Marcel Ciolacu a anunţat echipa cu care va conduce PSD. Gabriela Firea, scoasă din cercul puterii

Premierul Marcel Ciolacu candidează la şefia PSD, la Congresul de sâmbătă, cu o echipă care îi cuprinde pe Sorin Grindeanu şi Daniel Băluţă, ca prim-vicepreşedinţi, Mihai Tudose, preşedintele Consiliului Naţional, Paul Stănescu, secretar general.
Filip Stan
23 aug. 2024, 17:20
Marcel Ciolacu a anunţat echipa cu care va conduce PSD. Gabriela Firea, scoasă din cercul puterii

Marcel Ciolacu candidează la şefia PSD, la Congresul de sâmbătă cu o echipă care îi cuprinde pe Sorin Grindeanu şi Daniel Băluţă, ca prim-vicepreşedinţi, Mihai Tudose, preşedintele Consiliului Naţional, Paul Stănescu, secretar general. Alţi lideri se află pe funcţiile de vicepreşedinţi. precum Lia Olguţa Vasilescu, Gabriel Zetea, Vasile Dîncu, Elisabeta Lipă, Mihnea Costoiu Marian Neacşu, Claudiu Manda.

Congresul PSD se va desfăşura, sâmbătă, la Romexpo. Alegerile pentru conducerea formaţiunii se desfăşoară în baza unor moţiuni cu care fiecare candidat la preşedinţia partidului va veni şi care va cuprinde întreaga echipă a acestuia.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, va candida la Preşedinţia PSD şi urmează să fie validat de Congres şi pentru a intra în cursa pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. Moţiunea cu care se prezintă acesta la Congres cuprinde mai mulţi lideri ai formaţiunii.

Astfel, Marcel Ciolacu propune doi prim-vicepreşedinţi, Sorin Grindeanu şi Daniel Băluţă, iar pe europarlamentarul Mihai Tudose, la preşedinţia Consiliului Naţional al PSD. Secretar general ar urma să rămână tot Paul Stănescu.

Vicepreşedinţii din echipa lui Ciolacu sunt: Florin Jianu, pentru domeniul Antreprenorist, IMM-uri şi Mediul de Afaceri, Lia Olguţa Vasilescu, pentru Muncă şi Protecţie Socială, Gheorghe Şoldan, pentru Dezvoltare Regională şi Locală, Gabriel Zetea,vicepreşedinte pentru Administraţie şi Infrastructură. Vasile Dîncu, actualul preşedinte al Consiliului Naţional, ar urma să deţină funcţia de vicepreşedinte pe domeniul Afaceri Europene.

Citeşte şi: PSD demolează USR pe tema dezinformării pensiilor recalculate: „Amestecă cifre și concepte, fără a le înțelege sensul, având obiectivul precis de a induce panică și îngrijorare în rândul pensionarilor”

Victoria Stoiciu este vicepreşedinte pe relaţia cu ONG-urile şi dialog social, Mihnea Costoiu, vicepreşedinte pe Educaţie, Elisabeta Lipă, vicepreşedinte pe Sport, Marian Neacşu, vicepreşedinte pe regiunea Bucureşti-Ilfov, Dumitriţa Glica, vicepreşedinte pe Centru şi Corneliu Ştefan, vicepreşedinte pe Sud.

Ionuţ Pucheanu, primarul din Galaţi, este vicepreşedinte pe Sud-Est, iar Claudiu Manda, vicepreşedinte pe Sud-Vest, în timp ce Laurenţiu Nistor va fi vicepreşedinte pe Vest, în echipa lui Marcel Ciolacu. Emil Moldovan ar urma să fie vicepreşedinte pe Nord-Vest iar Dragoş Benea, pe Nord-Est.

Pentru prima dată, votul pentru conducerea partidului, la Congresul PSD, va fi electronic.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu respinge un tandem cu Nicolae Ciucă după alegerile prezidenţiale şi anunţă că Victor Negrescu este propunerea României de comisar european

 

Romaşcanu, despre echipa propusă de Marcel Ciolacu: Gabriela Firea este în continuare preşedinta organizaţiei municipale Bucureşti

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu a declarat vineri, despre echipa propusă de Marcel Ciolacu că Gabriela Firea, care nu se regăseşte pe lista liderului PSD, este în continuare preşedinta organizaţiei municipale Bucureşti. Romaşcanu a dat asigurări că nu îşi aduce nimeni neapărat proprii oameni, nu a greşit nimeni şi nu există schimbări fundamentale în echipa de conducere, iar Marcel Ciolacu îşi propune împrospătarea partidului.

Purtătorul de cuvânt al PSD a fost întrebat despre schimbările din echipa de conducere a PSD, la Congresul de sâmbătă.

