Marcel Boloş, după ce premierul Marcel Ciolacu l-a numit păpuşă voodoo: „Eu rămân în continuare adeptul lucrurilor corect făcute”. Ce spune de majorarea pensiilor

"Este datoria ministrului de finanţe ca să semnaleze orice risc", spune ministrul de Finanţe Marcel Boloş, după ce premierul Marcel Ciolacu l-a numit păpuşă voodoo.
Filip Stan
13 nov. 2023, 17:04
Marcel Boloş, după ce premierul Marcel Ciolacu l-a numit păpuşă voodoo:

Marcel Boloş a declarat luni, după ce premierul Marcel Ciolacu l-a numit păpuşă voodoo, că rămâne în continuare adeptul lucrurilor corect făcute, cu onestitate şi cu tratarea lor profesional şi a precizat că este datoria ministrului de finanţe ca să semnaleze orice risc pe care l-am putea avea în asigurarea sustenabilităţii măsurilor luate.

”Construim bugetul pornind de la legislaţia care este în vigoare şi conform cu procedurile. Încercăm să îl orientăm spre investiţii, acesta este obiectivul pe care ni-l propunem pentru anul 2024 iar în ceea ce priveşte marile servicii publice, sănătate şi educaţie, acestea rămân cu alocări bugetare care să le permită atât modernizarea digitalizarea cât şi implementarea de investiţii”, a spus ministrul Boloş.

Marcel Ciolacu, despre Marcel Boloș: „A reușit să îmi ia fața și să devină o păpușă voodoo”
Marcel Boloş a spus că ”bugetul este unul consistent , de treizeci de miliarde de lei impact şi trebuie o analiză extrem de serioasă, pentru că treizeci de miliarde de lei într-o perioadă scurtă de timp, orice analist financiar şi orice om de specialitate se gândeşte cum va reuşi să atragă banii”.

El a precizat că în avizul dat pe legea pensiilor a arătat că sunt trei categorii de măsuri principale care sunt de luat în seamă. ”Una este cea care priveşte încasările suplimentare din digitalizare, să nu uităm că de la 1 ianuarie intră facturarea electronică, împreună cu modulul de combatere a evaziunii fiscal, adică detectăm pe cei care nu îşi înregistrează facturile şi în felul acesta încercăm să avem o colectare corespunzătoare a banilor la buget”, a spus Boloş, precizând că a doua măsură este pachetul de măsuri fiscale şi în lucru au şi completarea acestor măsuri inclusiv în combaterea infracţionalitatăţii economico-financiare, astfel că, pe ceea ce înseamnă măsurile de digitalizare, combaterea evaziunii fiscale, a infracţionalităţii economico financiare, să maximizeze tot ce se poate fi încasat la buget”.

Ministrul a precizat că ”drepturile pensionarilor, majorarea pensiilor este mai mult decât aşteptată de toţi pensionarii care o viaţă întreagă au muncit şi ştim ce pensii au”. ”La fel spunem despre profesori şi ne-am dori să avem o lege prin care să putem să le acordă, salarii comparativ cu cele existente în Uniunea Europeană. la fel discutăm şi despre medici, toate acestea ni le dorim pentru că sunt lucruri pe care oamenii pe bune dreptate şi le doresc”, a afirmat Boloş.

Marți se votează Legea Pensiilor în Senat. Tanczos Barna: „E inacceptabil ca o lege atât de importantă să treacă atât de repede”
Ministrul Finanţelor a precizat că a ridicat problema măsurilor pe care trebuie le gândească Guvernul pentru sustenabilitatea măsurilor care se decid în Parlament şi Guvernul României, pentru că este datoria ministrului de finanţe ca să semnaleze orice risc pe care l-am putea avea în asigurarea sustenabilităţii.

Despre afirmaţia premierului Marcel Ciolacu, care spusese că ministrul de Finanţe este ca o păpuşă voodoo, Marcel Boloş a răspuns că ”aceste lucruri nu poate să le comenteze”. ”Eu rămân în continuare adeptul lucrurilor corect făcute, cu onestitate şi cu tratarea lor profesional. Că unii văd că am fost poate mai dur sau că am fost, eu spun realist…dacă e să avem o abordare foarte corectă, trebuie să luăm în calcul aceste riscuri şi măsurile noastre pe ceea ce înseamnă încasări de venituri la bugetul de stat, din zona implementării proiectelor de digitalizare, din combaterea evaziunii fiscale, să vedem ce rezultate dau şi cât de sustenabile sunt”, a mai spus Boloş.

Marcel Boloş, despre noua Lege a pensiilor: „Este nevoie de o analiza extrem de serioasă asupra impactului bugetar”

„Nu discutăm de un buget oarecare, este un buget de 30 de miliarde de lei impact, trebuie o analiză extrem de serioasă pe această temă, pentru că 30 de miliarde de lei, într-o perioadă scurtă de timp, orice analist financiar şi orice om de specialitate se gândeşte cum va reuşi să poată să atragă banii într-o perioadă scurtă de timp. În avizul pe care l-am dat am spus că sunt trei categorii de măsuri principale care sunt de luat în seamă. Una care priveşte încasările suplimentare din digitalizare, să nu uităm că de la 1 ianuarie intră facturarea electronică, împreună cu modulul de combatere a evaziunii fiscale. Adică detectăm pe cei care nu-şi înregistrează facturile şi în felul acesta încercăm să avem o colectare corespunzătoare a banilor la buget. A doua măsură, după cum ştiţi, pachetul de măsuri privind combaterea evaziunii fiscale cuprins în legea pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea. Şi, în continuare, avem completarea acestor măsuri, inclusiv cu combaterea infracţionalităţii economico-financiare (…) şi în felul acesta să maximizăm tot ce se poate încasa la buget”, a explicat Marcel Boloş.

Ministrul a fost întrebat, la un eveniment, şi de unde va tăia bani în bugetul pentru 2024. „De ce trebuie să tăiem bani, din moment ce noi avem un volum de investiţii consistent pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi politica de coeziune. În mod firesc ar trebui să se vadă în creşterea bugetului de investiţii toate aceste sume”, a transmis ministrul.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Ikea retrage un anumit produs din motive de siguranță. Există riscul de incendiu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diana Șoșoacă acuză Europa că a „distrus România” în primul său discurs din Parlamentul European
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'