Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, în debutul ședinței de guvern de joi, că s-a deschis, la Iernut, cea mai mare fabrică de BCA din Europa. Șeful Executivului a subliniat că aceasta este o prioritate a guvernării.
„Vreau să marchez și o investiție importantă din zona materialelor de construcții, o prioritate a guvernării. La Iernut, antreprenori români au deschis cea mai mare fabrică de BCA din Europa. Este un proiect de 40 milioane Euro, incluzând și ajutor de stat, care va crea locuri de muncă într-un oraș care, altfel, nu are șanse mari să se industrializeze”, a declarat prim-ministrul la începutul ședinței de guvern.
DVI Production, deținătorul brandului FORTEM, producător de elemente liniare de zidărie, a deschis în județul Mureș, la Iernut, o nouă fabrică ce va avea cea mai mare capacitate de producție din Europa, în urma unei investiții de 40 de milioane de euro, și care va furniza un model de BCA utilizând tehnologie de ultimă generație.
Fabrica va putea produce 2.000 de metri cubi de BCA pe zi și va avea 100 de angajați.
“Odată cu lansarea noii fabrici de la Iernut, ne propunem să fim lideri pe piața regională, cu o producție ce depășește limitele industriei. Capacitatea de producție va fi de 2000 metri cubi de BCA /zi, ceea ce reprezintă cea mai mare capacitate din Europa”, a declarat Viorel Iacob, CEO DVI Production.
Pentru dezvoltarea proiectului, compania a obtinut ajutor de stat in valoare de circa 10 milioane de euro, conform informațiilor publicate de Agenda Construcțiilor.
Fabrica Fortem este digitalizată și depășește 10.000 mp ca suprafață, este situată într-o zonă cu acces facil, lângă autostrada Transilvania, spun reprezentanții companiei. Fabrica oferă peste 100 de locuri de muncă.
“Produsele Fortem sunt monitorizate permanent, folosind tehnologia QR pentru trasabilitate, ceea ce face ca statusul producției să fie urmărit în timp real, evitând, astfel, erorile, garantând transparență și conformitate”, a transmis compania.
“În contextul unui sector industrial din ce în ce mai conștient și marcat de impactul său asupra mediului, integrarea tehnologiilor avansate și optimizarea proceselor de producție reprezintă pași esențiali către reducerea consumului de resurse și a emisiilor de carbon. Produsele noastre sunt ecologice, rezultate în urma unui proces optimizat de fabricare, cu un consum redus de energie, ce generează un nivel minim de poluare”, adaugă Viorel Iacob.
Înființată în 2017, compania DVI Production este una cu capital 100% românesc.