Marcel Ciolacu anunţă tăierea sporurilor în sistemul bugetar: „Chiar dacă suntem în campanie şi mi-am anunţat candidatura, în sistemul public trebuie să fie indicatori de performanţă”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că sporul acordat angajaţilor care lucrează în proiectele cu fondurilor europene va fi tăiat atunci când sunt în concediu, el adăugând că, chiar dacă suntem în campanie electorală şi chiar dacă şi-a anunţat candidatura la pezidenţiale, în sistemul public trebuie să fie indicatori de performanţă.
Mircea Filipescu
27 aug. 2024, 15:27
Marcel Ciolacu anunţă tăierea sporurilor în sistemul bugetar:

Premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat la Craiova dacă sporul acordat angajaţilor care lucrează în proiecte de atragere a fondurilor europene va fi tăiat.

„Se taie acel spor când pleci în concediu. Atragi fonduri europene în concediu? Dacă dumneavoastră credeţi că e o abordare incorectă, să îmi spuneţi. Concediul e concediu, ai salariu de bază, pentru care lucrezi, pentru care primeşti concediu, şi ai un spor în atragerea de fonduri europene”, a explicat Ciolacu.

Premierul a continuat:  „Vă mai anunţ ceva, chiar dacă suntem în campanie electorală şi chiar dacă mi-am anunţat candidatura, în sistemul public trebuie să fie indicatori de performanţă”.

”Asta înseamnă un stat, plătesc, îţi dau un spor de 50%, dar vreau să văd şi câte fonduri ai atras, câte proiecte ai deblocat, şi acest lucru trebuie să-l faci lunar.”, a adăugat Ciolacu.

Premierul a subliniat că ei au mers pe un spor de 50%, nu pe un spor de până la 50%, ca să fie atribuit în funcţie de performanţă. ”Nu e nicio austeritate, e un lucru cât se poate de normal. Nu ştiu cât de legal este, sau a fost până acum, să primeşti spor de atragere de fonduri europene la salariul de bază, dar tu să fii în concediu”, a mai spus Ciolacu.

Ciolacu: „Avem arierate de 180 de miliarde. Am avea excedent, dacă am colecta toate arieratele”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la Craiova că avem arierate de 180 de miliarde.

”Asta înseamnă 8% din PIB, cu alte cuvinte, am avea excedent, dacă am colecta toate arieratele. Normal că nu se pot colecta toate. Gândiţi-vă că mai avem evaziune fiscală şi gap de TVA de aproape 10 puncte procentuale din PIB. Ne-am dus la 18% din PIB pe evaziune şi gap de TVA şi pe arierate, dar discuţiile de bază este cum să oprim investiţiile, ca să nu avem deficit. Eu cred că e o abordare incorectă”, a precizat premierul.

El a arătat că minstrul Finanţelor, după ce au avut o discuţie foarte aplicată pe zona de arierate, a venit cu nişte propuneri până la sfârşitul anul, pe perioadă limitată.

Astfel, potrivit propunerii, ”în cazul în care îţi plăteşti aceste arierate, statul român îţi scade orice înseamnă dobândă accesorie”, a menţionat premierul.

”Mai mult, ministrul Finanţelor a venit cu propunerea să dau credit fiscal. Eu, statul îi recuperez banii, iei credit fiscal şi pe urmă urmăreşti plata, ai scăpat de dobânzi de şi accesorii. Pe o perioadă limitată”, a completat şeful Executivului.

Citeşte şi: Victor Ciutacu despre struţo-cămila Coaliţiei şi lansarea lui Marcel Ciolacu spre Cotroceni: „Joacă pentru prima oară la totul sau nimic”

 

Spynews
Cuvintele folosite de ispita Marcel Andrei la Insula Iubirii 2024 au devenit virale. Ce înseamnă "chulo" sau "alandala"
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Alimentele pe care le poți cumpăra din magazinele din România cu doar un leu. Sunt o mulțime, dar poate nu știai de ele
Capital.ro
România a devenit o super-putere a UE. Anunț ISTORIC la Guvern: Lider!
Playtech.ro
Imagini INCENDIARE din dormitor la Insula Iubirii. Nu s-au mai putut abține, și-au dat frâu liber sentimentelor
DailyBusiness
Statul oferă 150 de lei CADOU pentru EDUCAȚIE. Cine se va „bucura” de acești bani
Adevarul
Noua autostrada cu tuneluri stârnește controverse. De ce sunt românii nemulțumiți de lucrări VIDEO
Spynews
Mai trăiește sau nu Luiza Melencu? Răspunsul dat de bunicul fetei dispărute. Ce premoniție a avut bărbatul înainte ca ea să dispară de acasă
Spynews
Rețeta de vinete la borcan a Gabrielei Cristea. Cum gătește prezentatoarea TV preparatul pe care îl va servi în iarnă / VIDEO
Evz.ro
Asta este cea mai mare pensie din România. Aveți nevoie de calculator
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Anca Țurcașiu și Aurelian Temișan, umiliţi chiar Festivalul Mamaia 2024. O cântăreaţă a refuzat să coboare de pe scenă şi... ”Îmi curge sânge din urechi”
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Meteorologii ANM anunță ploi și sfârșitul valului de căldură. Care este prognoza meteo pentru perioada 28 august – 8 septembrie 2024
Capital.ro
Doliu în Biserică. România a pierdut cel mai iubit părinte: Dacă n-aș fi fost preot, n-aș fi fost nimic
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
ANSVSA retrage de pe piață produsul Salicil, distribuit în mai multe județe
MediaFlux
Planul DIABOLIC al Kamalei Harris. Ce vrea să-i îi facă lui TRUMP, în fața a MILIOANE de oameni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...