adunat în fața scărilor din fața Palatului Administrativ, acolo unde a fost amenajat un altar cu flori și lumânări, în memoria victimelor tragediei din Colectiv.
Ei s-au mobilizat pe o rețea de socializare și au spus că s-au săturat de corupție, de lipsa meritocrației și de promovarea în funcții a unor persoane nepregătite, doar pentru că sunt susținute politic.
„Eu cred că trebuia să ieșim chiar mai mulți în stradă, ca să arătăm că ne pasă și nouă. Suntem cetățenii țării, avem aceleași probleme. Și mă deranjează și pe mine corupția, nepotismul. Au trecut 25 de ani și nu s-a întâmplat nimic, țara nu a luat-o pe calea cea bună. Vreau să-mi construiesc un viitor aici, dar nu știu ce se întâmplă peste 5, 10, 20 ani, ce se întâmplă cu copii mei, ce viitor vor avea. Și pentru ei aș dori să construiesc un viitor mai bun”, a afirmat un tânăr protestatar.
Câteva zeci de tineri au manifestat în stradă. „Singura soluție, încă o revoluție!’ este principalul slogan pe care l-au scandat, joi seara, câteva zeci de tineri din municipiul Giurgiu care au ieșit să mărșăluiască pe străzile orașului pentru a fi solidari cu cei care au ieșit în stradă în Capitală sau în marile orașe ale țării.
„Am primit anunțul pe facebook să ieșim, să ne întâlnim în această seară pentru a mărșălui și noi prin centrul orașului și să fim alături de cei din Capitală, nu știu cine e organizatorul și cine a trimis mesajul, dar sper să fim cât mai mulți”, a declarat joi seara, un elev al liceului Economic, I. Lucian.
Punctul de întâlnire al tinerilor a fost la statuia lui Mihai Viteazu din parcul cu același nume, unde aceștia au aprins candele și au depus flori în memoria victimelor incendiului de la clubul din Capitală.