Marcel Ciolacu anunţă când va deveni România independentă faţă de gazul rusesc. „E un semnal puternic că nu ne schimbăm viaţa în funcţie de mofturile lui Putin”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat asigurări că independenţa României faţă de gazul rusesc este asigurată începând din 2023. De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a transmis un mesaj tranşant Rusiei că "nu ne schimbăm viaţa în funcţie de mofturile lui Putin"
Filip Stan
19 apr. 2022, 12:06
Marcel Ciolacu anunţă când va deveni România independentă faţă de gazul rusesc.

Marcel Ciolacu a estimat că legea offshore ar putea trece de Parlament în două-trei săptămâni.

„O să o băgăm pe procedură de urgenţă. A intrat la prima Cameră sesizată, la Senat. Eu estimez în maximum două-trei săptămâni, în funcţie de cât stă la Senat, va trece şi merge către promulgare”, a declarat Marcel Ciolacu, la RFI.

Preşedintele PSD exclude ca explotările de gaze din Marea Neagră să fie afectate de războiul din Ucraina.

„Dimpotrivă, este un semnal puternic că nu ne schimbăm viaţa în funcţie de mofturile lui Putin (…). Nu cred că un stat trebuie să se lase impresionat de agresiunea unui dictator, dimpotrivă, trebuie să arătăm că noi ne continuăm investiţiile şi dezvoltarea statului român, în pofida anumitor aşa-zise ameninţări din partea Rusiei”, a punctat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Victor Negrescu cere intervenţia CE pentru modificarea contractelor privind achiziţia de vaccinuri anti-COVID. „Dozele nu sunt folosite, iar cheltuielile de milioane de euro sunt suportate de la buget”

Întrebat de ce susţine PSD un proiect al legii offshore, în condiţiile în care în 2018 social-democraţii au blocat o variantă a legii, preşedintele Camerei Deputaţilor a explicat că acum „este o abordare în interiorul coaliţiei şi o adaptare la realitatea pe care o trăim cu toţii

„Eu n-am fost niciodată ipocrit să nu recunosc anumite greşeli pe care le-a făcut PSD”, a explicat liderul PSD, potrivit Mediafax.

În schimb, Marcel Ciolacu a recunoscut că „acea lege a fost o greşeală că nu s-a finalizat, pentru că orice lege este perfectibilă, categoric”.

„Nu a fost dusă la capăt şi a fost, poate, folosită ca un instrument de negociere. Nu cunosc toate detaliile şi nici nu mă interesează, pentru că cred că PSD a intrat în altă direcţie şi în altă logică”, a afirmat preşedintele PSD.

De asemenea, Ciolacu este convins că „actuala lege este corectă pentru statul român”.

„Vreau să vă spun că e stipulat foarte clar dreptul de preempţiune a statului român asupra gazelor extrase din Marea Neagră, întâi să fie folosite pentru necesarul României şi pe urmă, diferenţa să fie exportată. Avem un dublu control şi prin ANRE în ceea ce priveşte contractele bilaterale, la fel, statul român, aici este o noutate în lege, statul român are drept de preempţiune asupra acestui gaz, ceea ce conferă şi cu extragerile din onshore cel puţin independenţa sau independenţa faţă de gazul rusesc începând de la anul este asigurată”, a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Marcel Ciolacu anunţă când va deveni România independentă faţă de gazul rusesc. „Cel mai important este faptul că toată investiţia a fost deblocată”

Totodată, Ciolacu este convins că România a devenit „categoric” indepedentă de gazul din Rusia începând din 2023.

„De gazul rusesc, categoric! Investiţia de la Caragele şi cu actuala investiţie din Marea Neagră, fără această investiţie care va fi până la sfârşitul anului 2026, România îşi va asigura consumul”, a afirmat ciolacu.

Întrebat dacă România putea să aibă deja primii metri cubi de gaze extraşi din Marea Neagră încă din urmă cu patru ani şi cine îşi asumă cei patru ani pierduţi, Marcel Ciolacu a subliniat că „cel mai important este faptul că toată investiţia a fost deblocată”:

„Atractivitatea acestei investiţii totuşi este în acest moment. Nimeni nu a spus că în cei patru ani de zile, investiţia ar fi fost dusă la capăt. O anumită companie din SUA a vândut în acest moment acţiunile, nimeni nu poate să ştie dacă a existat acest interes, exista şi atunci acel interes. Cred că cel mai important este faptul că toată investiţia a fost deblocată. Există deja un concern în care este implicat şi statul român, prin Romgaz şi alte companii internaţionale şi această investiţie se va face”, a concluzionat preşedintele PSD.

Citeşte şi: Afacerea care îngroapă România, DOCUMENT ŞOCANT! Dăm 100 de lei pentru nevoiaşi şi un miliard de euro pe vaccinuri inutile FOTO

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!