Marcel Ciolacu, anunţ istoric pentru fotbalul românesc: „Pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu”

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi, în şedinţa de Guvern, că va fi aprobar un memorandum prin care statul va finanţa de la buget academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federaţia Română de Fotbal, astfel că pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu.
Mircea Filipescu
04 iul. 2024, 15:32
Marcel Ciolacu, anunţ istoric pentru fotbalul românesc:

”Cred că după performanţa fotbaliştilor noştri la Euro 2024, care a declanşat emoţie şi mândrie naţională, trebuie să facem paşi concreţi ca să asigurăm o naţionalei o resursă constantă de tineri valoroşi. De aceea, aprobăm un memorandum prin care finanţăm de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federaţia Română de Fotbal”, a spus premierul Ciolacu în şedinţă.

Şeful Executivului a menţionat că, ”pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu”.

”Singura condiţie este ca destinaţia exclusivă a finanţării să fie pentru copii si juniori. Cred că acesta este traseul corect; este un model de succes pus în practică de Gică Hagi şi Gică Popescu la Academia de la Constanţa. Actuala naţională are mulţi jucători crescuţi acolo, trebuie să recunoaştem asta, să ne înclinăm în faţa lui Hagi şi să multiplicăm acest exemplu la nivel naţional”, a mai afirmat Ciolacu.

Echipa naţională a revenit în ţară după participarea la Euro 2024, desfăşurat în Germania. Tricolorii au ajuns în România cu o cursă TAROM care a aterizat la Aeroportul Henri Coandă miercuri noapte, după ora 01.00. Jucătorii au plecat apoi de la aeroport către Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia.

Citeşte şi: Victor Ciutacu: „Tricolorilor, nu meritați chiar statui şi decorații, dar v-aţi câștigat respectul unei națiuni”

Aceştia au fost aşteptaţi, miercuri noapte, de aproximativ 500 de fani la Centrul de fotbal Mogoşoaia, la revenirea în ţară de la Euro 2024. Fanii au cântat imnul României şi i-au cerut selecţionerului Edward Iordănescu să nu plece.

„Nu avem cuvinte să vă mulţumim. Am emoţii specifice înaintea oricărui meci, mă copleşesc. Vă mulţumesc în numele familiei naţionalei. Nici nu vă imaginaţi ce a însemnat suportul dumneavoastră. Au dat totul pentru voi şi în special pentru copii. Să fim mîndri că suntem români, am întâlnit mulţi români plecaţi de mulţi ani, mândri de ţara lor, trebuie să fim uniţi, să avem încredere în noi. România a dat un semnal puternic, să fie un nou început pentru fotbalul românesc şi România. Doamne ajută!”, a afirmat selecţionerul în timp ce fanii scandau „Edi, nu pleca”.

Citeşte şi: VIDEO Tricolorii au revenit de la Euro 2024 şi au fost aşteptaţi de peste 500 de fani la baza din Mogoşoaia. Mesajul lui Ianis pentru români: „Am crezut, am luptat, am câştigat şi am visat împreună. Vă mulţumim!”

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă PACE: Rusia este pregătită
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Reduceri la călătoriile cu trenul către alte țări! Oferta momentului de la CFR Călători
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Antonia a încins, din nou, internetul. Vedeta le-a sucit mințile fanilor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
UPDATE A fost afișat baremul pentru pentru examenul scris la Fizică, Chimie, Biologie și Informatică pentru profilul real BAC 2024
Capital.ro
S-a dat lege obligatorie pentru casele și blocurile vechi. Iohannis a semnat joi, 4 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Urșii de pe Transfăgărășan vor fi relocați în sanctuarul de la Zărnești
MediaFlux
PENSIILE se RECALCULEAZĂ ANUAL! ANUNȚ pentru toți SENIORII
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!