Marcel Boloş, ministrul Proiectelor Europene: „Prin Programele Regionale vom pune la dispoziţie autorităţilor locale 8,1 miliarde de euro”

Ministrul Marcel Boloş a participat luni la reuniunea Consiliului Director al Asociatiei Oraselor din Romania, organizata la Borsa, la care au luat parte 40 de primari din toate regiunile tarii.
Filip Stan
14 feb. 2023, 12:11
Marcel Boloş, ministrul Proiectelor Europene:

Boloş a declarat ca prin intermediul programelor operationale aferente 2014-2020 a fost asigurat accesul autoritatilor locale la finantarea investitiilor publice de interes local pe urmatoarele directii de actiune: infrastructura rutiera, turism, infrastructura educationala, infrastructura sociala si de sanatate si cea a serviciilor aferente, dar si investitii in patrimoniul cultural.

„In total avem 5.690 contracte de finantare, cu o valoare de 11,3 miliarde euro. In continuare, perioada 2021-2027 aduce alocari importante pentru autoritatile publice locale pentru mobilitate urbana, infrastructura de apa-canalizare, regenerare urbana si infrastructura rutiera judeteana. In total, numai prin Programele Regionale vom pune la dispozitie autoritatilor locale 8,1 miliarde de euro, fonduri europene cu care pot sa schimbe milioane de vieti”, a transmis ministrul Marcel Bolos.

Potrivit unui comunicat al MIPE, proiectele de regenerare urbana vor cuprinde interventii pentru realizarea, amenajarea, dotarea de parcuri si gradini publice, sisteme urbane durabile de drenaj, imbunatatirea calitatii apei, impadurirea si reimpadurirea zonelor expuse la alunecari de teren care inconjoara orasele si care sunt localizate in intravilanul localitatilor.

Citeşte şi: Paul Stănescu, secretar general PSD: „Vom avea rotaţie, alternativa înseamnă criză politică. Eu cred că preşedintele Klaus Iohannis nu va intra într-un joc iresponsabil”

In ceea ce priveste mobilitatea urbana, sunt prevazute investitii in infiintarea, dezvoltarea si optimizarea sistemelor de transport public, infiintarea, modernizarea, extinderea si dotarea infrastructurii pentru deplasari nemotorizate, inclusiv configurarea/ modernizarea/ largirea/reconfigurarea strazilor din orase si din zona urbana functionala, precum si interventii asupra sistemului de iluminat public, dezvoltarea infrastructurii pentru combustibili alternativi, dezvoltarea unor culoare de mobilitate urbana.

„În total avem 5.690 contracte de finanţare, cu o valoare de 11,3 miliarde euro. În continuare, perioada 2021-2027 aduce alocări importante pentru autorităţile publice locale pentru mobilitate urbană, infrastructura de apă-canalizare, regenerare urbană şi infrastructura rutieră judeţeană. În total, numai prin Programele Regionale vom pune la dispoziţie autorităţilor locale 8,1 miliarde de euro, fonduri europene cu care pot să schimbe milioane de vieţi”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

In total, Politica de Coeziune va aduce aproximativ 15 miliarde de euro pentru autoritatile publice locale, fiind preconizat un numar de peste 150 de apeluri in noul cadru financiar multianual. Un calendar cu situatia acestora urmeaza sa fie lansat in cursul zilelor viitoare, a transmis MIPE.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Nu sunt în măsură să spun dacă Bode a plagiat sau nu. Nimic nu rămâne neplătit”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'