PSD a declarat în repetate rânduri că-și dorește o impozitare corectă a multinaționalelor, companii străine care fac monopol în majoritatea domeniilor de activitate, inclusiv în cele strategice pentru țara noastră. Impozitarea sau taxa de solidaritate s-au dovedit a fi doar himere, în vreme ce PNL și USR s-au opus categoric de-a lungul timpului, în fața unei astfel de inițiative.
Înainte cu două luni ca PSD să ofere premierul, în baza angajamentului încheiat cu PNL și cu un an înainte de alegerile parlamentare, Marcel Ciolacu, posibil viitor prim-ministru, promite că va schimba foaia.
„Vorbim foarte mult despre digitalizarea ANAF-ului. În sfârșit, după 32 de ani, ANAF a intrat în acest proces. Este primul pas pe care trebuia să-l facă statul. Suntem ultima țară din UE care nu a făcut acest lucru. Orice ministru de la Finanțe… Dacă nu intervii determinat, sistemul nu te lasă să faci.
Atât timp cât îți plătești impozitele corect și tot mediul de afaceri plătește minimum 1% pe profit și pe cifra de afaceri, și tu nu poți să te mai încadrezi într-o medie de 0,8.
Vorbim în principal după digitalizarea ANAF. Înainte, statul să-și facă datoria și să vadă unde nu a intervenit la timp. Apoi, vei cum duci lucrurile mai departe”, a comentat Marcel Ciolacu, la România TV, duminică seara, 26 martie, în emisiunea lui Victor Ciutacu.
Întrebat despre viitorul prezidențiabil din partea PSD, Marcel Ciolacu a preferat să păstreze misterul.
„E mult prea puțin probabil acest lucru (n.r. – să fie propus un candidat la prezidențiale din afara partidului). PSD are oameni în interior.
(…) Sunt un om consecvent în lucrurile în care cred (n.r. – numirea unui intelectual de stânga ca candidat pentru Cotroceni)”, a mai comentat președintele Camerei Deputaților și al PSD.