Maratonul Vaccinării anti-COVID.. Peste 9.700 de persoane au fost vaccinate în cea de-a doua ediţie a Maratonuluide la Bucureşti, cele mai multe cu Pfizer. 806 persoane au fost imunizate cu serul Johnson & Johnson.
Organizatorii celei de-a doua ediţii a Maratonului Vaccinării Bucureşti au transmis, sâbătă, că, până la ora 16:45, s-au vaccinat 9.741 persoane în ambele centre.
”Pfizer – BIONTech total pe ambele locaţii: 8.935 persoane. Dintre aceştia, cu prima doză au fost vaccinate 745 de persoane. Johnson & Johnson: 806 persoane”, au transmis organizatorii.
Maratonul Vaccinării anti-COVID. Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Viorel Jinga, a declarat sâmbătă că până la ora 12,00, în cadrul celei de a doua ediţii a Maratonului Vaccinării anti-COVID din Capitală, s-au vaccinat 6.194 de persoane.
„Până la ora 12,00, la Sala Palatului s-au vaccinat cu Pfizer – BIONTech 4.051, cu Johnson&Johnson – 368, în total 4.419. La Biblioteca Naţională s-au vaccinat cu Pfizer – BIONTech 2.671, cu Johnson&Johnson – 177, în total – 2.848. Deci avem de la începutul maratonului, ediţia a doua, de ieri (vineri – n.r.), de la ora 16,00, 6.194 de persoane vaccinate„, a spus Jinga într-o conferinţă de presă.
Maratonul Vaccinării anti-COVID. Aproape 5.000 de persoane au fost vaccinate, până sâmbătă dimineaţă, la a doua ediţie a Maratonului Vaccinării de la Bucureşti. Dintre acestea, peste 4.300 de persoane au făcut rapelul, iar 370 s-au vaccinat cu serul Johnson & Johnson.
Maratonul Vaccinării anti-COVID. Tot la Sala Palatului sunt programate sâmbătă două conferinţe de presă: una de la ora 12,00, la care vor participa prof. dr. Viorel Jinga – rectorul UMF ‘Carol Davila’ din Bucureşti, conf. dr. Mihai Craiu – coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, prof. dr. Doina Drăgănescu – decanul Facultăţii de Farmacie din cadrul UMF ‘Carol Davila’ şi dr. Beatrice Mahler – medic pneumolog, managerul Institutului „Marius Nasta”, iar cealaltă de la ora 18,00, unde vor fi prezenţi prof. dr. Viorel Jinga, prof. dr. Şerban Bubenek – preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, prof. dr. Simona Ruţă – prorector cu probleme de cercetare ştiinţifică la UMF ‘Carol Davila’ şi conf. dr. Florentina Furtunescu – prorector pentru strategie instituţională, evaluare academică şi calitate.
La Biblioteca Naţională, în timpul vaccinării, începând cu ora 16,00, artişti de la Teatrul Ambasadorii vor oferi reprezentaţii de dans, iar de la ora 18,00, Mircea Lazăr, solist al Operei Naţionale Bucureşti, interpretează la vioară Sonata nr. 1 în sol minor pentru vioară solo şi Partita nr. 2 în re minor pentru vioară solo de Bach, scrie Agerpres.
Copiii cu vârste cuprinse între 12-15 ani vor putea fi imunizaţi împotriva COVID-19, în primul centru mobil de vaccinare din Capitală, destinat adolescenţilor. Imunizarea acestora va putea fi posibilă după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat folosirea serului produs de Pfizer-BionTech.
Primul centru de vaccinare a copiilor împotriva COVID-19 se va deschide sâmbătă, la prânz, în sectorul 4 al Capitalei.
„Amenajat de Primăria Sectorului 4 în parcul Lumea Copiilor (zona rotondă), în imediata apropiere a centrului de vaccinare de la Palatul Naţional al Copiilor, noul centru mobil va avea două puncte de imunizare, în care se va administra serul produs de Pfizer-BionTech”, a anunţat Primăria Sector 4, potrivit News.ro.
Centrul mobil va fi deschis în fiecare zi, între orele 08:00 – 20:00, timp în care copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani vor putea fi vaccinaţi împotriva COVID-19, cu acordul părinţilor/reprezentanţilor legali.