Marcel Ciolacu a avut curaul să răspundă tuturor întrebărilor puse de Cătălin Măruță și a fost de acord să le și citească, ca să nu mănânce picant, conform regulilor.
Diana Șoșoacă nu mai poate participa la alegerile prezidențiale din acest an, după ce Curtea Constituțională a României a admis o contestație împotriva înregistrării candidaturii sale. Președinta SOS România își depusese candidatura în urmă cu câteva zile, motivând că a reușit să strângă semnăturile necesare și că faptul că a depus candidatura este un act eroic, „cel mai important act după 1989”.â
Una dintre curiozitățile prezentatorului a fost dacă premierul României se bucură de faptul că Diana Șoșoacă a fost scoasă din cursa pentru prezidențiale.Premierul a dezvăluit că Diana Șoșoacă nu îl deranja, însă nu a fost de acord cu ultimele ei declarații și nu i-a plăcut modul în care s-a exprimat.
Cătălin Măruță: „Cât vă bucură că Diana Șoșoacă a fost scoasă din cursa pentru prezidențiale?”
Marcel Ciolacu: „Această decizie m-a făcut să iau totul de la zero. Pe mine nu mă deranja Diana Șoșoacă, vreau să fiu corect. După ultimele declarații ale ei, eu m-am speriat, nu am crezut că un politician, un român, poate să se exprime la modul acesta antisemit gratuit„.
Marcel Ciolacu a mai amintit că rolul CCR este acela de a proteja candidații și nu de a fi o barieră pentru participarea lor. ”Hotărârea CCR în cazul doamnei Diana Șoșoacă pare la prima vedere, în lipsa unei motivări, disproporționată în raport cu principiul democratic fundamental de a alege și de a fi ales. Rolul principal al CCR este de a apăra candidații și dreptul lor de a fi aleși, nu de a fi o barieră pentru participarea lor în alegeri.
Voi susține întotdeauna că funcțiile trebuie câștigate la urne prin vot popular, pentru că aceasta este esența democrației. Sub aceste aspecte, consider că CCR trebuie să prezinte rapid motivarea care a stat la baza acestei hotărâri și aceasta să conțină argumente legale și constituționale puternice.
Altfel, vorbim de o vulnerabilitate a sistemului democratic din România care va impune o discuție serioasă în societate cu privire la necesitatea unei ample reforme a Curții Constituționale”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook, în urmă cu câteva zile.