Marcel Boloș aruncă bomba despre revendicările fermierilor! ”Trebuie să fim foarte prudenţi şi atenţi faţă de felul în care le soluţionăm”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a vorbit miercuri seară despre revendicările fermierilor și transportatorilor. Oficialul a subliniat că este nevoie de prudenţă şi atenţie în ceea ce priveşte găsirea unor rezolvări pentru protestatari.
Alina Costache
17 ian. 2024, 23:00
Marcel Boloș aruncă bomba despre revendicările fermierilor! ”Trebuie să fim foarte prudenţi şi atenţi faţă de felul în care le soluţionăm”
Marcel Boloș aruncă bomba despre revendicările fermierilor!

Marcel Boloș aruncă bomba despre revendicările fermierilor! Mai mult, șeful Finanțelor a transmis că o accentuare a deficitului bugetar ar da Comisiei Europene motive să ia măsuri împotriva țării noastre.

Citește și Marcel Boloş, ministrul Finanţelor: „Modulul e-Factura nu are probleme de funcţionalitate. S-au remarcat trei tipuri de greşeli pe care le fac frecvent utilizatorii”

Marcel Boloș aruncă bomba despre revendicările fermierilor!

”Trebuie să fim foarte prudenţi şi atenţi faţă de felul în care soluţionăm aceste revendicări, pentru că ele ţin şi de angajamente pe care le avem faţă de Comisia Europeană. Aş enumera aici facilităţile fiscale care au fost eliminate pentru agricultori, pentru industria alimentară, pentru constructori şi pentru IT şi pe care ne-am dori să le repunem în vigoare, dar este o condiţie şi un angajament asumat de România pentru accesarea banilor europeni. Trebuie să fim foarte atenţi, de-abia am stabilizat deficitul bugetar şi am reuşit să îl ţinem în jurul valorii de 5,7% din PIB şi trebuie să fim atenţi cum evoluează deficitul bugetar în continuare, pentru că suntem în afara programului de convergenţă şi Comisia poate să ia măsurile pe care le consideră necesare dacă indisciplina aceasta bugetară continuă şi afectează pe mai departe, să zic aşa, interesul comun al Uniunii Europene. Măsura pe care o poate lua Comisia Europeană poate să privească atât politica de coeziune, adică banii de autostrăzi, de spitale, de modernizare şcoli, dar şi cei care privesc politica agricolă unde avem plăţile directe, adică subvenţiile pentru agricultură şi dezvoltarea infrastructurii rurale, unde avem 6,5 miliarde euro şi în acest context trebuie să avem prudenţă faţă de acest revendicări şi sunt convins că vom găsi calea cea mai bună pentru ca să nu fie afectate interesele dumnealor şi a celor care revendică astăzi anumite drepturi”, a declarat Marcel Boloş, la Digi 24.

Ministrul Finanțelor a ținut să precizeze că la întâlnirea de miercuri dimineaţă cu premierul Marcel Ciolacu, a discutat despre revendicările protestatarilor şi despre modalităţile în care acestea îşi pot găsi rezolvarea în aşa fel încât să nu fie încălcate angajamentele pe care țara noastră şi le-a asumat în faţa Comisiei Europene.

”Orice măsură care ar slăbi combaterea evaziunii fiscale ar oferi Comisiei Europene argumente pentru a lua eventuale măsuri şi de aceea trebuie, cum am precizat, să analizăm sub toate aspectele revendicările şi mai degrabă oamenii au nevoie de sprijin direct pentru ca să poată să îşi ducă activităţile şi investiţiile pe care le au atât în domeniul agricol, dar şi transportatorii să poată să îşi desfăşoare activitatea în condiţii normale”, a mai spus ministrul.

Întrebat dacă România îşi permite să renunţe la acciza aplicată motorinei folosite în agricultură, ministrul Finanțelor a răspuns: ”În niciun caz! Este o Directivă a Uniunii Europene şi regulile în ceea ce priveşte partea de accize şi TVA sunt reglementate la nivelul Uniunii Europene. Ceea ce putem face este subvenţionarea acestui preţ la motorină şi acest lucru cred că este bugetat de către Ministerul Agriculturii”.

Citește și Marcel Boloș, după negocierile eșuate cu fermierii protestatari: „Sunt măsuri cu care am fost de acord. Au cerut și măsuri care încurajează evaziunea fiscală”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?