Marcel Ciolacu: Aprobăm majorări semnificative ale costului standard pe copil în creşă, grădiniţă şi şcoală

Guvernul adoptă în plus şi contractul-cadru în domeniul sănătăţii, conform celor convenite cu medicii de familie.
Filip Stan
31 ian. 2024, 09:28
Marcel Ciolacu: Aprobăm majorări semnificative ale costului standard pe copil în creşă, grădiniţă şi şcoală
UPDATE

Sursa citată a precizat că valoarea coeficientului 1 aferent costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev, privind cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora, pentru anul 2024, a crescut cu 38% faţă de anul 2023, respectiv de la valoarea de 6.834 de lei, la valoarea de 9.431 de lei.

De asemenea, Ministerul Educaţiei anunţă că valoarea coeficientului 1 aferent costului standard per antepreşcolar/preşcolar/elev, privind cheltuielile cu formarea continuă şi cheltuielile cu bunuri şi servicii pentru anul 2024, a crescut cu 13,8% faţă de anul 2023, respectiv de la valoarea de 570 de lei, la valoare de 649 de lei.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat miercuri că Guvernul aprobă majorări semnificative ale costului standard pe copil în creşă, grădiniţă şi scoală, începând din acest an, atât pentru învăţământul de stat, cât şi pentru cel particular, el precizând că la costul standard pentru cheltuieli salariale, creşterea este de 38%, cea mai mare de la introducerea acestui mecanism de finanţare.

”Aprobăm majorări semnificative ale costului standard pe copil în creşă, grădiniţă şi scoală, începând din acest an, atât pentru învăţământul de stat, cât şi pentru cel particular acreditat” a declarat premierul în deschiderea şedinţei de Guvern.

Marcel Ciolacu pune în mişcare un plan care va schimba radical ceea ce vedem în supermarketuri: „Vrem să ţinem preţurile sub control”

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că la costul standard pentru cheltuieli salariale, creşterea este de 38%, cea mai mare de la introducerea acestui mecanism de finanţare.

”Există o creştere substanţială şi în privinţa costului pentru formare continuă, bunuri şi servicii, de aproape 14%”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu: Guvernul adoptă contractul-cadru în domeniul sănătăţii, conform celor convenite cu medicii de familie / Menţinem valorile de anul trecut, atât cele pe pacient, cât şi în cazul serviciilor din asistenţa medicală primară şi ambulatorie

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul adoptă miercuri contractul-cadru în domeniul sănătăţii, conform celor convenite cu medicii de familie, el precizând că vor menţine valorile de anul trecut, atât cele pe pacient, cât şi în cazul serviciilor din asistenţa medicală primară şi ambulatorie.

Premierul Ciolacu a declarat în şedinţa de Guvern că va fi adoptat contractul-cadru în domeniul sănătăţii, conform celor convenite la consultările cu medicii de familie.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului de Finanțe – Marcel Boloș să vină cu o recomandare ca să se vadă dacă e posibilă eliminarea taxării pensiilor până la 3.000 de lei.

”Menţinem astfel valorile de anul trecut, atât cele pe pacient, cât şi în cazul serviciilor din asistenţa medicală primară şi ambulatorie de specialitate”, a spus şeful Executivului.

Marcel Ciolacu a anunţat că în perioada următoare va continua dialogul şi cu sindicatele din Sănătate pentru a ajunge la o înţelegere care să aducă mai multă echitate în acest domeniu.

Bani mai mulţi pentru cercetare: investiţii de 1,6 miliarde de lei

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că Guvernul lansează cea mai mare investiţie făcută vreodată în cercetarea românească, 1,6 miliarde lei în 20 de centre de excelenţă, în domenii de cercetare de vârf.

”În premieră absolută, lansăm azi cea mai mare investiţie făcută vreodată în cercetarea românească: 1,6 miliarde lei în 20 de centre de excelenţă, în domenii de cercetare de vârf”, a spus premierul în şedinţa de Guvern.

 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cum i-a numit UEFA pe „tricolori”, după gestul incredibil de la Munchen! Naționala României, mesaj de despărțire la plecarea din Germania
Capital.ro
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Când intră banii în luna iulie
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Schimbări de ultimă oră anunțate de ANM. Fenomene ostile în România
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Cutremur în politică: europarlamentarul, prins în ”fapt” pe Tinder?! Iubita l-a PĂRĂSIT!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Rusia a luat decizia astăzi, 3 Iulie. Au suspendat totul. Anunțul venit de la Kremlin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Peste 12 piloți ucraineni se antrenează pe F-16 în Danemarca și SUA
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?