La Trezorerie, ministrul Boloș s-a dus cu cafea, după ce a fost invitat de angajații instituției cu o zi în urmă.
Angajatele de la ANAF Sector 3, spre exemplu, i-au arătat lui Marcel Boloș că au birouri din 1997 și că printează documente cu o imprimantă care oficial a fost casată şi nu au hârtie. ”Doamne fereşte” a spus în repetate rânduri ministrul, făcându-şi cruce.
Citește și Salariile bugetarilor ar putea fi blocate. Marcel Boloș: ”Nu vreau să mă gândesc la așa ceva”
”Nu pot să mai stau cu biroul ăsta, uitaţi-l cum atată. Este din 97 biroul ăsta. Este de la înfiinţarea Trezoreriei”, i-au spus angajatele dintr-unul dintre birourile vizitate.
”Scaunele sunt ale noastre. Sunt cumpărate de noi, să ştiţi”, mai spun angajatele, moment în care ministrul îşi face cruce.
De asemenea, angajatele îi arată imprimanta pe care lucrează: ”Scrie pe ea casată, vedeţi?!”
”Nu pot să cred! Astea sunt lucruri pe care n-ar trebui să le văd în cea mai…”, a fost replica ministrului.
”Nu mai avem hârtie”, i-a semnalat o altă angajată.
”Cum nu aveţi hârtie, Doamne iartă-mă?!”, a mai afirmat ministrul.
Citește și Rata inflaţiei, în scădere. Marcel Ciolacu: Măsurile noastre au avut succes
Marcel Boloș a spus, după ce a vizitat două trezorerii din București, că înțelege provocările cu care se confruntă angajații. De asemenea, ministrul a dat asigurări că toți angajații își primesc salariile și nu vor fi probleme din acest punct de vedere.
„Și la prima oră am fost acolo, am reușit să ajung azi la două trezorerii din București. În câteva minute holul s-a umplut de oameni, cu care am reușit să stau de vorbă.
Am putut să mă aflu în mijlocul lor și să văd cum lucrează, să înțeleg provocările cu care se confruntă și să împărtășim câteva zâmbete pe parcurs.
Două aspecte au fost de mare interes și am vrut să fie clare:
1. Toți își primesc salariile și nu vor fi probleme cu plățile.
2. Niciun angajat nu va fi în situația să dea examen pentru a-și păstra postul.
Un lucru cu care le-am spus însă că nu sunt de acord și pe care îl voi susține în continuare este ca angajații cu venituri foarte mari să primească și diferite beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere.
Ei, fiind inima financiară a țării, știu mai bine decât orice altă instituție cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli și încadrarea în deficitul bugetar asumat”, a spus Boloș.