In noua isterie legata de legea amnistiei, a intervenit premierul Victor Ponta, cerand sa nu faca parte din infractiunile supuse amnistiei si cele de coruptie. Este vorba 4 infractiuni din Codul Penal – art 254-257, despre luare de mita, dare de mita, trafic de influenta si primire de foloase necuvenite. In urma interventiei premierului, legea a fost amendata si nu ii mai cuprind pe cei care au cuprins fapte de coruptie.
Cu toate acestea, manipularile portocalii continua. Monica Macovei isi incita trupele spunand ca oameni condamnati pentru luarea de mita si pentru trafic de influenta vor scapa. Iar Hotnews prezinta noua forma a legii, in care se vorbeste doar de celelalte doua infractiuni – darea de mita si primirea de foloase necuvenite.
Manipularea vine din faptul ca celelalte doua infractiuni au pedepse mai mari de 7 ani, deci legea oricum nu se aplica acestor infractiuni. Nu puteau fi excluse de doua ori, ar fi fost incorect ca tehnica legislativa.
Manipularile vor continua, pentru ca legea sa fie blocata, chiar daca acest lucru va mentine problemele in sistemul penitenciar din Romania, deja supraaglomerat.
O nouă confirmare a alianței dintre Crin Antonescu și Traian Basescu – Legea amnistiei
Crin Antonescu a preluat minciuna pe care o rostogoleste, indirect, si presedintele Basescu – si acuza legea amnistiei ca dezincrimineaza coruptia. In realitate, legea nu se va aplica infractiunilor grave, si nici celor legate de coruptie (luare si dare de mita, primire de foloase necuvenite si trafic de influenta). Deci, mesajul liberal se bazeaza pe o minciuna, intretinuta explicit de presedintele liberal.
Liberalii și-a lăsat din nou astăzi partenerii de alianță cu ochii în soare, după ce au anunțat că nu vor vota Legea amnistiei, deși aceasta a fost susținută inițial de ambele partide din USL.
În mod deja lipsit de surprize, poziția PNL a apărut aproape simultan cu cea a președintelui Băsescu, mesajele venite și de la liberali și de la șeful statului făcând referire la infracțiunile de corupție, deși acestea sunt exceptate de la lege.
Este greu de crezut că o comunicare în care se folosesc argumente false este doar rodul unei coincidențe, ci mai degrabă ne aflăm în fața unei noi confirmări a alianței subterane care se croiește între Antonescu și Băsescu. Cei doi împart aceeași barcă și aproape că nu se mai ascund.
Președintele PNL pare a face în mod deliberat jocurile președintelui, ale cărui gloanțe oarbe au primit, prin poziția liberalilor, pulbere de război.
2013, un an bun pentru industria românească
În luna octombrie a.c., producția industrială a înregistrat o creștere de 10%, față de aceeași lună a anului 2012, arată Institutul Național de Statistică (INS). De asemenea, producţia industrială a crescut în primele zece luni, faţă de aceeaşi perioadă din 2012, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,4%, respectiv 6,7%, potrivit datelor INS.
Creşterile din perioada menţionată au fost susţinute de industria prelucrătoare, care a urcat cu 8,8% în serie brută şi cu 8,2% în serie ajustată, şi de industria extractivă, care a crescut cu 2,6% în serie brută şi cu 2,2% în serie ajustată.
Reamintim că, potrivit Eurostat, în luna septembrie România a înregistrat a doua cea mai mare creștere a producției industriale din Uniunea Europeană, de 8,9%.