„Maratonul este un real succes. În urmă cu trei săptămâni (n.r. la prima ediţie a Maratonului Vaccinării) aveam un pic de emoţii. Acum e foarte clar. De această dată va fi un succes. S-au depăşit aşteptările, avem foarte multe persoane care au venit pentru prima dată să se vaccineze. Înseamnă că interesul a rămas acelaşi”, a afirmat Alin Stoica.
El a menţionat că vor fi deschise, în continuare, toate centrele de vaccinare din Capitală, cei interesaţi putându-se vaccina, în aceste centre, fără nicio programare.
„Sper eu că nu doar acest Maraton să reprezinte vârful de vaccinare, ci ca lucrurile să meargă în continuare spre bine, în aşa fel încât să ajungem la peste 50% din populaţia Bucureştiului vaccinată şi să ajutăm şi judeţele limitrofe în măsura în care este posibil”, a adăugat Alin Stoica.
Peste 1.000 de medici, studenţi, asistenţi medicali şi personal administrativ participă pe bază de voluntariat la ediţia a II-a a Maratonului Vaccinării Bucureşti, care are loc în perioada 28-31 mai, urmând a se încheia luni dimineaţă, la ora 8,00.
Maraton vaccinare. Peste 20.200 de persoane s-au vaccinat, până duminică seară, la a doua ediţie a Maratonului Vaccinării de la Bucureşti. Dintre acestea, peste 18.000 de persoane au primit serul Pfizer/BioNTech şi peste 2..000 pe cel produs de Johnson & Johnson. Cu serul Pfizer – BIONTech s-au vaccinat în total 18.256 de persoane, dintre care 1.720 au primit prima doză. Alte 2.022 de persoane s-au vaccinat cu serul produs de Johnson & Johnson.
Astfel, la centrul de la Sala Palatului, s-au vaccinat în total 12.581 de persoane, din care 11.257 cu Pfizer – BIONTech şi 1.324 cu Johnson & Johnson.
La centrul de la Biblioteca Naţională, s-au vaccinat în total 7.967 de persoane, din care 6.999 cu serul Pfizer – BIONTech şi 698 cu Johnson & Johnson.
Maraton vaccinare. Un număr de 13.756 persoane s-au vaccinat până duminică dimineaţa, la ora 7,55, în cadrul Maratonului Vaccinării Bucureşti, ediţia a doua, organizat de UMF Carol Davila în centrele de la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională.
Potrivit Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, 12.354 persoane s-au vaccinat cu Pfizer – BIONTech, 1.155 dintre acestea primind prima doză.
Vaccinul Johnson & Johnson a fost administrat unui număr de 1.222 persoane.
Pe centre, situaţia este următoarea:
** Sala Palatului:
* Pfizer – BIONTech – 7.504 persoane
* Johnson&Johnson – 801 persoane
** Biblioteca Naţională:
*Pfizer – BIONTech – 4.850 persoane
*Johnson&Johnson – 421 persoane.
Peste 1.000 de medici, studenţi, asistenţi medicali şi personal administrativ participă pe bază de voluntariat la ediţia a II-a a Maratonului Vaccinării Bucureşti, care are loc în perioada 28-31 mai, încheindu-se luni dimineaţă, la ora 8,00.
Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, sunt aşteptaţi la maraton atât cei care au primit prima doză la Maratonul Vaccinării Bucureşti – ediţia I, ce a avut loc în perioada 7 – 10 mai, şi care trebuie să facă rapelul, cât şi cei care doresc să facă acum prima doză, urmând ca rapelul să îl facă, după trei săptămâni, la oricare dintre centrele de vaccinare unde sunt locuri disponibile.
Tranşă record de vaccin Pfizer. Luni ajung în ţară peste UN MILION de doze
Una dintre noutăţile aduse de această ediţie a Maratonului Vaccinării Bucureşti o reprezintă posibilitatea imunizării, la Sala Palatului, cu vaccinul Johnson&Johnson, ser ce se administrează într-o singură doză. În acest sens, au fost pregătite circuite separate, destinate exclusiv imunizării cu acest ser.
În cele două centre de vaccinare – Sala Palatului şi Biblioteca Naţională a României – au fost amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului şi 15 la Biblioteca Naţională.
Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediţia a II-a, este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – Filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) şi al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).
La prima etapă a Maratonului Vaccinării Bucureşti, desfăşurată în perioada 7-10 mai 2021, s-au vaccinat 20.360 de persoane.