Marcel Boloş, după ce premierul Marcel Ciolacu l-a numit păpuşă voodoo: „Eu rămân în continuare adeptul lucrurilor corect făcute”. Ce spune de majorarea pensiilor

"Este datoria ministrului de finanţe ca să semnaleze orice risc", spune ministrul de Finanţe Marcel Boloş, după ce premierul Marcel Ciolacu l-a numit păpuşă voodoo.
Filip Stan
13 nov. 2023, 17:04
Marcel Boloş, după ce premierul Marcel Ciolacu l-a numit păpuşă voodoo:

Marcel Boloş a declarat luni, după ce premierul Marcel Ciolacu l-a numit păpuşă voodoo, că rămâne în continuare adeptul lucrurilor corect făcute, cu onestitate şi cu tratarea lor profesional şi a precizat că este datoria ministrului de finanţe ca să semnaleze orice risc pe care l-am putea avea în asigurarea sustenabilităţii măsurilor luate.

”Construim bugetul pornind de la legislaţia care este în vigoare şi conform cu procedurile. Încercăm să îl orientăm spre investiţii, acesta este obiectivul pe care ni-l propunem pentru anul 2024 iar în ceea ce priveşte marile servicii publice, sănătate şi educaţie, acestea rămân cu alocări bugetare care să le permită atât modernizarea digitalizarea cât şi implementarea de investiţii”, a spus ministrul Boloş.

Marcel Ciolacu, despre Marcel Boloș: „A reușit să îmi ia fața și să devină o păpușă voodoo”
Marcel Boloş a spus că ”bugetul este unul consistent , de treizeci de miliarde de lei impact şi trebuie o analiză extrem de serioasă, pentru că treizeci de miliarde de lei într-o perioadă scurtă de timp, orice analist financiar şi orice om de specialitate se gândeşte cum va reuşi să atragă banii”.

El a precizat că în avizul dat pe legea pensiilor a arătat că sunt trei categorii de măsuri principale care sunt de luat în seamă. ”Una este cea care priveşte încasările suplimentare din digitalizare, să nu uităm că de la 1 ianuarie intră facturarea electronică, împreună cu modulul de combatere a evaziunii fiscal, adică detectăm pe cei care nu îşi înregistrează facturile şi în felul acesta încercăm să avem o colectare corespunzătoare a banilor la buget”, a spus Boloş, precizând că a doua măsură este pachetul de măsuri fiscale şi în lucru au şi completarea acestor măsuri inclusiv în combaterea infracţionalitatăţii economico-financiare, astfel că, pe ceea ce înseamnă măsurile de digitalizare, combaterea evaziunii fiscale, a infracţionalităţii economico financiare, să maximizeze tot ce se poate fi încasat la buget”.

Ministrul a precizat că ”drepturile pensionarilor, majorarea pensiilor este mai mult decât aşteptată de toţi pensionarii care o viaţă întreagă au muncit şi ştim ce pensii au”. ”La fel spunem despre profesori şi ne-am dori să avem o lege prin care să putem să le acordă, salarii comparativ cu cele existente în Uniunea Europeană. la fel discutăm şi despre medici, toate acestea ni le dorim pentru că sunt lucruri pe care oamenii pe bune dreptate şi le doresc”, a afirmat Boloş.

Marți se votează Legea Pensiilor în Senat. Tanczos Barna: „E inacceptabil ca o lege atât de importantă să treacă atât de repede”
Ministrul Finanţelor a precizat că a ridicat problema măsurilor pe care trebuie le gândească Guvernul pentru sustenabilitatea măsurilor care se decid în Parlament şi Guvernul României, pentru că este datoria ministrului de finanţe ca să semnaleze orice risc pe care l-am putea avea în asigurarea sustenabilităţii.

Despre afirmaţia premierului Marcel Ciolacu, care spusese că ministrul de Finanţe este ca o păpuşă voodoo, Marcel Boloş a răspuns că ”aceste lucruri nu poate să le comenteze”. ”Eu rămân în continuare adeptul lucrurilor corect făcute, cu onestitate şi cu tratarea lor profesional. Că unii văd că am fost poate mai dur sau că am fost, eu spun realist…dacă e să avem o abordare foarte corectă, trebuie să luăm în calcul aceste riscuri şi măsurile noastre pe ceea ce înseamnă încasări de venituri la bugetul de stat, din zona implementării proiectelor de digitalizare, din combaterea evaziunii fiscale, să vedem ce rezultate dau şi cât de sustenabile sunt”, a mai spus Boloş.

Marcel Boloş, despre noua Lege a pensiilor: „Este nevoie de o analiza extrem de serioasă asupra impactului bugetar”

„Nu discutăm de un buget oarecare, este un buget de 30 de miliarde de lei impact, trebuie o analiză extrem de serioasă pe această temă, pentru că 30 de miliarde de lei, într-o perioadă scurtă de timp, orice analist financiar şi orice om de specialitate se gândeşte cum va reuşi să poată să atragă banii într-o perioadă scurtă de timp. În avizul pe care l-am dat am spus că sunt trei categorii de măsuri principale care sunt de luat în seamă. Una care priveşte încasările suplimentare din digitalizare, să nu uităm că de la 1 ianuarie intră facturarea electronică, împreună cu modulul de combatere a evaziunii fiscale. Adică detectăm pe cei care nu-şi înregistrează facturile şi în felul acesta încercăm să avem o colectare corespunzătoare a banilor la buget. A doua măsură, după cum ştiţi, pachetul de măsuri privind combaterea evaziunii fiscale cuprins în legea pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea. Şi, în continuare, avem completarea acestor măsuri, inclusiv cu combaterea infracţionalităţii economico-financiare (…) şi în felul acesta să maximizăm tot ce se poate încasa la buget”, a explicat Marcel Boloş.

Ministrul a fost întrebat, la un eveniment, şi de unde va tăia bani în bugetul pentru 2024. „De ce trebuie să tăiem bani, din moment ce noi avem un volum de investiţii consistent pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi politica de coeziune. În mod firesc ar trebui să se vadă în creşterea bugetului de investiţii toate aceste sume”, a transmis ministrul.

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Municipiul din România în care se va construi o fabrică de hidrogen. Va ajuta și rețeaua de transport public și sistemul de termoficare
Capital.ro
Călin Georgescu a primit verdictul final. Anunțul așteptat de România: CCR va pronunța...
Playtech.ro
Cât costă un buncăr antiatomic, în România. Preţurile au crescut după ce românii au început să le caute
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Lecțiile istoriei: ce au pățit rușii, acum 85 de ani, când au invadat Finlanda. Istoric: „Exact același lucru se întâmplă și în Ucraina”
wowbiz.ro
Cum a apărut Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, la înmormântarea lui?! Imaginile DURERII
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
Marele risc de la bancomat. Pericol pentru posesorii de carduri
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea lui Andrei Perneș! Familia și prietenii sunt îngenunchiați de durere
Cancan.ro
Poza din Dubai cu Gabriela Cristea care i-a REVOLTAT pe fani. Cum a apărut alături de Tavi Clonda, în DEȘERT: 'Ce penibili pot fi!'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Anunț pentru românii cu cont la bancă. NU vor primi toți banii înapoi. Statul a pus limită
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Studiu: Diabetul zaharat de tip 2 poate fi inversat prin reducerea rezistenței la insulină
MediaFlux
IMPOZITE mai MARI! Schimbare pentru români
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ana-Maria Trăsnea, românca ce vrea un loc în Bundestag: O nouă șansă la alegerile din Germania