Marcel Ciolacu, anunţ important pentru toţi românii din Spania. Ce se întâmplă cu dubla cetăţenie

Premierul susţine că acordul bilateral cu privire la dubla cetăţenie, un deziderat important al comunităţii româneşti din Spania, va fi semnat cât mai curând.
Filip Stan
11 oct. 2024, 13:11
Marcel Ciolacu, anunţ important pentru toţi românii din Spania. Ce se întâmplă cu dubla cetăţenie

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Naţionale a Regatului Spaniei, că mai mult de un milion de cetăţeni români au ales Spania ca a doua casă şi speră că Acordul bilateral cu privire la dubla cetăţenie, un deziderat important al comunităţii româneşti din Spania, va fi semnat cât mai curând.

Sunt onorat şi bucuros să fiu alături de dumneavoastră şi să vă transmit cele mai bune urări cu prilejul Zilei Naţionale a Spaniei, Ziua Hispanităţii, un moment foarte important pentru fiecare spaniol. Este o bună ocazie să celebrăm contribuţia culturii hispanice la patrimoniul mondial, care încurajează respectul pentru diversitatea culturală, într-un spirit de colaborare şi înţelegere reciprocă. Acelaşi spirit de cooperare şi prietenie caracterizează şi relaţia dintre România şi Spania, care a atins în ultimii ani un adevărat nivel de excelenţă, reflectat într-un Parteneriat Strategic robust. Relaţia noastră reprezintă o construcţie dinamică, bazată pe moştenirea istorică, culturală şi lingvistică comună. O relaţie care se consolidează pe zi ce trece, în primul rând datorită contactelor interumane”, a declarat premierul Ciolacu în mesaj.

 

Numeroasa comunitate a românilor din Spania, cât şi cea a cetăţenilor spanioli care şi-au găsit o a doua casă în România reprezintă pilonul fundamental al legăturilor noastre strategice. Cu sprijinul autorităţilor spaniole, cetăţenii români oferă un exemplu de integrare, contribuind la dezvoltarea societăţilor noastre în spiritul valorilor pe care ni le oferă apartenenţa comună la Uniunea Europeană şi la NATO. În această logică, sperăm că Acordul bilateral cu privire la dubla cetăţenie, un deziderat important al comunităţii româneşti din Spania, va fi semnat cât mai curând”, a mai arătat Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre decizia PNL de a rămâne la guvernare: ”Pe mine mă interesează un lucru fundamental. Guvernul României trebuie să funcționeze și în campanie electorală”

Premierul a subliniat că legăturile economice şi comerciale reprezintă o parte esenţială a Parteneriatului nostru Strategic. ”Spania este unul dintre principalii parteneri comerciali ai României. Schimburile bilaterale înregistrează an de an o creştere susţinută, iar investiţiile spaniole în economia românească sunt deosebit de apreciate. Comerţul bilateral continuă să crească, cu un nou record înregistrat în 2023 în ceea ce priveşte valoarea schimburilor comerciale: 6,43 miliarde euro. Apreciem calitatea investiţiilor spaniole în România şi contribuţia importantă a celor aproape 7000 de companii cu participare de capital spaniol la dezvoltarea economiei locale. Putem constata, de asemenea, o creştere a investiţilor companiilor româneşti în economia spaniolă, precum şi numeroase IMM-uri create de antreprenori români stabiliţi în Spania”, a arătat premierul.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, ”împărtăşim o viziune similară în raport cu provocări regionale şi de securitate actuale, el arătând că ”războiul Rusiei împotriva Ucrainei a declanşat cea mai mare criză de securitate în Europa din istoria recentă”.

”Ţările noastre sunt însă unite în sprijinirea Kievului atât timp cât va fi necesar. De asemenea, lucrăm împreună pentru a consolida drumul Republicii Moldova spre aderarea la Uniunea Europeană. Doresc să evidenţiez în mod special contribuţia concretă a Spaniei la postura de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al NATO şi participarea spaniolă cu forţe şi capabilităţi în România: radarul tactic de la Marea Neagră, precum şi militarii participanţi la misiunea de poliţie aeriană cu avioane de luptă F18. Salut, de asemenea, consistenta participare spaniolă la brigada NATO de la Cincu, începând cu luna noiembrie”, a ţinut să precizeze premierul.

