Marcel Boloş, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Master Planul va fi trimis în Parlament până pe 15 aprilie

Ultima dezbatere la Comisia Europeană pe Master Planul General de Transport va avea loc pe 22 martie, iar acesta va fi transpus într-un proiect de lege ce va fi trimis Parlamentului, până pe 15 aprilie, spre dezbatere și aprobare, a declarat, marți, Marcel Boloș, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, într-o conferință de specialitate.
Filip Stan
15 mart. 2016, 11:46
Marcel Boloş, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: Master Planul va fi trimis în Parlament până pe 15 aprilie

Mai avem o dezbatere finală la Comisia Europeană pe 22 martie, aceasta fiind ultima dezbatere. Apoi Master Planul de Transport va putea intra pentru aprobare. Nu sunt doar proiecte aruncate pe hârtie, Master Planul va deveni o lege, iar cei care nu o vor respecta vor putea fi pedepsiți. Importanța acestui document pentru viitorul infrastructurii de transport ne-a determinat să-l transpunem într-un proiect de lege, iar până pe 15 aprilie cel mai târziu să îl transmitem către Parlament pentru dezbatere și apoi spre aprobare„, a spus Boloș.

În ceea ce privește reorganizarea companiilor din subordine, MT elaborează planurile de reorganizare instituțională în vederea îmbunătățirii capacității de implementare a proiectelor de infrastructură rutieră — autostrăzi și drumuri expres (CNADNR), de infrastructură feroviară (CFR Infrastructură), de infrastructură de metrou (Metrorex) și de infrastructură navală (APMC — Port Constanța).

Este pentru prima dată când România are coridoare de importanță internațională. Dacă cineva ar schimba traseul acestor coridoare este prevăzută pedeapsa cu privarea de libertate„, a declarat Boloș, la dezbaterea Capital „Construcții și infrastructură”.

Potrivit acestuia, România intră astfel într-o nouă etapă de realizare a investițiilor în infrastructură, acordând prioritate acelor proiecte care corespund criteriilor de performanță economică, criteriilor de conectivitate, dar și obiectivelor de investiții urmărite de Uniunea Europeană pe teritoriul României. Masterplanul va fi implementat până în anul 2030.

Guvernul a aprobat la finele lunii februarie 2015 memorandumul cu privire la Master Planul General de Transport al României, document prin care se stabilea un necesar total de finanțare de 45,45 miliarde de euro până în 2030 pentru proiecte de infrastructură rutieră, feroviară.

În 23 martie 2015, Ministerul Transporturilor a primit, prin scrisoarea CE ARES, punctul de vedere oficial al Comisiei Europene în legătură cu Master Planul General de Transport al României, document ce fusese prezentat la Bruxelles în perioada 11-13 martie 2015 de o delegație tehnică a MT.

Cele mai importante recomandări ale Executivului Comunitar vizau obținerea unui acordul la nivel politic asupra acestui document, prioritizarea proiectelor în funcție de performanța economică și apartenența la rețeaua trans-europeană de transport și încheierea unor contracte de performanță cu beneficiarii (CNADNR și CFR), precum și cu operatorii din transportul naval.

Pe 16 februarie 2016, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, anunța în plenul Senatului că proiectul de Lege care cuprinde transpunerea Master Planului General de Transport al României este aproape finalizat, iar în cursul lunii martie va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere și aprobare, astfel încât, la sfârșitul acestei sesiuni parlamentare să fie aprobată Legea Master Planului în Transporturi.

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni
Fanatik.ro
Băutura care are rolul de a preveni apariția unui AVC. E una dintre cele mai consumate din lume și e recomandată de medicul Vlad Ciurea
Capital.ro
Amendă pentru românii care folosesc numerar. Obligația legală când ai bani cash. Fiscul nu mai iartă
Playtech.ro
Oraşul din afara ţării populat de români. Aici sunt peste 500.000 de cetăţeni de-ai noştri
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Orban o abandonează pe Lasconi și n-o mai susține în alegeri: „N-are nicio șansă”. Pe cine mizează acum
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
BCR, sfaturi financiare de Sărbători. Cum pot românii să economisească
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Criminalul din Băleni, care a ucis și batjocorit o femeie de 80 de ani, a fost trimis în judecată! Ce a făcut acesta după ce i-a luat viața bătrânei
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, GOALĂ în public! S-a dezbrăcat în fața celor prezenți și apoi și-a... GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor de care românii s-au despărțit cu durere. A fost cel mai bun. Nu poate fi uitat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Cât de periculoasă este vopseaua de ouă. Atenționarea specialiștilor pentru sănătatea noastră
MediaFlux
Taxa ”ascunsă” la plata cu cardul. La ce trebuie să fim atenți
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai