PSD și PNL vor avea liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie, a afirmat Marcel Ciolacu, explicând că s-a luat această decizie pentru că țara are nevoie de stabilitate politică.
„Sunt lucruri care au pornit şi cu mândrie vă spun că au pornit în ultimul an de zile. Este pentru prima oară când se văd aceste lucruri şi este pentru prima oară şi vă spun fără nicio reţinere, România este în direcţia corectă. Da, ne trebuie o stabilitate politică. Şi eu sunt mândru că sunt buzoian, cum şi dumneavoastră sunteţi mândri că sunteţi brăileni. De fapt, fiecare suntem mândri de locul unde ne-am născut. Dar suntem şi mândri că suntem pesedişti. Dar în primul şi în primul rând cu toţii suntem români. Şi cred că acest lucru este cel mai important. Mihai (Tudose n.red.) ştie la fel de bine ca şi mine, când ajungi într-o funcţie de a fi prim-ministru al Guvernului României, iei decizii care câteodată îi nemulţumesc pe cei din familia ta, din PSD. Am luat decizia de a merge cu o listă comună la europarlamentare pentru că aveam nevoie în continuare de o stabilitate politică”, a declarat Marcel Ciolacu.
Preşedintele PSD a menţionat că românii vor o voce mai puternică la Bruxelles, pe care o pot asigura împreună cele două partide.
„Aveam nevoie să arătăm românilor că putem să fim serioşi. Aveam nevoie şi acest lucru a fost cel care m-a determinat cel mai mult, uitându-mă la istoricul din ultimii 17 ani de când suntem membri în Uniunea Europeană, de câte ori ne-am dus noi, românii, şi-am vorbit urât unii despre alţii la Bruxelles? De câte ori ne-am dus noi, românii, şi ne-am pârât unii pe alţii la Bruxelles? Ce-am realizat? Absolut nimic. Ce-am obţinut? Absolut nimic. De fapt, am fost o masă de manevră pentru alte interese, nu pentru interesele românilor. Din orice studiu făcut se vede cerinţa principală a românilor: să fim o voce mai puternică la Bruxelles, să fim reprezentaţi mai bine la Bruxelles. Şi am crezut şi cred în continuare că putem, cel puţin cele două mari partide, să fim o voce comună la Bruxelles pentru binele românilor”, a adăugat Ciolacu.
Liderul PSD i-a îndemnat pe social-democraţi ca în campanie să nu răspundă la ură cu ură.
„Nu am pretenţii de la alţii. I-am văzut cum se manifestă şi în întâlnirile electorale, şi pe la televizor, cât de repede uită că ne făceau pe noi penali şi acum ei sunt penali de sus până jos, că ieşeau în Piaţa Victoriei şi ţipau ‘DNA să vină să vă ia’, între timp DNA e aservit! Eu vă rog un singur lucru, mai ales că astăzi e sărbătoare mare: nu le răspundeţi la ură cu ură, nu le răspundeţi la înjurături cu înjurături, dumneavoastră faceţi de fapt campanie de patru ani de zile. (…) Este un sistem de manipulare, mai ales în perioadele electorale, care nu mai prinde la români. Românii nu mai vor ceartă. Românii nu mai vor scandal. Românii vor, în sfârşit, de la noi o maturitate politică şi să vorbim despre ceea ce am făcut şi vom face în continuare. Am şi făcut, am şi demonstrat echilibru, am şi demonstrat că avem cea mai bună echipă şi nu trebuie să-i rugăm pe oameni pe stradă să ne voteze. Ei ne vor vota într-un mod normal”, a mai spus Ciolacu.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general al partidului, Paul Stănescu, europarlamentarul Mihai Tudose, candidat al alianţei PSD-PNL la alegerile europarlamentare, senatorul Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al partidului, au participat vineri la lansarea candidaţilor social democraţi din Brăila.
AEP a anunţat că un număr de 18.955 de secţii de votare vor fi organizate în România pentru alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie
Autoritatea Electorală Permanentă va organiza, pe teritoriul României, 18.955 de secţii de votare la alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie. AEP mai precizează că instituţia administrează Registrul secţiilor de votare din ţară, o bază de date centralizată privind delimitarea, numerotarea, sediile şi dotarea secţiilor de votare.
„Totodată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, numerotarea secţiilor de votare din ţară se actualizează de către AEP la nivelul fiecărui judeţ, respectiv al municipiului Bucureşti, începând cu localitatea reşedinţă de judeţ şi continuând cu cele din municipii, oraşe şi comune, în ordinea alfabetică a acestora. În municipiile cu subdiviziuni administrativ-teritoriale, numerotarea se face cu respectarea ordinii acestor subdiviziuni, prevăzută de lege”, conform comunicatului de presă al AEP.
Lista secţiilor de votare organizate în ţară, pentru alegerile din 9 iunie 2024, poate fi consultată pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, la următorul link: https://ow.ly/Fwzl50RBXvZ