Citește și: Decizie în PNL: după un întreg scandal, Ciucă îi anunță pe liberali că rămân la guvernare

Ciolacu a mai afirmat că România apreciază totodată sprijinul vocal şi susţinut oferit de Spania pentru două obiective de interes prioritar pentru politica externă a României: aderarea deplină la spaţiul Schengen, precum şi aderarea la OCDE.

 

”Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără deschiderea pe care am găsit-o în dialogul cu premierul Pedro Sanchez, un prieten al României şi al meu personal”, a menţionat premierul.

Marcel Ciolacu: „Am stopat exodul de medici. Anul trecut 190.000 de români s-au întors în țară”

Premierul a subliniat recent  că își dorește ca tot mai mulți români să se întoarcă în țară și că deja acest lucru începe să se întâmple. „Anul trecut a fost pentru prima oară când s-au reîntors în România 190.000 de români. La cum arată trendul din anul acesta veți vedea că se vor întoarce și mai mulți români. Se întorc foarte mulți medici. Am stopat odată exodul de medici”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a ținut să arate că se fac investiții în dezvoltarea infrastructurii în toate regiunile țării, precum și în domenii cheie precum Sănătate și Educație.

„Avem pentru prima dată aproape 1100 km finalizați în infrastructura rutieră, avem 850 de km în lucru și 470 de km în licitații. Investim în Sănătate peste 13 miliarde de lei. (…) Acum investim peste 1 miliard de euro în învățământul dual, atat de important pentru dezvoltarea României și pentru a asigura un viitor și o meserie românilor, modificând legislația pentru ca aceștia să poată merge mai departe și la universități”, a declarat acesta.

Cât privește anul viitor, Ciolacu a amintit că va avea loc o reformă fiscală în care se vor acorda deduceri din venituri, astfel încât accesul la after-school și la grădinițe să fie egal pentru toți cetățenii României.

DailyBusiness
Parlamentul României aprobă legea! Se majorează pensiile pentru 200.000 de români!
Spynews
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Bzi.ro
Cu cine a plecat Mario Fresh în Dubai, după despărțirea de Alexia Eram: ”Mă mut aici!”
Fanatik.ro
Animalul rar, surprins alături de puiul lui în pădurile României. Oamenii îl consideră drăgălaș, dar e al treilea cel mai mare prădător din Europa după urs și lup
Capital.ro
Amendă de 3.300 de lei. Este obligatoriu să le ai montate pe mașină. Legea e lege!
Playtech.ro
ȘOC! Cum arăta Toni Iuruc în tinerețe. Imagine nemaivăzută cu fostul soț al Simonei Halep
DailyBusiness
Vești bune pentru români! S-a decis ce taxe se plătesc în 2025!
Adevarul
Povestea rețelei de autostrăzi din România. Planurile fanteziste din anii '90 și cei 113 kilometri realizați de regimul Ceaușescu
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Steliano Filip a devenit tată pentru a doua oară! Soția fotbalistului a adus pe lume o fetiță / FOTO
Spynews
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Evz.ro
Adela Popescu își face casă cu gândul la nurori. „Nu am nicio șansă”
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Cutremur în această dimineață în România! Ce magnitudine a avut și în ce orașe a fost resimțit
Cancan.ro
Fosta soție a lui Reghe ar fi intrat peste Dan Alexa și iubita lui, în cameră! Ce i-a putut face ei! Dezvăluiri HALUCINANTE despre ruptura dintre cei doi foști soți
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Limită la numerar. Interzis la orice bancomat din România. Regulă dacă scoți cash de la ATM
StirileBZI
Când se dau pensiile pe octombrie 2024: Simona Bucura-Oprescu a făcut anunţul aşteptat de 2,6 milioane de pensionari
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Marcel Ciolacu: România nu va pierde niciun euro din PNRR
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Primul magazin din Bucureşti de tip ATAC Hiper Discount, cu cele mai mici preţuri din reţeaua Auchan, va fi deschis în primul trimestru din 2025