Marcel Ciolacu anunță 1,5 miliarde de euro pentru sinistrații din Galați: „Acoperim pagubele produse de inundațiile din septembrie”

Marcel Ciolacu a declarat, la începutul ședinței de Guvern de astăzi, că se vor accesa 1,5 miliarde de euro pentru repararea pagubelor generate de inundațiile din județul Galați. Premierul anunță și investiții în infrastructură și finanțarea comunităților locale.
Alina Costache
02 oct. 2024, 11:52
Marcel Ciolacu anunță 1,5 miliarde de euro pentru sinistrații din Galați: „Acoperim pagubele produse de inundațiile din septembrie”

Premierul Marcel Ciolacu, lider al Partidului Social Democrat, a declarat astăzi, înainte de ședința de Guvern, că se va accesa Fondul European de Solidaritate pentru a acoperi pagubele care au fost produse de inundațiile din județul Galați.

„Discutăm astăzi și despre accesarea fondului european de solidaritate ca să acoperim pagubele produse de inundațiile din septembrie”, a declarat Ciolacu.

Prim-ministrul a cerut tuturor autorităților locale din regiune să centralizeze datele privind pagubele, deoarece termenul de accesare a banilor este scurt.

„Trebuie să transmitem la timp cererea de asistență financiară Comisiei Europene, avem alocate 1,5 miliarde de euro. Cer tuturor autorităților implicate să finalizeze centralizarea datelor, trebuie să ne încadrăm în termenul de 1 noiembrie.”, a precizat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre susținerea comunităților locale și investiții strategice

Premierul a susținut că se vor oferi, iarăși, bani comunităților locale, aproximativ 2 miliarde de lei, pentru proiectele care să contribuie la dezvoltarea României.

„Continuăm să finanțăm investițiile în comunitățile locale și acordăm 2 miliarde de lei pentru proiectele din PNRR și Programul „Anghel Saligny”. Aprobăm 540 de milioane de lei ca să achitem lucrările la proiectele finanțate prin PNRR și Programul Național de Construcții primește 300 de milioane de lei pentru plata lucrărilor deja efectuate.”, a adăugat Ciolacu.

Citește și : EXCLUSIV Dana Budeanu distruge candidatura lui Mircea Geoană: „Interesul lui Putin în estul Europei este ca peste tot să fie hashtagii la putere, ca să nu fie stabilitate. Geoană reprezintă acest electorat”

De altfel, candidatul PSD la alegerile prezidențiale a spus că se vor acorda bani comunităților locale și pentru susținerea persoanelor aflate în sistemul de protecție socială.

„Susținem comunitățile locale și prin asigurarea finanțării cheltuielilor cu serviciile sociale. 560 de milioane de lei merg către consiliile județene și locale din București. Acoperim, astfel, cheltuielile cele mai importante cu sistemul de protecție al copilului, cu centrele de zi și cele rezidențiale, persoane cu handicap și cămine pentru vârstnici.”, a susținut Marcel Ciolacu.

Citește și : Ciolacu, întrebat dacă Victor Ponta va candida pe listele PSD: E o propunere venită de la organizaţia de la Dâmboviţa / Nu a fost un premier slab

În privința autostrăzilor care sunt în acest moment în construcție, au fost alocate fonduri pentru continuarea ritmului rapid al dezvoltării acestora. În plus, deoarece Marcel Ciolacu a fost în vizită în căminele studențești, a precizat că este nevoie de modernizarea căminelor.

„Aprobăm peste 5,2 miliarde de lei ca să continuăm ritmul investiției pentru Autostrada Moldovei, Autostrada Transilvaniei și Centura București. Trebuie să ajungem și în infrastructura din educație, am spus aceste lucruri studenților. Este nevoie de cămine noi și moderne și aștept de la doamna ministru Deca o evaluare a proiectelor pe cămine la nivel național.”, a mai precizat premierul.

DailyBusiness
Este cea mai bună veste pentru românii care plătesc facturi la energie! Decizia momentului
Spynews
Andreea Bostănică a împlinit 20 de ani! Ce surpriză incredibilă i s-a făcut în Paris / VIDEO
Bzi.ro
Este despărțirea anului în show-bizz-ul românesc! Cântărețul și-a găsit deja altă iubită!
Fanatik.ro
Colosul care deschide un nou magazin în România. Se vor face angajări pe bandă rulantă
Capital.ro
O legendă a televiziunii s-a stins! A fost un actor cu un suflet extraordinar și o inimă de aur
Playtech.ro
Cum arăta Neti Sandu în tinerețe. De NERECUNOSCUT, imagini uitate cu celebra prezentatoare
DailyBusiness
Se dau 55 de euro pentru o categorie de români. Iată cine poate beneficia
Adevarul
Experții încearcă să ghicească reacția Israelului la atacul iranian: următoarea mișcare poate determina cursul războiului
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Se ține post pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva? Ce spune preotul
Spynews
Florin Salam, declarație superbă de dragoste pentru Roxana, de ziua lui! / VIDEO
Evz.ro
Simona Halep a spus DA! Românca a confirmat evenimentul din februarie
Ego.ro
De nerecunoscut! Mircea Geoană, cu părul lung și creț, ăn TINEREȚE! Imagini unice
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
„Mi-ai rupt sufletul. Te iubesc, băiatul meu!”. El este Paul, motociclistul de 18 ani care a murit într-un tragic accident, în Târgu Jiu. Familia și prietenii sunt sfâșiați de durere
Cancan.ro
Tatăl copilului Cristinei ICH, audiat la Poliție + Parchetul decide azi dacă cere mandat de arestare în acest dosar. Măcel în casa lui Pițurcă Jr.
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizie pentru românii cu mașini mai vechi de 15 ani. Pot ridica 3.000 de lei de la Primărie
StirileBZI
Nu se mai dau ajutoarele de la stat! Dacă ai o mașină ce valorează mai mult de 15.000 de euro, nu mai primești nimic!
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
substantial.ro
Număr record de drone lansate de Rusia și Ucraina în luna septembrie
MediaFlux
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare COMPLETĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cel mai bun moment pentru a merge în safari nu este atunci când v-ați aștepta