Marcel Boloș anunță că va demite președinții ANAF. ”Nu există ANAF și Autoritatea Vamală cu o conducere lipsită de performanță. Cât de curând o să vedeți schimbările”

Marcel Boloș a declarat, în această seară, în cadrul unei emisiuni, că va demite vicepreședinții ANAF. Află mai jos toate detaliile.
Filip Stan
17 ian. 2024, 23:38
Marcel Boloș anunță că va demite președinții ANAF. ”Nu există ANAF și Autoritatea Vamală cu o conducere lipsită de performanță. Cât de curând o să vedeți schimbările”
Marcel Bolos

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a declarat miercuri seară, 17 ianuarie, la Digi24, că va demite vicepreședinții ANAF, apoi urmează schimbări și la vămi.

Citește și Marcel Boloș aruncă bomba despre revendicările fermierilor! ”Trebuie să fim foarte prudenţi şi atenţi faţă de felul în care le soluţionăm”

„Nu există ANAF și Autoritatea Vamală cu o conducere lipsită de performanță”, a spus Boloș.

Boloș a spus că nu o va demite și pe șefa ANAF, Nicoleta Cîrciumaru, și, totodată, a anunțat încă de la finalul anului trecut că va cere premierului, după Bobotează, revocarea din funcţie a câtorva conducători din cadrul Autorităţii Vamale şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, fără să precizeze însă despre cine este vorba.

Întrebat dacă vrea să îi schimbe pe șefii de la vămi și de la ANAF, ministrul de Finanțe a spus:

„Nu există ANAF și Autoritatea vamală cu conducere lipsită de performanță. Sunt cele mai importante instituții ale statului român. Ne uităm la planul de venituri pe care le-am avut în cursul anului 2023 și la realizările care..

În ultima lună pot să spun că, după lungi eforturi și discuții și măsuri pe care le-am implementat, ANAF-ul a fost în luna decembrie cu 2 premiere. Prima, a realizat planul la venituri.

A doua a fost că directia mari contribuabili, 16 mld planificat venituri, 16 mld realizări. Deci banii nu au venit așa peste noapte. Am muncit alături de doamna președinte să putem să avem acest nivel, această valoare a veniturilor record. Și planul pentru 2024, care e unul ce vizează încasări medii de 40 mld lei”.

Nicoleta Cîrciumaru, ocolită de demitere

Cum a fost menționat anterior, se pare că Marcel Boloș plănuiește să păstreze în sistem și persoane, care, din punctul său de vedere, sunt oneste și profesioniste, ca de exemplu, Nicoleta Cîrciumaru.

„Este o doamnă extrem de muncitoare, extrem de onestă, profesionistă. Vicepreședinții vor face parte din propunerea de a fi revocați din funcții. Toți, da.

La vămi urmează cât de curând să vedeți schimbările. Sunt schimbări care sper să aducă profesionalism și implicare în realizarea obiectivelor de investiții”, a spus Marcel Boloș, potrivit Digi24.ro.

De asemenea, ministrul a menționat că propunerile concrete de schimbare a conducerii ANAF și a Autorității Vamale vor fi transmise oficial zilele viitoare la Guvern, iar decizia finală îi va aparține premierului Marcel Ciolacu.

Boloș a anunțat încă de la finalul anului trecut că va cere premierului, după Bobotează, revocarea din funcţie a câtorva conducători din cadrul Autorităţii Vamale şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, fără să precizeze însă despre cine este vorba.

Citește și Marcel Boloș, după negocierile eșuate cu fermierii protestatari: „Sunt măsuri cu care am fost de acord. Au cerut și măsuri care încurajează evaziunea fiscală”

„După Bobotează voi ieşi public şi voi cere domnului prim ministru revocarea din funcţie a câtorva conducători din cadrul instituţiilor cele mai importante pentru România, şi aici mă refer la Autoritatea Vamală Română, tot cu subiect şi predicat spun acest lucru, şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală”, a spus Boloș pe 30 decembrie 2023.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Se confiscă și se vinde
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Acești șoferi, lăsați pe loc fără permis. S-a schimbat legea
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?