”Nu îşi aduce nimeni neapărat proprii oameni, toţi sunt membri ai PSD. Nu a greşit nimeni şi nu există schimbări fundamentale”, a arătat Romaşcanu, adăugând că este o mişcare pe care preşedintele Marcel Ciolacu o face în linie cu ce a declarat şi a făcut din 2019 de când a luat interimatul partidului şi mai departe, aceea de împrospăta partidul, de a deschide partidul către oameni valoroşi, de a aduce tineri în partid şi a promovat oameni care sunt în acest moment câştigători în zonele lor de activitate.

”Gabriela Firea este în continuare preşedinta organizaţiei municipale Bucureşti”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD, adăugând că este o chestiune despre care a discutat-o preşedintele PSD cu Gabriela Firea şi „s-a ajuns la această formulă”.

”Gabriela Firea este un om de echipă şi a dovedit că este un om de echipă şi în momentele mai puţin plăcute pentru domnia sa din campania din primăvară. „Vasile Dîncu va fi vicepreşedinte pentru afaceri europene, fiind la Bruxelles, împreună cu domnul Tudose, domnul Tudose a spus că se simte pregătit să preia această chestiune”, a mai comentat Lucian Romaşcanu despre candidatura lui Tudose pentru preşedinţia Consiliului Naţional al PSD.

Romaşcanu, despre Mircea Geoană: Dacă poţi să spui un şir de minciuni întreg, pentru o campanie electorală internă, trebuie să fii atent când eşti secretar general adjunct al NATO ce comunici / Nu avem niciun fel de emoţii să ajungem în turul doi

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat vineri, despre Mircea Geoană, că dacă poţi să spui un şir de minciuni întreg, pentru o campanie electorală internă, trebuie să fii atent când eşti secretar general adjunct al NATO ce comunici, pentru că lumea este atentă şi la nivel internaţional. ”Nu avem niciun fel de emoţii să ajungem în turul doi”, a mai spus Romaşcanu.

”Domnul Geoană încă nu şi-a anunţat candidatura, văd că şi-a mai temperat elanul. Cred că ar fi o chestie interesantă să vedem acest îndemn al liberalilor să voteze un social-democrat”, a declarat Lucian Romaşcanu, după şedinţa Consiliului Naţional al PSD, despre o posibilă susţinere din partea PNL pentru Mircea Geoană la prezidenţiale în turul doi.

Despre candidatura lui Mircea Geoană, Romaşcanu a precizat că nu se aşteaptă la nimic. ”Dânsul tot a spus că va candida, există sigur o uşoară nedumerire, când tot ceea ce zice şi face este cu un steag NATO în spate, pentru că este secretarul general adjunct al NATO, spune nişte lucruri extrem de complicate, ultima sa postare a fost extrem de negativă la adresa României, uitând că prin poziţia internaţională pe care o are, lumea este atentă şi internaţional la ce spune dumnealui, şi dacă poţi să spui un şir de minciuni întreg pentru o campanie electorală internă, trebuie să fii atent când eşti secretar general adjunct al NATO ce comunici”, a arătat senatorul PSD.

Romaşcanu a mai afirmat, despre scenariile pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale, că nu s-a discutat pentru că nu ştim cine va fi în final în turul doi.

”Vor fi discuţii politice pe măsură ce…Eu cred că avem un candidat atât de bun încât să câştige indiferent cine va fi în turul doi. Este problema celorlalte partide, noi nu avem niciun fel de emoţii să ajungem în turul doi. Este problema celorlalte partide cum se vor mobiliza să ajungă în turul doi”, a completat Romaşcanu.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 24 august 2024, produsele pe care românii se bat să le cumpere. Se vor vinde ca pâinea caldă, prețurile sunt excelente
Capital.ro
PSD a luat decizia. Ce se va întâmpla cu Gabriela Firea
Playtech.ro
Zi neagră în România! A MURIT cel mai mare român din toate timpurile, ce tragedie pentru Nadia Comăneci
DailyBusiness
SE SCHIMBĂ LEGEA! Anunț pentru șoferii cu permis categoria B
Adevarul
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită” VIDEO
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Alungați rapid păianjenii din casă. Acest miros nu le place
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
BREAKING | Alberto Năzare, un fotbalist de 26 de ani, a murit după ce s-a înfipt cu motocicleta într-un stâlp 😢
Playsport.ro
E INCREDIBIL cum poate să arate! Sara Carboneră, RĂVĂȘITOARE după ce a învins cancerul și a divorțat de Casillas! Cum a apărut pe plajă
kanald.ro
Șoferii care dețin permis categoria B pot conduce motociclete, de azi! Care sunt condițiile de care trebuie să țină cont conducătorii auto
Capital.ro
Tragedie penru Nadia Comăneci. S-a stins o legendă a României. Doliu național
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Cutremurător cum a murit Claudiu, românul care era curier în Anglia! Detalii șocante
substantial.ro
Transport aerian neobișnuit: un submarin Ghost Shark transportat de un avion Boeing C-17
MediaFlux
ARMATA Română a LOVIT Polonia! ALERTĂ de SECURITATE în NATO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...