Marcel Ciolacu, anunţ de ultimă oră despre moţiunea de cenzură: În două zile anunţăm când se va vota

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Marcel Ciolacu a spus că în maxim 48 de ore se va decide se ce va întâmpla cu moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. 
Romania TV
25 aug. 2020, 16:53
Marcel Ciolacu, anunţ de ultimă oră despre moţiunea de cenzură: În două zile anunţăm când se va vota

Marcel Ciolacu a precizat că a discutat cu majoritatea liderilor formaţiunilor politice din Parlament şi că în maxim 48 de ore se va lua o decizie privind motiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Liderul PSD a declarat că sunt motive suficiente pentru a depune o astfel de moţiune.

„Pana in acest moment am discutat cu marea majoritate a liderilor  formaţiunilor politice din Parlament. În maximum 48 de ore sa decidem cum ramane exact cu motiunea de cenzura. Asteptam să incheiem negocierile cu celelalte formatiuni politice. În 48 de ore vom lamuri cum se va proceda. 

Am citit declarația UDMR și am văzut că o să se hotărască în ziua moțiunii.

Avem motive suficiente de a depune motiunea: criza economică, evolutia pandemiei şi degringolada cu deschiderea scolilor.

Dacă aș fi avut copil de clasa zero sau clasa întâi, m-aș fi gândit dacă îl trimit sau nu la școală. Nimeni nu ne lămurește cum se deschid școlile, acest guvern e depășit total”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Reamintim că Guvernul a reclamat la Curtea Constituţională moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. Şefului Cancelariei Primului-Ministru, Ionel Dancă, acuză PSD că a încălcat Constituţia, că scopul depunerii moţiunii de cenzură este de a crea haos, şi le-a cerut social-democraţilor să amâne votul până după pronunţarea CCR.

Curtea Constituţională a României a stabilit data de 1 septembrie ca termen de transmitere a punctelor de vedere de la Guvern şi Parlament privind existenţa unui conflict juridic, urmare a depunerii moţiunii de cenzură în sesiune extraordinară, au precizat, vineri, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

Augustin Zegrean: Conflict juridic de natură constituţională nu este prin faptul că s-a depus o moţiune de cenzură. Nu se vorbeşte în Constituţie de vacanţă parlamentară

Fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean a declarat că nu este un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament din cauza depunerii moţiunii de cenzură în sesiunea extraordinară deoarece în Constituţie nu se vorbeşte despre vacanţă parlamentară, ci că Legislativul lucrează în două sesiuni ordinare.

„Conflict juridic de natură constituţională nu este prin faptul că s-a depus o moţiune de cenzură. Parlamentul este în funcţie de la învestire până la expirarea mandatului. În toată această perioadă Guvernul este responsabil, este răspunzător în faţa Parlamentului, pentru că în sistemul nostru constituţional Guvernul este numit în baza votului de încredere acordat de către Parlament şi Parlamentul poate retrage acest vot de încredere oricând, nu numai în sesiune, sau numai duminica sau numai toamna. Oricând”, a afirmat Augustin Zegrean joi la Digi 24.

Întrebat despre faptul că Ludovic Orban a invocat că moţiunea de cenzură poate fi depusă în sesiune parlamentară şi nu în vacanţă parlamentară, Zegrean a răspuns: „Nu este vacanţă parlamentară. Nu se vorbeşte în Constituţie de vacanţă parlamentară. În Constituţie spune că Parlamentul lucrează în două sesiuni ordinare, două sesiuni pe an, una începe în februarie şi se sfârşeşte în iunie, alta începe în septembrie şi se sfârşeşte în decembrie. Rămân 4 luni în care parlamentarii sunt în funcţie, dar îşi desfăşoară activitatea în teritoriu, în circumscripţiile electorale. În această perioadă pot fi convocate sesiuni extraordinare şi nu scrie în Constituţie ce nu se poate face în sesiune sau că nu s-ar putea depune moţiune de cenzură în sesiune extraordinară. Nu este nicio diferenţă din punct de vedere al Parlamentului, al activităţii parlamentare între sesiunea ordinară şi sesiunea extraordinară. Deci cine spune că nu se poate depune moţiune de cenzură în timpul vacanţei parlamentare este în afara Constituţiei”.

Moţiunea de cenzură a fost citită joi, în plenul reunit al celor două Camere ale Legislativului. Potrivit legii, moţiunea de cenzură trebuie dezbătută şi votată în maximum 3 zile de la citirea în Parlament.

Citeşte şi UDMR păstrează suspansul privind moţiunea de cenzură. „Vom stabili în ziua votului. Avem o mie de motive de a da jos Guvernul”

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Orașul din Europa unde primești peste 30.000 de euro dacă te muți. Peisajul e unul de poveste și oricine poate începe o nouă viață aici
Capital.ro
Ungaria ne dă lecții. Ungurii fac de rușine toată România
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Șansă mare să faceți bani! Nouă ediție a titlurilor de stat Tezaur
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Ce tragedie! A murit la doar 30 de ani. Avea tot ce și-a dorit, dar...
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Întârzieri și probleme cu climatizarea trenurilor CFR din cauza valului de căldură
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!