Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile românilor care au lucrat în Italia. ”Termenul s-a redus la trei patru luni”

Vești bune pentru românii care au lucrat în Italia! Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă la care a participat alături de omologul său italian, Georgia Meloni, că durata soluționării dosarelor de pensii ale acestor cetățeni a scăzut de la doi-trei ani la trei-patru luni.
Alina Costache
15 feb. 2024, 14:34
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile românilor care au lucrat în Italia. ”Termenul s-a redus la trei patru luni”
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile românilor care au lucrat în Italia

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile românilor care au lucrat în Italia. Marcel Ciolacu a ținut să le mulțumească autoritățile italiene pentru suplimentarea funcționarilor publici care se ocupă de dosarele de pensii ale românilor.

Citește și Nicolae Ciucă, după ce Marcel Ciolacu a ameninţat cu demisia dacă PNL iese de la guvernare: „Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate”

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile românilor care au lucrat în Italia

Mai mult, premierul României a ținut să precizeze că în sedința comună de miercuri au fost semnate mai multe documente, iar printre ele se află și cel care prevede protejarea lucrătorilor români din Italia.

”Un aspect discutat intens care apare și în documentele semnate, prevede protejarea lucrătorilor români din Italia, combaterea criminalității și mobilitatea forței de muncă în condiții sigure. Vreau să vă mulțumesc atât dumneavoastră, cât și Ministerului Muncii din Italia pentru deblocarea situației în ceea ce privește soluționarea dosarelor de pensii ale românilor care au lucrat în Italia. Dacă până acum finalizarea unui dosar dura doi-trei ani, acum prin suplimentarea funcționarilor italieni care se ocupă de acest lucru, termenul s-a redus la trei-patru luni. Este extrem de important pentru un premier de stânga să aibă grijă de românii care trăiesc atât în țară, cât și în diaspora”

”În acelaşi timp, contez pe sprijinul dumneavoastră pentru a reuşi să finalizăm şi negocierile asupra Acordului dintre Episcopia Ortodoxă Română şi guvernul italian, începute în 2012, cu privire la statul clerului ortodox românesc din Italia. Episcopia Ortodoxă reprezintă un sprijin esențial pentru românii de aici şi sunt convins că vom ajunge la un consens”, a declarat premierul Ciolacu.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre importanța economică pe care Italia o are pentru România, dar și despre importanța schimburilor comerciale bilaterale.

”Italia este al doilea partener comercial al României. Avem semnale că statisticile oficiale vor arăta că schimburile comerciale bilaterale au depăşit 20 de miliarde de euro în 2023, un nou record. În acelaşi timp, observ cu satisfacţie că românii de aici au ajuns pe locul doi într-un clasament al străinilor care îşi deschid afaceri în Italia, cu zeci de mii de firme şi întreprinderi individuale. În plus, mai multe companii româneşti importante au investit în Italia în ultimii ani: Banca Transilvania, Digi, Bitdefender sau UiPath, toţi lideri în domeniile lor de activitate”, a mai spus premierul.

De asemenea, Marcel Ciolacu a ținut să precizeze că îşi doreşte ca acest lucru să continue să se dezvolte, iar interesul ridicat pentru Forumul Economic Italia-România care va avea loc în această după-amiază confirmă pe deplin acest lucru.

”Sunt aici pentru a da un semnal puternic şi către firmele italiene. Veniţi să investiţi în România, pentru că veţi avea numai de câştigat! Mediul de afaceri italian prezent deja în România contribuie la dezvoltarea economică a ţării noastre. Chiar zilele trecute am fost la un şantier naval cu acţionariat italian unde lucrează 4 mii de oameni şi am fost impresionat de modul şi condiţiile de lucru” Dorim să folosim şi mai mult know-how-ul din Italia şi să realizăm un transfer de competenţe şi cunoştinţe în aşa fel încât competitivitatea economică a ambelor state să crească şi să dezvoltăm cât mai multe iniţiative comune”, a transmis premierul României.

Şeful Executivului din România a mulțumit pentru sprijinul necondiţionat al Italiei privind aderarea României la spaţiul Schengen.

”Vom continua să ne bazăm pe Guvernul italian şi pe dumneavoastră personal pentru finalizarea acestui proces cât mai repede. La fel ca doamna Preşedinte Meloni, sunt un premier pragmatic şi axat pe rezultate. Prin urmare, voi solicita colegilor mei să urmărească îndeaproape planul de acţiune discutat pentru ca următoarea reuniune a celor două guverne să se realizeze mult mai rapid şi să putem prezenta rezultate palpabile. Potenţial există, dar este nevoie ca România şi Italia să demonstreze mai multă ambiţie”, a conchis premierul.

Citește și Marcel Ciolacu nu s-a dus cu mâna goală la Papa Francisc și Georgia Meloni! Cadourile dulci pe care le-a dus premierul din România

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Mirosul e greu de suportat, îți strici vacanța dacă mergi aici
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Oamenii, înlocuiți de inteligența artificială. O firmă din Canada este condusă de un manager AI
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Invazie de alge la malul Mării Negre! În ce zonă a litoralului se manifestă acest fenomen și cum îl resimt turiștii
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul
substantial.ro
MONITORIZAREA TENSIUNII ARTERIALE: METODE EFICIENTE ȘI RECOMANDĂRI DE SPECIALITATE
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!