Marcel Ciolacu a făcut anunţul oficial: Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate de la 1 octombrie

Premierul a anunţat că miniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează deja la actul normativ privind neimpozitarea pensiilor sub 3000 de lei, astfel încât să îl adoptăm la timp în Guvern şi pensionarii să primească pensiile cu noul plafon începând din octombrie.
Filip Stan
28 aug. 2024, 12:00
Marcel Ciolacu a făcut anunţul oficial: Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate de la 1 octombrie
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile românilor

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că, de la 1 octombrie, pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate.

„Am luat decizia ca toate pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate. Vorbim de o măsură care se va aplica din 1 octombrie pentru aproximativ 3 milioane de pensionari”, a declarat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că miniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează deja la actul normativ necesar, astfel încât să fie adoptat la timp de Guvern pentru ca pensionarii să primească pensiile cu noul plafon de impozitare începând cu luna octombrie.

”Miniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează deja la actul normativ.astfel încât să îl adoptăm la timp în Guvern şi pensionarii să primească pensiile cu noul plafon începând din octombrie”, a explicat şeful Executivului.

Marcel Ciolacu pregăteşte amnistia fiscală pentru a recupera din arierate: „Ai scăpat de dobânzi şi de accesorii, iar mie îmi plăteşti baza”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, la Craiova, despre creşterea până la 3.000 de lei a pragului pentru impozitarea pensiilor, că a vorbit şi cu ministrul Muncii şi a avut întâlnire şi cu ministrul Finanţelor, el precizând că nu este un efort bugetar foarte mare, în jur de 800 de milioane de lei. Ciolacu a mai spus că măsura va fi aprobată prin Ordonanţă de urgenţă.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a cerut apoi PSD să susţină în Parlament, săptămâna viitoare, proiectul de lege liberal care prevede majorarea plafonului până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2000 de lei la 3000 de lei.

Guvern – Copiii victime ale violenţei vor primi sprijin de specialitate şi le for fi decontate şedinţe de terapie

Copiii victime ale violenţei vor primi sprijin de specialitate şi le for fi decontate şedinţe de terapie, a declarat miercuri prim-ministrul Marcel Ciolacu, care a anunţat un Plan Naţional pentru un Mediu Sigur în învăţământ.

”Completăm setul de măsuri pentru combaterea violenţei şcolare printr-un Plan Naţional pentru un Mediu Sigur în învăţământ”, a declarat Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern.

Marcel Ciolacu mizează tot pe o guvernare PSD – PNL după alegeri. „Coaliţia nu se va rupe, nu au fost atacuri suburbane!”

El a menţionat că toţi copiii victime ale violenţei sau implicaţi într-un asemenea act primesc sprijin de specialitate. De asemenea, le vor fi decontate şedinţele de terapie.

”Organizăm cursuri de formare pentru profesori şi o bibliotecă online cu conţinut dedicat combaterii violenţei în şcoli”, a adăugat Ciolacu.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a referit miercuri, în şedinţa de Guvern, la ceea ce a numit ”situaţia gravă” a reţelei de termoficare din Bucureăti, în acest context anunîând că a vorbit cu primarul Capitalei Nicuşor Dan să discute şi cu ministrul Energiei pentru a găsi împreună soluţii. ”Nu contează culoarea politică, iar pasarea răspunderii de la unul la altul nu cred că este o soluţie”, a subliniat el.

”Vedem cu toţii  că în Bucureşti este o situaţie gravă cu reţeaua de termoficare. Jumătate din oraş nu are apă caldă. Astăzi dimineaţă am vorbit cu domnul primar al Capitalei Nicuşor Dan şi am convenit, împreună şi cu ministrul Energiei, în perioada următoare, să ne întâlnim şi să găsim soluţiile cele mai bune pentru a debloca acest lucru”, a anunţat Ciolacu.

El consideră că în astfel de situaţii este importantă colaborarea, indiferent de culoarea politică.

Spynews
Cum arată acum Larisa, femeia cu care Bogdan de la Ploiești a fost căsătorit. Seamănă perfect cu Cristina Pucean, actuala iubită / FOTO
Bzi.ro
Irina Columbeanu uimește cu talentul ei în materie de fashion! Fiica Monicăi Gabor ar putea face carieră din asta!
Fanatik.ro
Planta delicioasă pe care mulți români o consumă, dar nici măcar nu știu cum se numește. Are o aromă aparte și se regăsește într-o mulțime de preparate
Capital.ro
Dincă, nevinovat?! Cutremur în dosarul Caracal. Bunicul Luizei a recunoscut tot
Playtech.ro
I-au ieșit SÂNII din rochie! Monica Bîrlădeanu, DECOLTEU năucitor înainte de nunta cu Valeriu Gheorghiță
DailyBusiness
Recalcularea pensiilor ZGUDUIE România. Sorin Grindeanu: „Mama a primit 700 de lei în plus. A fost bine gândită acțiunea!”
Adevarul
Cele mai populare buncăre pentru apocalipsă printre ultrabogații lumii
Spynews
Ema Oprișan, mesaj dureros după ce ar fi fost părăsită de Răzvan Kovacs, tatăl copilului! Ce a transmis fosta concurentă de la Insula Iubirii: "Te simți nevăzut și neauzit..." / FOTO
Spynews
Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană, din nou în sala de judecată! Vedeta, declarații exclusive despre noul proces
Evz.ro
Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău, reuniune de familie. Așa nu i-ați mai văzut. Video
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Andra și Cătălin Măruță, în doliu! A murit în urmă cu câteva ore
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Românul care primește o pensie cu 5.930 de lei mai mult după recalculare: Care este suma finală pe care pensionarul o va primi lunar
Capital.ro
Lege pentru bărbații din România. Se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba
substantial.ro
Cine a fost tatal lui Cătălin Măruță. Prezentatorul a vrut să-i calce pe urme tatălui său
MediaFlux
Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP. Ce a ajuns să VÂNDĂ ca să facă rost de bani
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...